zaterdag 12 augustus 2000

Lijk in achtertuin in Eindhoven

In de Gerard Doustraat in Eindhoven is in de tuin van nummer 15 een lijk opgegraven. Het gaat om de Surinaamse Guno Plescode. De 29 jarige bewoner van het pand heeft bekend.

De bewoner van Gerard Doustraat 15 werd vrijdag opgepakt, aanvankelijk alleen voor kleine vergrijpen (fietsendiefstal en bedreiging). Maar volgens de politie waren er geruchten dat hij meer wist over de verdwijning, vandaar dat zijn huis werd uitgekamd.

Het lichaam van Plescode lag begraven in de achtertuin waarbij zijn deels vergane hoofd zelfs nog boven de grons lag. Ongeveer drie weken geleden moet hij met een vuurwapen zijn gedood. Over het motief voor de moord is niets bekendgemaakt. De twee mannen kenden elkaar uit het drugscircuit.

Volgens 'netwerk-inspecteur' Stan de Krom wisten zeker twintig mensen al vóór de vondst van het lijk van de moord af. De verdachte zou het hebben rondverteld. En niemand belde de politie. Ja, er waren twee meldingen over stank, maar die hadden betrekking op een verkeerd adres. 'Toen het lijk opgehaald werd, dat in de tuin van de verdachte was opgegraven, toonde niemand enige verbazing', aldus De Krom. "Stoeltjes en pilsjes werden buitengezet en mensen gingen er echt voor zitten. Het was voor hen vermaak."

Het was al de tweede keer dat er iemand in de Gerard Doustraat werd begraven. Vier jaar geleden groef de politie het stoffelijk overschot van een 27 jarige Utrechtse op op nr 37 in de straat en nu dus dat van Plescode.

Plescode zou een getuige zijn geweest in de moord op Regi Koenders (Zie ook Is Danny wel schuldig).
Afbeelding kaart

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: