maandag 30 november 2009

Uitspraak: 18 maanden en tbs voor babymoorden door studente

Marike H. (24) uit Enschede is vanochtend door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot 1,5 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van haar twee baby's. Dat is conform de eis die het Openbaar Ministerie twee weken geleden had gesteld.

De rechtbank oordeelde dat er sprake was van doodslag en niet van moord. De studente Marike H. maakte in mei 2006 en november 2008 een einde aan het leven van haar zuigelingen, beide keren vlak na hun geboorte. De zwangerschappen had ze voor haar omgeving verborgen weten te houden. Toen een van de lijkjes in december vorig jaar in een container vlakbij de woning van H. werd ontdekt, kwam de zaak aan het rollen. De eerste baby (Jurgen) had ze gewurgd. De tweede (Alex) had ze met de navelstreng om zijn hals in de toiletpot aan zijn lot overgelaten.

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum omschreven H. als iemand met een borderlinestoornis, die er door haar intelligentie en verbale begaafdheid in was geslaagd haar omgeving een rad voor ogen te draaien. Aangezien H. volgens de deskundigen de ernst van de gebeurtenissen nog lang niet tot zich heeft laten doordringen, spraken ze zich uit voor een langdurige behandeling in een gesloten omgeving.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: