zondag 28 augustus 2011

Dode vrouw in Rheden

In zorginstelling Sziza aan de klaproosstraat in Rheden is vandaag een van de bewoonsters - de Kosovaarse vluchtelinge Heteme Bajrami (20)- dood aangetroffen. Siza Zorggroep is een instelling voor jonge mensen met een fysieke, mentale of dubbele beperking. In het huis leren zij zelfstandig te wonen. Begeleiders vonden de dode vrouw vanmorgen onder een deken, met een doorgesneden hals en een mes in haar rug.

Update 1 september 2011

Gisteren zijn vroeg in de ochtend door de recherche vier verdachten aangehouden. Drie van hen (twee mannen en een vrouw afkomstig uit Alkmaar) zijn inmiddels op last van de Officier van Justitie in vrijheid gesteld.
De laatste verdachte, een man (25) zonder vaste woon- of verblijfplaats en een bekende van het slachtoffer, zit nog vast op verdenking van moord c.q. doodslag. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot de man in bewaring te stellen.

Update 2 oktober 2012

tegen de man (die 21 blijkt te zijn) is vandaag 16 jaar geëist/ Het betreft de ex-'vriend' van Heteme, zij had de relatie de middag daarvoor uitgemaakt. De ex-vriend - een uitgeprocedeerde Irakees - belde zelf de instelling omdat hij “een voorgevoel had”.

Sporenonderzoek leverde wegwerphandschoenen op met bloed van beiden, die afkomstig lijken van de Arnhemse snackbar waar de verdachte werkte. Vervolgens verklaarden kennissen van de man dat hij de moord wegens de relatiebreuk nog diezelfde nacht aan hen had opgebiecht. Details daarvan klopten met de situatie in de woning.

Update 16 oktober 2012
De man (21) heeft 16 jaar gekregen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 27 augustus 2011

Vrouw dood in woning in Breskens


Bianca Nieuwenburg (35) is zaterdagochtend dood aangetroffen in een woning aan de Banckertlaan in het Zeeuws-Vlaamse Breskens. De vrouw is om het leven gebracht met messteken. De politie hield al direct een verdachte (47) aan.

De verdachte heeft een relatie gehad met de vrouw. Hij bracht zelf twee kinderen die in het appartement waren naar een familielid, reed toen naar Rijswijk (Zuid-Holland) en meldde zich daar bij het politiebureau. Jeugdzorg heeft zich over het 6-jarig jongetje en 3-jarig meisje ontfermd.

De politie heeft de verdachte eerder, op 14 mei, aangehouden nadat hij de vrouw had bedreigd en mishandeld. Ook bedreigde hij de buren. De man kreeg toen een huisverbod.

Update 11 oktober 2012: De man is door de rechtbank veroordeeld tot 12 jaar wegens doodslag

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 22 augustus 2011

Dode vrouw in Breda

In een flat aan de Wensel Cobergherstraat in Breda is de bewoonster (48) door een misdrijf om het leven gekomen.

De vrouw werd gevonden nadat een man(52) zichzelf bij de politie had gemeld. Deze man is als verdachte aangehouden. De politie gaat uit van een misdrijf in de relationele sfeer.

Update 3 maart 2012: Ondanks zijn bekentenis wordt de man eind februari 2012 weer vrijgelaten.... omdat het NFI geen doodsoorzaak kan vinden.

Update 7 juni 2012:  Begin mei werd hij opnieuw in hechtenis genomen nadat het Openbaar Ministerie met succes beroep had ingesteld tegen de beslissing van de rechter in maart, maar op 7 juni 2012 opnieuw vrijgelaten.

Update 27 augustus 2012: De OvJ eist 6 jaar.

Update: 10 september 2012:  De man is vrijgesproken

Update 11 september 2013:
De man is door het Hof in Den Bosch alsnog veroordeeld voor doodslag. Hij kreeg 6 jaar

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 18 augustus 2011

Dode man in Twentekanaal Delden

In het Twentekanaal in Delden is het stoffelijk overschot van Jan Diphoorn (59) uit Hengelo gevonden. Mensen die de berm langs het kanaal maaiden zagen het lichaam in het water onder de Linschotenbrug die de A1 over het kanaal leidt. Diphoorn was woensdagavond nog in zijn woning aan de Bornsestraat gezien. Uit sectie bleek dat het om een misdrijf ging.

Diphoorn stond bekend als pedofiel. Hij werd gevonden op een bekende ontmoetingsplaats voor homo's. Uit onderzoek zou later blijken dat Diphoorn via internet regelmatig contact had met Duitse en Nederlandse mannen van Turkse afkomst.

Update 31 augustus 2012
De moord op de pedofiel Jan Diphoorn uit Hengelo lijkt een wraakactie te zijn van een van zijn slachtoffers. Naar nu blijkt is hoofdverdachte Sezgin S. (26), afkomstig uit het Twentse Goor, in zijn jeugd door Diphoorn misbruikt.

Deze week werd een tweede verdachte (28) ingerekend. Het gaat om een Turkse kennis van S., maar deze tweede verdachte is voor zover bekend niet seksueel misbruikt.

Diphoorn werd in 2006 veroordeeld voor ontucht met minderjarige jongens en het bezit van kinderporno. Bronnen rond het onderzoek bevestigen dat S. rond zijn negende jaar meerdere keren door Diphoorn is misbruikt.

Volgens bewoners van de volkswijk Tuindorp, waar Diphoorn destijds woonde, nodigde de vermoorde zedendelinquent jonge jongetjes uit om bij hem thuis ‘natuurfilms’ te kijken. In de wijk was dat bekend, Diphoorn stond er bekend als ‘Vieze Jantje’. Nadat hij werd veroordeeld en zijn straf had uitgezeten, verhuisde de pedofiel naar Hengelo.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 17 augustus 2011

Sven Westendorp overleden

Sven WestendorpSven Westendorp (41) (foto) is overleden nadat zijn behandeling is stopgezet.

Westendorp werd afgelopen vrijdag 12 augustus neergeschoten voor zijn woning in Nieuw-West. Sinsdien werd hij in een kunstmatige coma gehouden, om de kans op herstel te vergroten. Eerder nog werd gemeld dat Westendorp vanmiddag uit deze coma gehaald zou worden, maar zijn toestand bleek hopeloos.

Sven Westendorp was een bekend lid van de harde kern van Ajax. Hij was de eigenaar van kledingmerk AFCA, dat erg populair is onder supporters van de club. Ook bezat hij Ticket Unlimited, een belangrijk Nederlands bureau voor de handel in kaarten voor voetbalwedstrijden en concerten.

Er is nog geen verdachte aangehouden.

Update: De politie verdenkt een lid van de harde kern van Ajax: Rick Halman, wiens identiteit wordt vrijgegeven.

Op 4 november 1989 was Sven Westendorp  betrokken bij de steekparij in Osdorp waarbij Joop Korzelius (28)  werd doodgestoken en zijn broer Wim Korzelius -die zijn verjaardag vierde-  zwaar gewond werd. Westendorp werd toen samen met nog iemand als enige veroordeeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 16 augustus 2011

Dode vrouw in Nijmegen

In een flat aan de 24e straat van de Nijmeegse wijk Meijhorst is vanavond het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden. Of het om een misdrijf gaat is nog niet bekend.

In dezelfde buurt zou gisteren volgens omwonenden eveneens een hennepplantage zijn aangetroffen. De politie kan niet bevestigen of er een relatie bestaat tussen de kwekerij en het stoffelijk overschot.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 13 augustus 2011

Man overleden na vechtpartij in Venlo

In het ziekenhuis van Venlo is vanochtend  Leo van Willigen (54) overleden aan de verwondingen die hij eerder vanmorgen had opgelopen bij een vechtpartij in een woning aan de Akelei in Venray. De politie arresteerde in verband daarmee een man (21) uit Noord-Brabant.

Na een melding vond de politie rond 7.00 uur de bloedende man in de woning. De verdachte bevond zich in de tuin, waar hij werd ingerekend. De verdachte had opvallend genoeg dameskleding aan. Ook het slachtoffer was gekleed in dameslingerie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 12 augustus 2011

Dode vrouw in Helmond

Vanavond is een Poolse vrouw (26) dood gevonden in een benedenwoning in een apartementencomplex aan de Wolfstraat (Hoek Heistraat) in Helmond. Zij is door geweld om het leven gekomen.

Er is een Poolse man (28) gearresteerd in verband met deze zaak. Hij is naar het politiebureau in Eindhoven gebracht.

De vrouw zou nog maar kort in de Wolfstraat hebebn gewoond en sinds enkele dagen zou er ruzie geweest zijn in de woning.

De vrouw had een relatie met de Pool die kort na de vondst van de vrouw werd aangehouden. De twee woonden samen in het appartement aan de Wolfstraat.

Het lichaam van de vrouw werd gevonden nadat mensen op straat aan de politie hadden verteld dat er iets was gebeurd in het huis aan de Wolfstraat. De politie gaat uit van een misdrijf. De man werd in dezelfde straat opgepakt.

Volgens een buurtbewoner was de vrouw zwanger.

Update 2 maart 2012: De man krijgt 10 jaar en TBS, gelijk aan de eis. Hij had haar ruim 100 keer gestoken en daarna haar keel dichtgeknepen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in Maastricht

In een woning aan de Vlierhofstraat in de Maastrichtse wijk Amby is vanmiddag het stoffelijk overschot van een man gevonden.

De politie onderzoekt de doodsoorzaak en sluit een misdrijf niet uit. Nadere bijzonderheden ontbreken nog

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Vrijspraak hoger beroep poging tot moord op agent

Het gerechtshof in Amsterdam heeft vier verdachten van poging tot moord op een motoragent voorlopig vrijgelaten. Reden is dat de rechters vermoeden dat de motoragent onder ede heeft gelogen.

De verdachten zouden volgens de agent hem meerdere keren hebben proberen dood te rijden, toen deze de achtervolging op hen had ingezet. De auto reed veel te hard en de inzittenden waren vermoedelijk bij criminele activiteiten betrokken.

De woordvoerder van het hof zegt dat de rijksrecherche het hele onderzoek moet overdoen. Wanneer het proces in hoger beroep wordt vervolgd is nog niet duidelijk. De rechtbank legde eerder de vier verdachten ieder vijf jaar celstraf op.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Sven Westendorp neergeschoten

Vanmorgen is Sven Westendorp neergeschoten voor zijn huis in de Borgloonstraat in Amsterdam,
Een man in donkerkleurige kleding vuurde vanaf een scooter of motor meerdere schoten op hem af. Westendorp raakte daarbij zwaargewond en is in het ziekenhuis opgenomen. De schutter is nog voortvluchtig.

Sven Westendorp is eigenaar van Ticket Unlimited, één van de belangrijkste ticketbureaus voor voetbalwedstrijden en concerten in Nederland. Hij is ook eigenaar van AFCA, een populair kledingmerk onder supporters van de Amsterdamse voetbalclub Ajax.

Update 17 augustusWestendorp is overleden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 10 jaar voor aanranding

Een man is door de rechtbank in Arnhem vandaag veroordeeld tot een celstraf van 10 jaar en 8 maanden en het betalen van een schadevergoeding voor een gewelddadige poging tot verkrachting van een vrouw (55) in het Utrechtse Park Manenburg in de buurt van de Wijde Doelen op 15 november 2009.

. De man gebruikte daarbij destijds zeer veel geweld. De straf is hoger dan de 8 jaar die het Openbaar Ministerie eiste, omdat de rechter meewoog dat de aanrander eerder al op soortgelijke wijze toesloeg.

De man werd in maart 2010 gearresteerd.

De man weigert zich te laten onderzoeken door het Pieter Baan Centrum. Gezien de ernst van het misdrijf en de kans op herhaling vond de rechtbank een lange gevangenisstraf daarom gepast.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 11 augustus 2011

Dode man bij brand in Nieuw Schoonebeek

Bij een brand afgelopen nacht in een woning aan de Europaweg in Schoonebeek (Dr.) is het dode lichaam van de vermoedelijke bewoner gevonden. De man zou niet door de brand zijn omgekomen.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Toen de brandweer kort na 3 uur ter plaatse kwam was het huis al niet meer te redden. De dode man werd achter het huis aangetroffen.

De politie houdt rekening met zelfmoord en stelt een onderzoek in naar de doodsoorzaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 10 augustus 2011

Amerikaanse verdwenen op Aruba

Op Aruba is een grote zoekactie gestart naar Robyn Colson-Gardner (35) uit Maryland die sinds 2 augustus wordt vermist. Haar reisgenoot, de Amerikaan Gary Giordano (50) uit Gaithersburg (Maryland), is inmiddels gearresteerd in verband met de verdwijning. Hij werd aangehouden toen hij 3 dagen na haar verdwijning wilde terugvliegen naar de VS. Waar hij precies van wordt verdacht is nog niet duidelijk. Het kan gaan van te laat rapporteren van haar verdwijning (Giordano droeg droge kleren toen hij het rapporteerde) tot een directe betrokkenheid bij haar dood.Hij werd gearresteerd omdat hij een vliegticket had gekocht hoewel er overeengekomen was dat hij voorlopig op het eiland zou blijven.

Volgens Gary Giordano verdween Robyn tijdens het snorkelen, maar justitie op Aruba twijfelt aan zijn verklaring. Giordano zegt dat ze vorige week dinsdag gingen snorkelen achter de Nanki Country Club, op de zuidkant van het eiland. Toen Giordano voelde dat de stroming hun naarf zee trok zou hij Gardner middels een tikje op haar been een sein hebben gegeven om terug te zwemmen naar de kust, maar daar kwam Robyn nooit aan. De baai waar Giordano verdween staat bekend als 'Baby Beach' juist omdat het water er ondiep is.

De politie heeft ter land en in de zee naar de vrouw gezocht en kreeg hulp van de Kustwacht, professionele duikers, vrijwilligers van een duikschool en een reddingsteam. Ook werden twee helikopters, een vliegtuig en meerdere boten ingezet. Het onderzoek is nog in volle gang.

Gardner was met Giordano op 31 juli naar Aruba afgereisd nadat haar relatie strandde en ze haar baan in een tandarts praktijk in Bethesda verloor. Een ex-vriend van Robyn -Richard Forester,- zegt tegen Amerikaanse media twijfels te hebben over Giordano. De ex zegt kort voor haar verdwijning nog een berichtje van de vrouw te hebben ontvangen met de tekst: "Ik hou van je. We praten als ik terug ben." Het is niet duidelijk hoe zij Giordano heeft leren kennen. Het zou mogelijk een internet contact kunnen zijn. Gardner en Giordano verbleven in het Renaissance Aruba Resort & Casino in Oranjestad.

Volgens de broer van Gardner hield zijn zus helemaal niet van zwemmen omdat ze haar make up niet wilde bederven en haar haar niet nat wilde maken. Volgens hem zou ze eerder bij het zwembad gaan liggen dan te snorkelen.

De familie van Gardner krijgt hulp van het Natalee Holloway Resource Centre en heeft een Facebook-pagina opgericht.

Update 25-11-2011
Gary Giordano is vrijgelaten door Aruba. Het OM heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de rechter-commissaris. Volgens advocaat-generaal Taco Stein zijn er voldoende bewijzen tegen Giordano en is er sprake van vluchtgevaar.

Update 30-11-2011
Het hoger beroep heeft gefaald.  Gary Giordano blijft een vrij man. De rechter commissaris kwam tot zijn besluit omdat maanden van onderzoek geen enkel bewijs heeft opgeleverd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 9 augustus 2011

Man omgebracht in Wieringerwerf

Een Pool (40) uit Wieringerwerf is afgelopen nacht, kort na middernacht met geweld om het leven gebracht in een woning aan de Aak.

Hulpdiensten hebben vergeefs geprobeerd de man te reanimeren. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Korte tijd later werd elders in Wieringerwerf een andere Pool (23) uit Wieringerwerf aangehouden als verdachte. Het gaat om een man die ook in de woning aan de Aak woont.

De oorzaak ligt waarschijnlijk in de relationele sfee.

Update 18 januari 2012: De andere Pool wordt veroordeeld tot 5 jaar wegens doodslag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 8 augustus 2011

Dode Pool in Bleiswijk

Een Pool (25) is vanavond doodgestoken in een woning aan de Anjerweg in Bleiswijk (Zuid-Holland). Een andere Pool (25) is als verdachte aangehouden. Ook enkele getuigen zijn naar het bureau meegenomen.

Wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk ging aan de steekpartij een ruzie vooraf. In de woning verblijven meerdere werknemers die in de kassen in en rond Bleiswijk werkzaam zijn. Een ambulance en een traumaheli kwamen ter plaatste. Een poging het slachtoffer te reanimeren mocht niet baten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 6 augustus 2011

Fietser doodgereden in Middelburg | bestuurder doorgereden

Een fietser is vanmiddag om het leven gekomen door een verkeersongeval op het Molenwater in Middelburg. Dat heeft de politie laten weten. Het slachtoffer werd rond halfdrie op het Molenwater geschept door een auto. De bestuurder is na het ongeval doorgereden.

Ooggetuigen meldden de politie dat de auto vermoedelijk werd bestuurd door een oudere dame.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 5 augustus 2011

Jongen doodgeschoten in Roosendaal

In Roosendaal is vanmorgen vroeg Mesrop Jegojan (16) zwaar gewond aangetroffen in de Jan Vermeerlaan. De politie vond de jongen nadat buurtbewoners knallen hadden gehoord, mogelijk schoten. Kort daarna overleed de jongen ondanks reanimatie door agenten.

In de buurt werd een andere jongen (16)  opgepakt. Volgens getuigen zou het echter gaan om 2 of 3 daders die eerst wegfietsten maar die later terugkwamen om kogelhulzen op te rapen en het slachtoffer te verslepen.

Update 6 augustus 2011:
De politie heeft vandaag een man (25) zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die verdacht wordt van het doodschieten van de jongen op de Jan Vermeerlaan in Roosendaal.

De verdachte werd aangehouden op de Van Goghlaan in Roosendaal.

De gister gearresteerde 16 jarige is gisteravond al weer vrijgelaten. het betrof een klasgenoot van Mesrop Jegojan, maar hijheeft met de schietpartij niks te maken.

De schietpartij was vermoedelijk een afrekening in de drugsstraathandel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 2 augustus 2011

Dode in bedrijfspand in Zaandam

In een pand aan de Schellingweg in Zaandam is vanavond Marcel Heijerman (47) dood aangetroffen door een bezoeker van het pand

De politie sluit een misdrijf niet uit. Sectie op het lichaam moet helpen bij het vaststellen van de doodsoorzaak.

Update: Onderzoek wijst uit dat Marcel al op 28 juli 2011 gedood moet zijn.  Er word een man (46) aangehouden

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook