vrijdag 8 oktober 2010

Eis: 10 jaar voor dodelijke schietpartij 'Snippie'

Het inmiddels gesloten Café 't Snippie
Tegen Marokkaan Taha Mouaziz (30) is in Rotterdam vandaag tien jaar celstraf geëist voor het doodschieten van Albanees Saimir Mika Kovaci (30) in café 't Snippie aan de Franselaan in Rotterdam op 2 mei 2008.

De schietpartij vond plaats na een ruzie tussen Taha Mouaziz en Saimer Kovaci, die in zijn buik werd geraakt. Vrienden brachten de man nog naar het ziekenhuis, waar hij overleed.

Mouaziz wist lange tijd uit de handen van de politie te blijven. Uiteindelijk werd hij begin 2009 aangehouden. De politie hield nog twee mannen aan voor de vechtpartij: Mehmet B. (29) en Ger van H.(29), beiden uit Schiedam. De laatste is de broer van de café-eigenares. Een van hen werd 7 oktober j.l. vrijgesproken van openlijke geweldpleging. De rechters veroordeelden de ander tot een straf gelijk aan zijn voorarrest. Ook de eigenaresse -Diana van H. (destijds 24)- was korte tijd gearresteerd.

Het slachtoffer van de schietpartij is volgens het Openbaar Ministerie de vechtpartij begonnen, waarbij het er woest aan toe ging. De reden van de spanning tussen beiden zou een vrouw kunnen zijn (er wordt gefluisterd dat Taha het vriendje van Diana was), maar ook dat de verdachte het slachtoffer provoceerde door zijn wapen te laten zien.

Mouaziz verklaarde dat hij flink te grazen werd genomen. Hij pakte tijdens de vechtpartij zijn wapen uit zijn broeksband en laadde dat door om zijn belager af te schrikken. Saimer Kovaci zou tijdens de worsteling op Mouaziz zijn gevallen, waarbij het wapen plotseling afging, aldus Mouaziz

Volgens het OM kan geen sprake zijn van noodweer. Een vuurwapen gebruiken tijdens een vuistgevecht is buiten proporties, aldus de officier van justitie. “Had verdachte dit wapen niet bij zich gehad, dan was het hele gevecht misschien nooit begonnen, maar was zeker niet zo dramatisch afgelopen. Hooguit waren er dan twee ontnuchterde mannen geweest met de nodige butsen, schrammen en blauwe plekken. Maar meer dan dat ook niet.”

Justitie meent daarnaast dat Mouaziz zich ook bezighield met bezit en verwerking van verdovende middelen en vuurwapens.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: