zaterdag 30 juli 2011

Dode man in parkeergarage Amsterdam

In een parkeergarage aan de Weesperzijde in stadsdeel Oost in Amsterdam is een dode man aangetroffen.

De politie gaat uit van een misdrijf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 29 juli 2011

Lijk in riool in Amsterdam

Medewerkers van een rioleringsbedrijf zijn vandaag tijdens het schoonmaken van een put op een bouwterrein aan de Cruquiusweg in Oost in Amsterdam op iets verdachts gestuit wat het lijk bleek te zijn.

Het is nog onduidelijk of het een man of vrouw betreft.

Update 11-8-2011: Het betreft een man die vandaag als onbekend begraven wordt op kerkhof St. Barbara.Zijn vingerafdrukken zijn aan de diverse politiediensten in Europa verstuurd.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw doodgestoken in Nieuwdorp

Michelle van Hooff (36) uit Borsele is vanavond doodgestoken in een park achter de Hertenweg in Nieuwdorp (Zld). De politie heeft een man (39) uit Borsele aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Het is de ex-echtgenoot van de vrouw


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 27 juli 2011

Jongen dood na fuif in Villa

In een huis aan de Juliana de Lannoylaan in Waalre is vanmorgen Luuk Teeven (19) onwel geworden. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later op de dag overleed.

De eigenaren zijn op vakantie in India vanwege hun 25-jarig huwelijk, terwijl hun drie studerende kinderen thuis in de villa bleven.Er zouden derhalve de  laatste tijd veel feestjes in de Villa gegeven worden. In het huis werden verdovende middelen gevonden.

Er is een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Luuk.

Update 1 augustus 2011: De verdachte is weer vrijgelaten maar blijft verdachte

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw in brand gestoken in Delft

In Delft is gisteravond kort voor 7 uur een vrouw (25) in brand gestoken in een woning aan de Händellaan. Zij raakte daarbij zwaargewond en ligt met derdegraads brandwonden in het ziekenhuis.

Terwijl ambulancepersoneel zich over de vrouw ontfermde, belemmerde een man (24) de agenten. Hij werd gearresteerd.

In de woning werden voorts twee familieleden van 39 en 44 jaar aangehouden.
Daarbij liepen de emoties hoog op en gebruikten agenten pepperspray.

De vrouw zou in brand gestoken zijn door haar man en zwager. De 3e gearresteerde man is de broer van de vrouw. Bekenden fluisteren dat de voortdurende onvruchtbaarheid van de vrouw de reden zou zijn. Het zou gaan om een Iraakse dan wel Iraanse vrouw.

Foto's

Update 28-7-2011Inmiddels is duidelijk geworden dat de vrouw overgoten is met bijtend zuur. De man van 24 is inmiddels weer vrijgelaten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 25 juli 2011

Man doodgestoken in Aalsmeer

In een woning aan de Koolwitjestraat 185 in Aalsmeer is vanavond Cor van T. (53) doodgestoken door zijn vrouw Gerdie van T. (47).

Na de melding probeerden hulpverleners vergeefs het leven van het slachtoffer te redden. Deze overleed ter plaatse.
Gerdie is aangehouden.

Gerdie van T., is zangeres van het levenslied en werkt op de bloemenveiling in Aalsmeer. Met het lied 'Als een vogel op z'n tak' deed ze vorig jaar mee aan het programma Holland's Got Talent.

Update 23 maart 2011: Gerdie krijgt 7 jaar

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man doodgereden door straatracers in Utrecht

Maarten Naafs (29) en Rezenne Gidey (37) zijn in Rezenne's Honda aangereden door een BMW die deelnam aan een straatrace op de Cartesiusweg in Utrecht. Maarten Naafs overleed kort daarop in het ziekenhuis waar Rezenne Gidey nog altijd in kritieke toestand wordt verpleegd.

De bestuurder van de BMW, Mohamed ben Jahmi (23) uit Baambrugge, is gearresteerd. Hem wordt doodslag ten laste gelegd. Hij zou volgens getuigen minstens 170 km/u gereden hebben waar 50 km/u is toegestaan.

Een andere bij de straatrace betrokken auto is doorgereden.

Volgens de advocaat van Jahmi, had hij niet harder gereden dan 50 km (later 70) en zou het slechts om een inhaalmanouvre gaan. Er blijkt echter een beveiligingsvideo te zijn waaruit zou blijken dat het toch echt om 170 km gaat.

De verdachte is eerder dit jaar in aanraking geweest met de politie.

Dit gebeurde nadat hij op de Zuilense Ring tussen Utrecht en Maarssen meerdere malen over de kop was geslagen. Volgens de advocaat van Ben J., Louis de Leon, gebeurde het incident op de Zuilense Ring door een geblokkeerd stuur en is dat ook uit onderzoek gebleken.

Update 12 april 2012: Er wordt 8 jaar geëist. De aanklaagster stelde dat de verdachte meer dan 100 kilometer per uur heeft gereden op een plek waar 50 is toegestaan. De verdachte zegt dat hij niet harder dan 70 heeft gereden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlander vermoord in Duitsland | of toch zelfmoord?

Een man (44) uit Amsterdam is gisteravond dood aangetroffen bij het treinstation van Stadtoldendorf (foto) in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

In zijn borst stak een mes, de politie gaat er daarom van uit dat de man is doodgestoken. Een treinmachinist zag het lichaam bij het spoor liggen en alarmeerde een arts die constateerde dat de man dood was. In de buurt stond de met tassen bepakte fiets van de man.

De politie is op zoek naar getuigen die de Nederlander na het binnengaan van het station hebben gezien. Dat zou na 19.00 uur geweest moeten zijn.

Update 26-7-2011:
Volgens de Duitse politie heeft de man vermoedelijk zelfmoord gepleegd. Eerder dacht de politie nog aan een geweldsmisdrijf. Duitse media berichtten dat de man was gevonden met een mes in zijn borst.

De politie komt tot de conclusie van zelfmoord na onder meer gesprekken met familie en vrienden van de man in Nederland. Aanwijzingen voor een misdrijf zijn niet gevonden.

De man reisde vrijdag met zijn fiets vanuit Nederland naar Duitsland. Op zaterdagavond kwam hij in Stadtoldendorf aan. Zaterdagnacht sliep hij in een pension.

De politie heeft met behulp van informatie van het publiek vrijwel een volledig beeld van het verblijf van de Nederlander in Stadtoldendorf gekregen tot aan het moment dat zijn lichaam werd gevonden. Het keukenmes waarmee de man was neergestoken heeft hij vermoedelijk zelf in een supermarkt in Stadtoldendorf gekocht.

Waarom de man zondagavond nog wel een treinkaartje naar Hannover kocht, is onduidelijk gebleven.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 24 juli 2011

Baby overleden in Sittard | ouders gearresteerd

In een ziekenhuis in Sittard is baby Dayton (3 mnd) onder verdachte omstandigheden overleden.
 
Update 26 -7-2011: De moeder Agnes B. (31) en de vader Gerben K. (44) worden verdacht het kind zo zwaar mishandeld te hebben dat  het jongetje is overleden.  De vader en moeder zijn aangehouden op verdenking van doodslag dan wel 'zware mishandeling met de dood tot gevolg'., 2 andere kinderen zijn onder toezicht van bureau jeugdzorg geplaatst.
Volgens bronnen is bij het jongetje hoofdletsel geconstateerd. De ouders zouden hebben verklaard dat Dayton al lange tijd ademhalingsproblemen had en dat de baby het letsel moet hebben opgelopen tijdens hun poging om hem te behoeden voor verstikking.


Update 10 augustus 2011: De ouders - die beiden nog vastzitten-  hebben om contra expertise gevraagd om duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak van Dayton. Het Openbaar Ministerie had het lichaampje van Dayton eigenlijk al vrijgegeven. Het jongetje zou gecremeerd worden, maar dat is vanwege het gevraagde tegenonderzoek uitgesteld


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in het water in Schiedam

Vanmorgen is in het water langs de Polderweg in Schiedam (foto) het lichaam van de pool Marek Leszczynski (35) gevonden. Uit onderzoek blijkt dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 22 juli 2011

Vrouw levensgevaarlijk gewond in Rotterdam

Een vrouw (40) uit Rotterdam is vanochtend dermate ernstig mishandeld in haar woning aan de Oldegaarde, dat zij met levensgevaarlijke verwondingen naar een ziekenhuis is gebracht. Rond kwart voor elf werd de mishandeling bij de politie gemeld.

In de woning troffen agenten een bebloede man aan en een ernstig gewonde vrouw, die meerdere malen bleek te zijn gestoken.
Ambulancepersoneel heeft haar in kritieke toestand overgebracht naar het Erasmus MC.
De Rotterdammer (37) die ook in de woning aanwezig was, is aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 21 juli 2011

Vrijspraak vanwege onbevoegd hulpofficier

Een man en een vrouw uit Lottum (Limburg) die eerder werkstraffen kregen voor het bezit van 471 hennepplanten zijn in hoger beroep vrijgesproken door het optreden van een onbevoegde hulpofficier van justitie in hun strafzaak.

De machtiging voor het betreden van hun huis was afgegeven door een hulpofficier die was gezakt voor zijn examen. Het bewijs dat agenten vonden mag daarom niet worden gebruikt, oordeelde het gerechtshof in Den Bosch in een uitspraak die donderdag is gepubliceerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

In tuin gevonden beenderen van oud-bewoonster

De beenderen die vrijdag 8 april in een tuin in Enschede werden gevonden, zijn van de voormalige bewoonster (77) die eind jaren negentig in haar eigen tuin werd begraven, blijkt uit forensisch onderzoek. De politie gaat uit van een misdrijf.

De huidige bewoner was in april met tuinwerkzaamheden bezig toen de beenderen werden ontdekt. Een DNA-test met een vrouwelijk familielid van de toenmalige bewoonster in combinatie met andere onderzoeksgegevens gaf uiteindelijk duidelijkheid. De recherche onderzoekt de exacte toedracht en doodsoorzaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 19 juli 2011

Eis: twee jaar voor doodslaan Rob Sitek | Uitspraak: 20 maanden

Tegen taxichauffeur Sidi Mohamed B. is vandaag in hoger beroep voor het gerechtshof in Amsterdam 2 jaar celstraf geëist. Sidi Mohamed B. heeft Rob Sitek (44) op 5 juli 2009 op het Amsterdamse Leidseplein een dodelijke vuistslag  gegeven. De eis is gelijk aan de straf die B. vorig jaar van de rechtbank kreeg en een jaar minder dan het OM eerder eiste.  Zowel justitie als de veroordeelde was in beroep gegaan.

Het tweetal kreeg in de bewuste nacht ruzie over de ritprijs. Sitek gaf de taxichauffeur een klap, waarop die een vuistslag uitdeelde. De eerste viel hard met zijn hoofd op de grond en overleed aan zijn verwondingen.

Naast het neerslaan van Sitek wordt B. ook verdacht van de mishandeling en bedreiging van een vrouw in november 2007 in Amstelveen. Ook dit zou zijn gebeurd na een ruzie over de prijs van een taxirit.

Update 2 augustus 2011: Sidi Mohamed Belghiti heeft 20 maanden gekregen en is daarmee gelijk vrijgekomen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dubbele moord Middelburg

In een huis aan de Hooge Meesstraat in Middelburg heeft de politie kort na 1 uur Trees Schroevers (55) dood gevonden en haar man Henk (59) zwaar gewond aangetroffen. De man overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De dader -hun voormalige schoonzoon de Belg Fred B. (29) (foto) is nog voortvluchtig. In de loop van de ochtend  leek de man zich op te houden op de begraafplaats, die  vervolgens door de politie werd afgezet.

Daar werd Fred B. in de vroege middag gearresteerd.

Fred B. maakte er geen geheim van te zullen toeslaan. Hij mishandelde eerder al zijn ex-vriendin Amanda en raakte zwaargewond toen hij haar huis in Haarlem in brand stak. Verder vernielde hij de auto van het echtpaar en van hun dochter en gooide hij de ruiten in met stoeptegels.



Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 18 juli 2011

TBS Hennie K. beëindigt

Het gerechtshof in Arnhem heeft vandaag de tbs van Hennie Knobbe na zes jaar beëindigd. K. werd in 2002 veroordeeld tot acht jaar cel en tbs voor misbruik van zijn twee dochters Deborah en Melissa en zes andere kinderen uit de buurt in 1098/1999.

In deze zogenoemde Enschedese ontuchtzaak kreeg K.'s vrouw vijf jaar cel en haar broer zeven jaar. Het hof schat - net als de rechtbank in Almelo - het gevaar voor herhaling laag in en vindt tbs nu niet meer noodzakelijk. De tbs-kliniek twijfelde aan het herhalingsgevaar.

Zowel de kliniek als twee deskundigen zijn het erover eens dat de persoonlijkheidsstoornis van K. milder is geworden. Maar de twee externe deskundigen schatten het herhalingsgevaar laag in, terwijl de tbs-kliniek twijfelt of dat gevaar weer toeneemt als hij buiten de kliniek komt.

Er was na de rechtszaak ook kritiek op de veroordeling uit 2002 van K..  Op 17 maart 2009 besloot de Hoge Raad de zaak niet te heropenen.



Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 14 juli 2011

Dode man in Hilversum

In een flat aan de Oosterengweg in Hilversum is vandaag rond 17.00 uur Pablo Hermeler (50) dood gevonden.

Het is nog onbekend of zich op dat tijdstip ook andere personen in het huis bevonden. De man is door een misdrijf om het leven gekomen

Update 16 november 2011: In deze zaak is een man (47) uit Hilversum aangehouden op verdenking van doodslag dan wel zware mishandeling met de dood tot gevolg.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 12 juli 2011

Man neergeschoten in Arnhem | getuige in strafzaak

In de Dr. J.C. Hartogslaan in Arnhem is de bewoner (56) afgelopen nacht neergeschoten door een vermoedelijke insluiper. De bewoner is in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.

De bewoner was aanvankelijk medeverdachte van- en later getuige tegen Frans J (42) uit Arnhem die verdacht wordt van moord op de nog altijd vermiste hobbyfotograaf Henk Peters uit Doorwerth.

Update 28 oktober 2011
: Frans J. wordt inmiddels ook verdacht van de aanslag op de getuige uit de Hartogslaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 10 juli 2011

Man in Rijssen doodgeslagen

Mark Kleinjan (20) (foto) uit Wierden is in discotheek "Lucky" in Rijssen zodanig in elkaar geslagen dat hij in kritieke toestand in het ziekenhuis is opgenomen, waar hij enige tijd later overleed.

Maandag wordt sectie op het lichaam gedaan om de doodsoorzaak vast te stellen.

De politie hield in verband met het incident in de discotheek vijf mannen in de leeftijd van 17 tot en met 21 jaar uit Rijssen aan. Zij zijn in verzekering gesteld.

Volgens de woordvoerster kreeg het slachtoffer minstens één klap maar heeft hij zelf niet geslagen. De aanleiding voor de ruzie is onduidelijk. Ook niet bekend is of de vijf mannen het slachtoffer kenden. De politie onderzoekt onder andere beelden die zijn binnengekomen. Wat er precies is gebeurd, moet nog blijken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 7 juli 2011

Man bekent oude moord op Paul Nieto

Een man (38) uit Rotterdam heeft bekend de Belg Paul Nieto (42) in 1994 te hebben vermoord.

Beroepsoplichter Nieto werd op 28 december 1994 doodgeschoten in het centrum van Rotterdam. Een voorbijganger raakte gewond. De zaak bleef onopgelost. Begin april meldde de verdachte zich zelf bij de politie. Hij bekende te hebben geschoten. Naar de achtergronden van de moord doet het Cold Case Team van de politie nog nader onderzoek.

Op 21 juli moet de verdachte voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 6 juli 2011

Nederbelgische dood naast auto gevonden

Birgit van Roij (19)  uit Antwerpen is vandaag dood naast haar auto gevonden langs de snelweg A67 bij Eersel.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de vrouw woensdagnacht tussen 1.00 en 1.30 met haar auto van de weg is geraakt en vrijwel meteen is overleden. Een medewerker van een tankstation meldde bij de politie dat een Franse trucker een auto in een weiland had zien staan. De politie ging er vanuit dat het om de N2 ging, waar camera's hangen. Omdat er op die beelden niets te zien was en er geen andere melding binnenkwam, ging de politie er niet op af.

Een getuige meldde woensdagmorgen bij de politie dat er een auto in het maïsveld langs de A67 vond. Agenten gingen kijken en troffen daar het slachtoffer aan.

De Brabantse politie gaat onderzoeken of er een verband bestaat tussen het verongelukken van de vrouw en haar privésituatie. De auto is in beslag genomen en er wordt sectie verricht op het lichaam.

De Nederlandse vader van de vrouw meldde zich vandaag bij de politie met het verhaal dat zijn dochter recent in het Belgische 'Dag Allemaal' heeft gezegd dat de voormalig miss België Tanja Dexters wordt bedrogen door haar vriend Miguel Dheedene. Van Roij is de vriendin van 'R.', de minares van Miguel Dheedene. Dheedene zou de onthullingen niet in dank hebben afgenomen en stuurde dreigsmsjes naar de omgekomen vrouw. :

'Nu kom je beter niet meer in mijn buurt', 'Ik weet ook veel over jou, maar ik heb tenminste het respect om mijn mond te houden' ........ 'Echt laag dat je het tegen iedereen zegt van R. en mij'

Update 7-7-2011
De politie gaat nog steeds uit van een noodlottig ongeval. Maar op basis van het verhaal van de vader komt er toch sectie op het lichaam van zijn dochter en is haar auto weer in beslag genomen.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 5 juli 2011

Uitpraak: 10 jaar voor moord op Purl Vijent

Raythandy J. (24) uit Lelystad is door de rechtbank in Lelystad vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar voor de moord op Purl Vijent (24), eveneens uit Lelystad. Het Openbaar Ministerie (OM) had 16 jaar cel geëist.

De rechtbank sprak van „een laffe daad”, maar hield er rekening mee dat J. nog niet eerder is veroordeeld voor geweld. De rechters zagen ook geen strafverzwarende omstandigheden. Purl Vijent werd 30 oktober 2010, na een avondje stappen, van achteren met een puntig voorwerp in zijn hoofd gestoken. Hij liep ernstig hersenletsel op en overleed een dag later in het ziekenhuis.

J. hield in de rechtbank vol dat hij maar één keer had geslagen, maar daar ging de rechtbank aan voorbij. Het OM nam het de dader vooral kwalijk dat het slachtoffer zich niet heeft kunnen verdedigen. Daarnaast vroeg het OM om een hoge straf omdat J. had geweigerd om mee te werken aan een psychologisch onderzoek.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Woningbrand en -explosie mogelijk misdrijf

Er zijn aanwijzingen dat de fatale woningbrand op de Haya van Somerensingel in de wijk Toolenburg in Hoofddorp afgelopen nacht, een misdrijf is. De politie is een onderzoek gestart.

Er kwamen vijf mensen om bij de brand. Het gaat om Iraakse vader Shirwan Mohammed Kadir (43), zijn Russische vrouw Natalia Yurievna (35) en hun kinderen Lana (11), Lisa (8) en Daan (6). Op de Montessorischool , de school van de kinderen, wordt voor opvang en slachtofferhulp gezorgd. Ook buurtbewoners worden opgevangen, zo werd bekend gemaakt op een persconferentie.

De uitslaande brand zou zijn uitgebroken nadat een explosie de achtergevel van het huis had doen instorten. Dit zou rond twee uur vannacht zijn gebeurd. Buurtbewoners hoorden een gil in het huis, waarna het stil werd.

Het gezin woonde sinds ongeveer een jaar in de woning.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Machtsmisbruik en burgerhaat in stadsdeel 020 West

Inmiddels zijn wij al heel wat gewend als het gaat om corrupte Amsterdamse stadsdeelraden. Amateurpolitici, niet zelden van linkse snit, die een puinhoop maken van een stadsdeel en met uw belastinggeld smijten alsof het pokerchips zijn. Zo rolt de lokale politiek. Maar wat we u nu presenteren is weer van een geheel nieuwe corruptie-orde. Dit is een juridische thriller met Kafkaëske wendingen. Het gaat om een stadsdeel, en een stadsdeelsecretaris, dat willens en wetens tracht een burger kapot te maken door een dubieuze aangifte.

Lees verder (GeenStijl)

Uitspraak

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 4 juli 2011

Nederlanders aangehouden voor doodslag in Spanje

De politie heeft vandaag twee mannen van 19 jaar uit de gemeente Tilburg aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de Spanjaard Francisco Javier Quintana Ropero (42) in badplaats Lloret de Mar op 12 juli 2008. Het Spaanse slachtoffer  werd dood gevonden in een steegje en was door geweld om het leven gekomen.

Het onderzoek wees naar de 2 Tilburgers. De vervolging van het tweetal is op verzoek van de Spaanse autoriteiten eind vorig jaar overgenomen door het Openbaar Ministerie in Breda.

De zwaarste beschuldiging tegen het tweetal is doodslag. De verdachten zijn in bewaring gesteld.

De verdachten worden volgens het Nederlandse rechtssysteem berecht. Omdat zij destijds minderjarig waren, komen ze voor de kinderrechter.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook