maandag 13 juli 2009

15 година за Бато, слободе говора за Паја у ‘Пампус Цасе’

pajaМаруф 'Паја' Мрзиц (53) [Maruf 'Paja’ Mrzic] (фото) и Милосс' Бато 'Петровић (51) [Milos 'Bato' Petrovic] данас су по суду у Хаарлем док ослобођен и 15 осуђених. Јавни тужилац захтијевао је петнаест година затвора против двојице бивших Југословена јер одговорност за ликвидације друг деалер Срдјан Мирановиц (41) [Srdjan Miranovic].

Мирановиц дана Јануары 12, 2006 пуцао у главном граду Црне Горе у Подгорици. Тхе ОМ је убиство због борби у Амстердаму подземље између група око Уилл Холлеедер и српском злочиначким Сретен Јоцић. Према суду је да је Петровић из његове ћелије еггевен уговора за убиства.

Паја Мрзиц је претходно осуђених у предмету против Уцјена Холлеедер [Holleeder], али се сада вратити на слободи. Бато Петровић је још увек случај са дрогом и забрањено посједовање оружја. Он је више у случају ликвидације.

Правда ће проверити је против ослобађајуће пресуде за Мрзиц жалба је оспорио. Овај случај је важно не само због Мрзиц. Такође Холлеедер за учешће у атентат Мирановиц сматра сумњивим. ОМ се још нису одлучили хоће ли он заправо ће тужити оне сумња. То мај одлука зависи у великој мери о коначном исходу случаја против 'Паја'.

Трећи осумњичени, Лука Бојовицх [Luka Bojovic] је одржан у Србији, јер се од неповезане случају и неће бити изручен јер Србија не екстрадитабле Срби на друге земље.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: