dinsdag 30 december 2008

Strafpleiter Gerard Hamer

gerardHamer De bekende Amsterdamse advocaat Gerard Hamer (54) is gisteren plotseling overleden. Vermoed wordt dat hij getroffen is door een hartstilstand terwijl hij naar huis fietste.

Hamer stond in De Pijp aan het hoofd van Nederlands grootste strafrechtkantoor Cleerdin en Hamer. Hij trad op in geruchtmakende Amsterdamse strafzaken zoals rond de dood van zwerfster Anja Joos, die werd doodgeschopt in De Pijp, de voetbalrellen in Beverwijk die Ajax-hooligan Carlo Picornie het leven kostten en de kapper aan de Albert Cuyp die een klant doodstak.

Hamer werd echter vooral bekend als voorvechter van klanten die in zijn ogen onrechtvaardig werden behandeld door de overheid, zoals verslaafden die door 'dijkverboden' geen toegang meer hadden tot hulpverleners en nabestaanden van personen die door politiegeweld waren omgekomen. Na zijn procedures, tot aan het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, werd de staat geregeld op de vingers getikt. Ook was hij de advocaat van Frank L. de jongen die een aanklacht wegens verkrachting indiende tegen Joris Demmink en vervolgens zelf opgesloten werd wegens doen van 'valse aangifte'.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: