maandag 31 mei 2010

Uitspraak: 2,5 jaar voor Sawer T. voor steken buschauffeur en mishandeling conducteur

Sawer T. uit Loenen (50) is door de rechtbank in Utrecht vandaag veroordeeld tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf wegens het neersteken van buschauffeur Erwin Schuitema in Breukelen op 11 september 2009 en het mishandelen van een hoofdconducteur in Utrecht op 04 december 2008..

T. was op weg naar de Sociale Dienst in Woerden voor een gesprek met zijn consulente, met wie hij telefonisch ruzie had gemaakt. Hij had in de bus twee meisjes lastiggevallen en de chauffeur wilde dat hij uitstapte. Toen de bestuurder van de bus de politie belde, stapte T. op hem af met een mes, dat hij in zijn tas had zitten en stak de chauffeur meerdere malen in borst arm en schouder. Schuitema is inmiddels volledig hersteld van zijn opgelopen verwondingen.

Op 4 december viel Sawer T op het NS station in Utrecht een hoofdconducteur van de NS an en sloeg hem met een paraplu op het hoofd. Hij werd ter plaatse aangehouden en door de conducteur aangewezen  als de man die hem zojuist had geslagen. Sawer T. had een paraplu in zijn hand en gedroeg zich agressief.

Op de terechtzitting verklaarde Sawer T. zich niets meer te kunnen herinneren van het incident. Hij had veel alcohol gedronken die dag.


De officier had acht jaar geëist vanwege poging tot moord en de mishandeling. Volgens de rechtbank was er echter geen sprake van voorbedachten rade. Ook viel de straf lager uit omdat Schuitema relatief snel herstelde (alsof dat aan de dader was te danken).

Bij Schuitema en zijn familie heerst verbijstering over de lage straf

Update 2 juni 2010: Het OM is in hoger beroep gegaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook