dinsdag 31 augustus 2010

Uitspraak: 3 jaar cel in hoger beroep voor doodrijden parkeerwacht IKEA

Dion Granger (27) is door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot een celstraf van vier jaar waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook mag Granger vijf jaar lang niet meer achter het stuur van een auto kruipen. Het hof achtte bewezen dat hij op 17 augustus 2008 parkeerwacht Willem van Koerten (54) heeft aangereden op het parkeerdek bij Ikea in Amsterdam. Willem van Koerten overleed in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Daarnaast is Granger veroordeeld voor het met de dood bedreigen van een andere verkeersregelaar.

De uitspraak komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De advocaat-generaal vroeg dezelfde straf die de rechtbank Granger eerder oplegde: vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor vijf jaar.

Het hof acht doodslag bewezen omdat G. door zijn rijgedrag bewust de kans heeft aanvaard dat Van Koerten zou overlijden, aldus een woordvoerder. Anders dan de verdediging gelooft het hof niet dat de verdachte in paniek heeft gehandeld. Volgens het hof was Granger enkel geïrriteerd en boos toen hij door hard optrekken en remmen de verkeersregelaar van de motorkap probeerde te krijgen.

Omdat Granger volgens het hof uit agressie en misplaatste irritatie heeft gehandeld, moet hij tijdens zijn voorwaardelijke straf onder toezicht van de reclassering blijven en zich laten behandelen in een psychiatrische kliniek.

3 jaar voor doodslag is errug weinig!! Dennis M. kreeg in 2006 nog 7 jaar alleen voor póging tot doodslag met een auto, maar ja, dat was op een motoragent en die vindt justitie meer waard dan een gewone burger.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: