donderdag 27 januari 2011

Uitspraak: 7 jaar in hoger beroep voor doden Joshua Bathoorn

Arron B. (34) is door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar voor het doodsteken van Joshua Bathoorn (29), de vriend van model Kim Feenstra, op 9 augustus 2008. De straf is dezelfde als die de rechtbank in Groningen eerder oplegde.

De steekpartij vond plaats in een woning aan de H.L. Wicherstraat in Groningen. Joshua Bathoorn en B. hadden ruzie gehad over een vrouw, die door Bathoorn zou zijn mishandeld.

De raadsman van de verdachte zei eerder tegen het gerechtshof dat zijn cliënt niet opzettelijk met het mes zou hebben gestoken. Het slachtoffer zou per ongeluk door het mes zijn geraakt, toen hij tijdens een worsteling viel. De rechters denken daar anders over. Ten eerste liep het steekkanaal van het mes van boven naar beneden. “Daarom is het niet aannemelijk dat het letsel door een val of een sprong in het mes is ontstaan”, zo stelden de rechters.

Daarnaast was de wond twaalf centimeter diep, terwijl het lemmet van het mes acht centimeter lang was. Daar hadden de rechters onderzoek naar laten doen door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), omdat ze zich afvroegen of dat überhaupt mogelijk was. Het NFI concludeerde dat als met kracht wordt gestoken, het mogelijk is dat de lichaamswand wordt ingedrukt, waardoor de wond dieper is dan de lengte van het mes. “Daaruit leiden wij af dat de wond met kracht moet zijn toegebracht”, aldus het hof.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: