zondag 27 juli 2008

Aanslag op Nederlanders in België

In de Belgische grensplaats Merksplas is zondag het huis van een Nederlander in brand gestoken. In het huis werd een doodgeschoten vrouw aangetroffen. De Nederlander zelf is met schotwonden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw, paaldanseres Samira Bekkar (27) was met twee schoten om het leven gebracht.

Politie en brandweer houden rekening met een afrekening in het criminele milieu. De man is Wim Beckmann, die bij de politie bekend is wegens oplichting via onder meer BTW-carrousels. Hij zou in het milieu heel wat vijanden hebben gemaakt.Ook heeft hij via zijn firma G-hanz Benelux B.V. veel oplichtingsslagtoffers achtergelaten.

Een woordvoerster van Justitie wacht echter met conclusies totdat de identiteit van de vrouw vaststaat en er sporenonderzoek is afgerond. Zo is nog onzeker of er schutters in huis zijn geweest.

Het technisch onderzoek verloopt lastig omdat het dak is ingestort op de plaats waar de slachtoffers zijn gevonden, aldus justitie.

De brandweer kreeg omstreeks twaalf uur 's middags de melding dat het rieten dak van de villa in brand stond. De brandweermannen stuitten binnen op een afgesloten ruimte, die de slaapkamer bleek te zijn.

Ze beukten de deur in en troffen twee bebloede personen aan, de reeds overleden vrouw en de man die in levensgevaar verkeerde.

Justitie heeft inmiddels veel documenten meegenomen uit het huis voor nader onderzoek. De Vlaamse omroep VRT meldde dat de Nederlander enkele bedrijven heeft gehad voor telecomapparaten en vermogensbeheer.

Deze firma's zijn failliet gegaan. Dat zou veel mensen kwaad hebben gemaakt. Volgens de VRT gaat de naam van de Nederlander op internetfora gepaard met termen als 'bedrieger' en 'oplichter'.

De dode vrouw bleek later de 27 jarige vriendin van de man te zijn.Zie ook "Wim Beckmann vrijgelaten"

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook