maandag 31 januari 2011

Identiteit Lage Vaart meisje vastgesteld

De identiteit van het 'Lage Vaartmeisje' is vastgesteld. Het gaat om Nadia Toujani (30) uit Rotterdam.

De van oorsprong marokkaanse Nadia Toujani werd 10 november 1992 door een schipper dood gevonden in het water van de Lage Vaart bij Lelystad, maar al die tijd was haar identiteit niet bekend.

Bij sectie op het lichaam kon geen doodsoorzaak worden vastgesteld, maar omdat het meisje naakt was en geen spullen van haar zijn gevonden, sloot de politie een misdrijf niet uit.

In 2006 was zij reeds opgegraven en werd een gezichtsreconstructie gemaakt (hoewel op foto's uit 1992 het gezicht nog duidelijk zichtbaar was)

In 2008 werden in verband met de zaak enkele seriemoordenaars tegen het licht gehouden. Het gaat daarbij onder andere om de Groningse seriemoordenaar Willem van E., maar ook om misdrijven die aan de eerder vanwege seriemoorden verdachte Peter C. uit Heerlen werden toegeschreven.

De politie zal opnieuw aandacht vragen voor de zaak. In 1991 verliet Nadia haar gezin in het Belgische Schoten en werkte in Rotterdam als prostituee onder de naam 'Martha'. Zij is op 21 september 1992 voor het laatst gezien. Nadia heeft een dochter die in 1992 nog maar 3 jaar was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: