vrijdag 30 september 2011

Dode man in flat in Roermond

Vanavond is in een flat aan de Schepen van de Poortenstraat in Roermond het lijk van een man gevonden dat daar hoogstwaarschijnlijk al twee dagen lag. Volgens buurtbewoners gaat het om een Marokkaan, die na een conflict in het drugscircuit om het leven zou zijn gebracht.

In de flat op de tweede verdieping woonden drie Marokkaanse mannen. Woensdagavond zou er een hoop lawaai in het appartement zijn geweest. Volgens een buurtbewoner was er eerst een hoop geschreeuw en daarna knalde er een deur. Daarna bleef het stil totdat vanavond de politie met groot materieel arriveerde.

De omwonenden zeggen dat de wijk Tichelarijveld grote problemen heeft met drugsoverlast.  In de hele wijk zijn er dealeradressen, waar je ook voor gestolen spullen terecht kunt. Drugshandel en heling is er aan de orde van de dag. Ook de drie mannen die in de flat van de moord woonden, leidden een schimmig leven. Regelmatig kwamen van allerlei mensen over de vloer. Dat dit een keer zou gaan gebeuren, stond voor de buurt wel vast

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: tot 15 jaar cel voor liquidatiepoging

Twee Amsterdammers en de Utrechter Rachid A. (31) zijn door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 15 jaar voor de liquidatiepoging op een man (28) uit Amsterdam. De rechtbank vindt dat bewezen is dat de drie op kerstavond 2010 in Castricum het slachtoffer hebben geprobeerd om te brengen door op hem te schieten en hem in zijn auto in brand te steken.

De Amsterdammer overleefde de aanslag door uit de auto te kruipen en zijn lichaam in de sneeuw te doven. De hoogste straf kreeg Rachid A., die het slachtoffer viermaal heeft beschoten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis 4½ jaar voor geweldadige verkrachter

Tegen de in Suriname geboren Amsterdammer Rufus S. (33) is 4½ jaar en tbs met dwangverpleging geëist wegens een serie gewelddadige verkrachting, gijzeling en poging tot doodslag in Amsterdam in 1996. 
S. werd pas eind 2009 gearresteerd, na een DNA-match. Hij was toen aangehouden voor een andere zaak.

Het werd 10 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 28 september 2011

Dode man in Den Haag

In een woning aan de Neherkade in Den Haag heeft de politie vanavond een dode man gevonden. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen.

De politie deed de vondst nadat een man (48) uit Den Haag zich op het politiebureau had gemeld. Over wat zich precies in de woning heeft afgespeeld en de identiteit van het slachtoffer kon een politiewoordvoerder nog niets zeggen.

De Hagenaar is aangehouden.

Update 26 maar 2012: De man wordt veroordeeld tot 8 jaar. Hij claimde noodweer: Er was een vechtpartij ontstaan waarbij het slachtoffer een mes trok. Wat hem door de man ontfutseld werd. Volgens de rechter was er daarop geen sprake neer van gevaar. Ook noodweer exces werd afgewezen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Directie Quality Investments gearresteerd

De voltallige Nederlandse directie van het omstreden beleggingsfonds Quality Investments is gisteren gearresteerd in een internationaal onderzoek naar een internationale fraude met een omvang van honderden miljoenen euro’s.

Het openbaar ministerie werkt in het onderzoek samen met autoriteiten in Spanje, Turkije, Dubai, Engeland, Zwitserland en de Verenigde Staten. Er is wereldwijd voor miljoenen euro’s beslag gelegd op onroerend goed, auto’s, dure horloges, boten en een vliegtuig. De arrestaties vonden plaats in Turkije, Zwitserland en Nederland.

Het bedrijf Quality Investments verkocht beleggingen in tweedehands Amerikaanse levensverzekeringen en had vooral vermogende klanten in Nederland, Spanje en België.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 27 september 2011

Eis: 18 jaar in hoger beroep bij postcodeloterijmoord

Tegen Fransesco P. (51) is in hoger beroep 18 jaar geëist voor de moord op zijn echtgenote Lilian Pisani-Doesburg (48)  in de Haagse Theresiastraat in de nacht van 3 op 4 januari 2009.

De Haagse rechtbank veroordeelde P. eerder tot 16 jaar cel, maar daartegen ging P. in hoger beroep.
In de nacht van 3 op 4 januari schoot Fransesco P. zijn echtgenote neer. Aanleiding hiervoor is waarschijnlijk dat de vrouw enige maanden eerder had aangegeven van P. te willen scheiden. Zij zou aan haar baas verteld hebben dat zij een ander had. 

Het OM is van mening dat P. zijn vrouw met voorbedachte rade om het leven heeft gebracht. P. zou een wapen uit de kelder hebben gehaald en vijf schoten op zijn slapende echtgenote hebben afgevuurd. De vrouw werd door haar dochters gevonden. Vlak voor haar dood had de vrouw nog 40.000 euro in de Postcode Loterij gewonnen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

IFS en NFI hebben ruzie

Kubat: NFI-niet amateuristisch
In de strafzaak over het zogenoemde grenslijk is het dinsdag tot een keiharde confrontatie gekomen tussen het Nederlands Forensisch Instituut en het commerciële Independent Forensic Services (IFS). NFI-pathologe Bela Kubat kreeg van de rechtbank in Breda de kans om te reageren op een rapportage die IFS-oprichter Selma Eikelenboom ongevraagd opstelde en waarin ze de opleiding en scholing van NFI-pathologen in twijfel trekt. “Ik wil me stellig verweren tegen de indruk dat bij het NFI amateuristische, slechte pathologie wordt bedreven”, las Kubat dinsdagmiddag voor uit een verklaring.

NFI en IFS staan lijnrecht tegenover elkaar in hun conclusies over de cruciale oorzaak van de dood van de Wit-Russische vrouw Katrina Khanyak (26), die in 2008 werd gevonden in een villa in Baarle-Nassau. Op basis van de uitkomsten van IFS-onderzoek beschuldigt het Openbaar Ministerie haar echtgenoot Robert-Jan B. van moord.

IFS-onderzoekers zeggen op basis van alle aanwijzingen dat de vrouw zeer waarschijnlijk om het leven is gekomen door een snijwond in haar bovenbeen. Forensisch medisch onderzoeker Eikelenboom voegde daar dinsdag aan toe dat afgebroken, ingescheurde en losse vingernagels aanwijzing zijn dat ze zich nog heeft verweerd.
Eikelenboom: NFI amateuristisch

NFI-pathologe Kubat zegt dat de vorm en plaats van de wond het meest past bij een ontstaan ná het overlijden en dat er geen doodsoorzaak gevonden kan worden.
„Het is meer een haat- dan liefdeverhouding”, reageerde advocaat Jan-Hein Kuijpers dinsdag op de oorlogstaal tussen NFI en IFS. „Het wordt er allemaal niet duidelijker op.”

De rechtszaak gaat woensdag verder met het verhoor van de ingeschakelde, onafhankelijke arts-patholoog Frank van de Goot.



Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Talitha van Zon gearesteerd door de Marechaussee

Talitha van Zon (39)  uit Papendrecht is gearresteerd door de Marechaussee. Van Zon wordt verdacht van betrokkenheid bij mensenhandel.
De Marechaussee wil het nieuws bevestigen noch ontkennen. Volgens een woordvoerder gaat de militaire politie nooit op individuele gevallen in om de privacy van verdachten te bewaren. Het Openbaar Ministerie wil het nieuws evenmin bevestigen.

Talitha van Zon kwam vorige maand in het nieuws omdat ze in Libië van een balkon was gevallen. Ze was op bezoek bij de familie Kaddafi. Zij is door een voormalige vriendin is ze van mensenhandel beschuldigd.
Van Zon werd destijds zonder weerwoord door de pers en publiek veroordeeld. Zelf heeft zij gezegd bij de familie van Kadaffi op bezoek te zijn om geld los te peuteren voor een liefdadigheidsstichting.


Update 28-9-2011
Na een verhoor van bijna twee volle dagen is Talitha van Zon vandaag weer vrijgelaten door de Koninklijke Marechaussee.

Ze blijft nog wel verdachte en moet zich beschikbaar houden voor het rechercheteam. Van Zon werd afgelopen dinsdag gearresteerd op verdenking van mensenhandel. Ze zou eerder dit jaar een vriendin hebben meegelokt naar Libië, zogenaamd voor een vriendschappelijke ontmoeting met een van de zoons van Kaddafi.

De vriendin stelt echter in Tripoli door de Kaddafi-telg te zijn verkracht en deed aangifte, op basis waarvan Talitha van Zon door de marechaussee werd opgepakt. Volgens het rechercheteam was er gisteren geen onderzoeksbelang meer om Van Zon langer vast te houden. De officier van justitie moet nu beslissen wat er verder met de Talitha gaat gebeuren

Update 17-11-2011
Talitha van Zon is ontslagen van rechtsvervolging. Bij totaal gebrek aan bewijs was dat ook wel te verwachten.

Update 3-1-2012
Talitha werd kort weer gearresteerd op Schiphol omdat ze niet op was komen dagen voor verhoor in een smaad/laster zaak. Na verhoor mocht ze weer gaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Vrijspraak voor Anita C. in kindermoordzaak

Anita C. uit Geleen is vandaag door de rechtbank in Maastricht vrijgesproken van moord dan wel doodslag op drie van haar pasgeboren baby's. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden nog 8 jaar gevangenissstraf voor eenmaal kinderdoodslag en twee keer kindermoord.
Volgens de rechtbank is niet te bewijzen dat de kinderen na de geboorte hebben geleefd en dat hun moeder Anita hen heeft gedood.

De vrouw heeft gezegd dat ze niet wist dat ze zwanger was. Volgens deskundigen is ze zwakbegaafd en licht verminderd toerekeningsvatbaar.

Drie deskundigen hebben in deze zaak onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak van de baby's. De stoffelijke overschotten waren echter te ver vergaan om daarover conclusies te kunnen trekken, zo vinden twee van de pathologen. Een derde patholoog, de Zwitserse arts Danny Spendlove, meent dat in ieder geval de laatste baby heeft geleefd en is gewurgd of gesmoord.

De rechtbank vindt zijn conclusies echter niet overtuigend. De bloeduitstortingen waarop Spendlove zich baseert, zijn niet alleen in de hals en aan het hoofd van de pasgeborene gevonden, maar ook elders op het lichaampje. Voor die laatste heeft de patholoog geen goede verklaring, aldus de rechtbank.

Anita C. was niet bij de uitspraak aanwezig. Haar advocaat René Corten heeft haar direct nadat het vonnis was uitgesproken gebeld, zei hij, en ze reageerde opgelucht. „Ze is door deze zaak alles kwijtgeraakt. Ze had al niet veel contacten, maar nu al helemaal niet meer. Het is nu zaak haar leven weer op te bouwen.” Corten bepleitte twee weken geleden al voor de rechtbank dat niet te bewijzen was dat de baby's van het leven zijn beroofd en dat zijn cliënte daarom moest worden vrijgesproken.

Het OM overweegt in hoger beroep te gaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 26 september 2011

Man neergestoken in Den Haag

Een man (31) is vanavond gewond geraakt bij een steekpartij in de Haagse binnenstad. Het slachtoffer werd gevonden in een bushalte aan de Hofweg nadat hij eerder nabij de Mc Donald’s aan de Grote Marktstraat was verwond. 

Het slachtoffer is in kritieke toestand is overgebracht naar een ziekenhuis. De aanleiding voor de steekpartij is nog onduidelijk. De mogelijke dader (27) wordt later gepakt. Er lijkt geen enkel verband tussen hem en het slachtoffer

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 21 september 2011

Nederlander bekent moord in Frankrijk

Een Nederlands zakenman (36) heeft aan de politie in het Sedan (Frankrijk) bekend dat hij een Belgisch echtpaar uit Beaumont (België) heeft vermoord. De stoffelijke overschotten van de man en de vrouw werden afgelopen weekend gevonden in een veld vlakbij Sedan.

De Nederlander was een bezig om een huis aan de Belgen te verkopen. Aanvankelijk ontkende hij betrokken te zijn bij de moord. Dit, ondanks dat hij allerlei eigendommen van het Belgische echtpaar (een creditcard en 2 mobiele telefoons) op zak had ten tijde van zijn arrestatie.

Later bekende de Nederlander alsnog. Hij zei in een vlaag van verstandsverbijstering te hebben gehandeld, toen de Belgen hadden ontdekt dat hij hen probeerde op te lichten.

Volgens vooronderzoek, kwam het Belgisch koppel van een jaar of dertig jaar vrijdag de woning die ter verkoop werd aangeboden, bezoeken. Twee dagen later werden ze niet ver van daar, zonder identiteitspapieren dood gevonden door een jongen die paddestoelen zocht. Het scenario van een zelfmoord werd snel afgewezen en het spoor leidde naar de Nederlander die o.a. in de Porsche van de Belgen rond reed.

Na te zijn gestart in de bloemenhandel, was de verdachte makelaar in onroerend goed geworden, maar had gefaald. De man, wiens huis werd geveild, bleek ongeveer 400.000 euro aan schulden te hebben.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Kinderen in Nuenen met de dood bedreigd

In Nuenen worden kinderen met de dood bedreigd als ze nog langer met een leeftijdgenootje -Cheyenne (9)- spelen. Dat meisje zelf wordt al langer bedreigd.
De moeder heeft aangifte gedaan. Eerder was al sprake van haatbrieven in de Kuifmeeshof -waar het meisje woont. Afgelopen weekeinde kwamen er brieven met een 'laatste waarschuwing' van een 'bezorgde buurtbewoner'. Als de kinderen nog langer met hun straatgenootje spelen, loopt hun leven gevaar.

Het meisje is vorig jaar in de Kuifmeeshof komen wonen. Op 27 juni viel een een haatbrief binnen aan moeder. Die zou moeten verhuizen omdat ze niet past in de buurt. Haar dochter moest ze voortaan binnenhouden, anders liep zij gevaar. 'Zij moet dood', aldus de kaart.

Een paar weken later kregen vier straatgenoten een brief. 'Uit veiligheid adviseer ik u uw kind niet meer met haar te laten spelen', aldus de brieven, die ondertekend waren met 'een bezorgde buurtbewoner.'

Kort daarop ontving de moeder weer een brief. 'Ik heb goed zicht op je voor- en achterdeur. Mijn pistool en mes liggen klaar. Hou je kind binnen en ga weg.'

Dit weekeinde kregen twee buurtbewoners weer post. 'Ik heb u de vorige keer gewaarschuwd dat uw kind gevaar loopt. Maar blijkbaar trekt u zich daar niks van aan. Als u wilt dat uw kind blijft leven, laat haar dan niet meer met dat meisje spelen' De brieven luiden hetzelfde maar op allebei is de voornaam van het betreffende kind genoemd.

Moeder Wilma Hugers is de wanhoop nabij. "Ze willen me hier niet, en ik wil ook weg. Dit is geen leven, zeker niet voor een jong meisje."

Zij legt het probleem bij Woonbedrijf, dat haar uit Eindhoven heeft gehaald en het huis aan de Kuifmeeshof bood. Hugers wil dat zij een andere woning krijgt, maar volgens Woonbedrijf gaat het om 'een complex verhaal met een lange geschiedenis'. "Nu weer een andere woning geven is geen oplossing maar verplaatsing van het probleem. En het probleem zit niet in de woning."

De politie spreekt eveneens van een precaire situatie. "Er wordt met meerdere betrokken zorginstanties zoals jeugdzorg en thuishulp naar een oplossing gezocht."

Update 24 september 2011: Op woensdag 21 september wordt een vrouw (63)  gearresteerd maar de 23e weer vrijgelaten. Omdat die vrouw op haar beurt dan wordt bedreigd duikt zij onder. Op zaterdag de 24e september blijkt er dan weer een dreigbrief bezorgd bij een gezin in de kuifmeeshof.

Update 27 september 2011: De bewoonster van de Kuifmeeshof in Nuenen, die werd verdacht van het schrijven van dreigbrieven aan buurtgenoten, wordt volgens haar advocaat niet meer als verdachte gezien.

Volgens haar advocaat, mr. Paul van Vugt, wordt de vrouw vrijgepleit door een nieuwe dreigbrief die zaterdag werd bezorgd, maar die zij nooit heeft kunnen schrijven.
“Mijn cliënt kan dat niet gedaan hebben, want ze is vrijdag de hele dag onder mijn ogen geweest”, aldus Van Vugt. “Eerst was de voorgeleiding, daarna is ze op ons kantoor geweest en vervolgens heeft ze een gesprek met de burgemeester gehad. Het was laat in de avond voordat de vrouw op haar adres was waar ze het weekend doorbracht.”


Volgens de advocaat heeft de politie het onderzoek in deze zaak niet goed uitgevoerd. De rechter-commissaris heeft vrijdag de vrouw direct in vrijheid gesteld. Ze was woensdag aangehouden.
“De politie kan nu misschien helemaal opnieuw beginnen, maar mijn cliënt is eigenlijk al veroordeeld voor iets waar ze niets mee te maken heeft. Binnenkort gaat ze terug naar haar woning in de straat. Ik hoop wel dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt en de vrouw met rust laat”, zei de advocaat.

Update 29 september 2011: Er is een excuusbrief bezorgt bij het Brabants Dagblad. De brief is ondertekend met de fout geschreven naam van een andere bewoner uit de straat. Deze bewoner ontkent echter alle betrokkenheid. De brief begint met:  'Het spijt me voor alle ophef die er ontstaan is. Dit is nooit mijn bedoeling geweest.' De brief was zaterdag al bezorgd bij een gezin uit de straat.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 20 september 2011

Dood kind bij CNV kantoor in Den Haag

Bij het kantoor van werknemersorganisatie CNV Publieke Zaak aan de Carnegielaan in Den Haag is het meisje Jille (10) dood gevonden. De politie kan nog niet zeggen wat er precies is gebeurd, maar heeft Monique R. (38), de moeder van het kind, als verdachte aangehouden. Het meisje zou zijn gewurgd.

Aanvankelijk landde rond half 3 nog een traumahelikopter in de buurt van het kantoor, maar medische hulp mocht niet meer baten.

Het personeel van de CNV is door de politie met busjes afgevoerd uit het gebouw aan de Carnegielaan en opgevangen op het bureau. De massaal aanwezige recherche heeft de omgeving hermetisch afgesloten en doet onderzoek.

De moeder van het dode meisje is een ex-CNV-er en was net bij haar voormalige collega's in het CNV gebouw op bezoek geweest. Daarna gingen ze de tuin in van het CNV 'om te spelen'.
Ze zou in de war zijn door haar scheiding.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Einde aan TBS ontkennende moordveroordeelde

De rechtbank in Den Bosch heeft vandaag besloten dat er een eind komt aan de tbs-behandeling van Danny van den H. die is veroordeeld voor de moord op drugscrimineel Reginald Koenders in 2000 in Eindhoven. De destijds 16-jarige Van den H. heeft de moord altijd ontkend. De voorbereidingen voor een herzieningsverzoek gaan door, kondigde zijn advocaat Job Knoester vandaag aan.

Ontkennende veroordeelden worden normaal niet behandeld. Hun vooruitzicht is doorgaans een eindeloos verblijf op de zogenoemde longstay-afdeling. Danny van den H. werd op initiatief van de Mesdagkliniek behandeld voor een bedreiging die hij wel heeft toegegeven. Knoester sprak dinsdag van een 'unieke' oplossing.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Hoge Raad vernietigt vrijspraak moord Bergschenhoek

Het gerechtshof in Den Haag moet zich opnieuw buigen over een moord op Ismaël Donmez (36) in Bergschenhoek (ZH) op 1 oktober 2008. Het hof sprak Burhan C. vorig jaar vrij van de moord. De Hoge Raad oordeelde vandaag dat de raadsheren (=rechters bij het Hof) onvoldoende hebben duidelijk gemaakt waarom bepaald belastend bewijs is uitgesloten.

Rotterdammer Ismaël Donmez, werd in een hennepkwekerij doodgestoken en deels verbrand teruggevonden aan de Rotterdamse Xerxesweg. Het lijk was overgoten met een mengsel van benzine en diesel. De politie vond in de kwekerij een luchtbed met een plas bloed erop. DNA-onderzoek wees uit dat dit bloed van het slachtoffer was.
Het hof veroordeelde Burhan C. tot 34 maanden voor het verbranden en verstoppen van het lijk en drugsbezit en -handel. De raadsheren kwamen tot vrijspraak voor moord omdat niet met zekerheid kon worden vastgesteld dat het door de verdachte gegeven alibi over zijn verblijfplaats onjuist was. Het hof nam bij zijn beoordeling kentekengegevens van de verdachte, die met politiecamera's werden vastgelegd, niet mee. Volgens het hof hadden deze beelden vernietigd moeten worden en was het gebruik ervan een inbreuk op de privacy van de verdachte.
Het Openbaar Ministerie ging tegen die uitspraak in cassatie. De Hoge Raad vindt nu dat het hof onvoldoende heeft afgewogen of het niet vernietigen van de beelden zo ernstig is, dat dit moest leiden tot uitsluiting van het bewijsmateriaal.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Neergeschoten man Vlissingen overleden

Realson Labast (26) uit Vlissingen die zondag in zijn woonplaats werd neergeschoten, is in de afgelopen nacht overleden.

De politie heeft zondag een man (22) uit Middelburg en een man (21) uit Vlissingen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. De verdachte uit Vlissingen werd dinsdag weer vrij gelaten. Hij is geen verdachte meer.

Het slachtoffer werd neergeschoten in de buurt van de bioscoop CineCity aan de Kenau Hasselaarstraat. In Vlissingen was het die zondag extra druk op straat wegens het festival Film by the Sea en de Strandcross.

Update 12 april 2012:
Omdat de verdachte al een strafblas heeft, reeds eerder veroordeeld is voor wapenbezit, doelbewust met een wapen van huis is gegaan en zich niet aan de ruzie heeft onttrokken, besluit de rechter hem extra zwaar te straffen met ........ 10 jaar (!)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Erik E. bekent moord op zijn vrouw

kathleen-cremers Erik E. uit Venray heeft vanochtend voor het hof in Arnhem bekend dat hij betrokken is geweest bij de moord op zijn vrouw Kathleen (foto) op 15 maart 2006 in hun huis aan de Wasbloem in Venray. Kathleen werd met 70 messteken gedood.

Erik heeft ruim 5,5 jaar volgehouden dat hij niets met de moord te maken had, maar kon dit 'vreselijke geheim' niet langer meer voor zich houden. Hij is in hechtenis genomen.

Erik, die meterkasten ombouwde voor wietteelt, heeft altijd beweerd dat hij voor een klus op pad was en dat twee onbekende mannen zijn vrouw hadden omgebracht.

Erik E. verklaarde vanmorgen dat op 15 maart 2006 twee mannen aan de deur kwamen om een stroomkast op te halen. E. kreeg hierover ruzie met zijn vrouw Kathleen, die wilde dat hij zou stoppen met zijn illegale praktijken. Volgens de man sloegen toen de stoppen door.

Samen met John van B. uit Eindhoven zou hij daarna Kalthleen om hebben gebracht. De tweede man zou geen rol gehad hebben bij de moord.

De man heeft eerder niets gezegd omdat hij 'bang was om alles te verliezen wat hem dierbaar was' en dat hij bang was voor represailles uit de hennepwereld.

De rechtbank in Roermond veroordeelde hem in november 2007 tot vijftien jaar gevangenisstraf.
In oktober 2008 wordt E. door het Hof in Den Bosch vrijgesproken.
Het OM was het niet eens met die uitspraak en tekende op haar beurt cassatie aan.
Op 16 maart 2010 heeft de hoge raad het vonnis van het hof in Den Bosch vernietigd omdat de vrijspraak niet goed gemotiveerd zou zijn.

Update 16-1-2012
Erik E. moet naar het Pieter Baan Centrum (PBC). Hij moet daar worden geobserveerd om er achter te komen of hij een persoonlijkheidsstoornis heeft en of hij helemaal toerekeningsvatbaar was op het moment van de moord. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem, waar de man nu terechtstaat, vandaag beslist.

Pas afgelopen september, 5 jaar na de moord, gaf Erik E. toe dat hij zijn vrouw had vermoord. Hij zou haar hebben geslagen en gestoken. Haar keel was ook doorgesneden, maar dat zou iemand anders hebben gedaan, aldus E. Hij voerde als dader daarvan ene John op, een kennis uit het wietmilieu. E. zou stroomkasten hebben geleverd aan hennepkwekers. Onderzoek van de politie naar deze John leverde echter niks op.

Een psycholoog en psychiater die E. hebben onderzocht, vonden een heleboel persoonlijkheidsproblemen, maar konden niet hard maken dat hij een echte psychiatrische ziekte heeft. Dat moet nu in het PBC worden bekeken. De rechtszaak tegen E. gaat op 1 oktober weer verder.

Update 1-10-2012
Het OM heeft 20 jaar geëist.

Update 15-10-2012
Het wordt 18 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 17 september 2011

Justitie blunderde in zaak Marianne Vaatstra

In het onderzoek naar de moord op het Friese meisje Marianne Vaatstra (16) in Veenklooster (FRL) in mei 1999, hebben justitie en NFI niets gedaan met sporen die een ander lab vond en die mogelijk van de dader zijn. Het gaat om DNA sporen op een handtas. Marianne is mogelijk met de hengsels daarvan gewurgd alvorens haar de keel werd doorgesneden. Het gaat hier waarschijnlijk om een door het IFS uitegvoerd onderzoek waarvan de resultaten in december 2006 bekend werden.

Marianne’s vader Bauke Vaatstra  kreeg in het verleden van justitie te horen dat het onderzoek wél was uitgevoerd, maar dat het niets had opgeleverd. Vaatstra heeft daarom gisteren advocaat Job Knoester in de arm genomen die van justitie eist dat het onderzoek er alsnog komt en stapt zonodig naar de rechtbank

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 16 september 2011

Dode man in Groningen

In de rosse buurt van Groningen is Nico Leeuwe (65) vanmorgen dood gevonden. Leeuwe lag vastgebonden in zijn appartement aan het Gedempte Zuiderdiep.

Leeuwe een bekende verschijning in de hoerenbuurt. Hij deed boodschappen voor de prostituees.
Het is nog niet duidelijk hoe Leeuwen om het leven is gekomen. De politie werd gebeld door iemand die het slachtoffer zag liggen. In de rosse buurt is geschokt en met verbazing gereageerd op de dood van de man.

Update 15 november 2011: een man (25) uit Groningen wordt als verdachte gearresteerd

Update 21 mei 2012: De politie heeft in Groningen een Colombiaanse vrouw (30) uit die stad aangehouden in het onderzoek naar de dood van de Nico Leeuwe.

In april werd in dezelfde zaak al een man (31) in Spanje aangehouden. De twee verdachten hebben de Colombiaanse nationaliteit. De politie weet nog niet wanneer de verdachte uit Spanje naar Nederland wordt overgebracht. Over de rol die de twee gespeeld hebben bij de dood van het slachtoffer, wilde de politie nog niets zeggen. Ze sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen

Update 4 juni 2012: De Colombiaan heeft bekend Leeuwe bij zijn woning aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen te hebben opgewacht. Hij is een bekende van de eerder gearresteerde prostituee. Zij is inmiddels echter weer vrijgelaten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 15 september 2011

Dode gevonden in Zeewolde

In het Horsterwold in Zeewolde is vanmiddag een stoffelijk overschot aangetroffen.

In het gebied werd afgelopen dagen gezocht naar de vermiste Alwien Pitstra (42) uit Nijkerk.
Het is nog onbekend of de vondst te maken heeft met zijn vermissing.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 13 september 2011

Mogelijk DNA daderspoor op lichaam Nicole vd Hurk

Op sporen die in 1995 zijn gevonden in het onderzoek naar de moord op de destijds 15-jarige Nicole van den Hurk uit Eindhoven is met verbeterde technieken recent DNA vastgesteld.

De politie gaat ervan uit dat het gaat om een daderspoor.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode in Almere

In Almere is voormalig Nederlands kampioen bodybuilden Mondher Bennour (43) dood gevonden. Hij is door het hoofd geschoten. Update 6 maart 2012: Er zijn twee mannen gearresteerd

De politie houdt er rekening mee dat hij was verwikkeld in een zakelijk conflict. Het kan echter ook verband houden met het feit dat hij tipgever was in de zaak van de dubbele moord in Kaatsheuvel,waarbij op 27 maart 2003 Leon Rombouts (33) en zijn vriendin Manita Koenen (37) werden doodgeschoten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 12 september 2011

Dode vrouw in Rotterdam

In Rotterdam is in de nacht van zondag op maandag het stoffelijk overschot van een vrouw (30) gevonden in een geparkeerde auto in de Schalkeroord. Ze is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Voorbijgangers belden de politie.

Update 29-9-2011:
Het voorarrest van een verdachte (30)  wordt met 3 maanden verlengd

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 10 september 2011

Dood kind in Veldhoven

Dylan Bury (1) is vandaag overleden in een restaurant aan de Dorpsstraat in Veldhoven nadat de moeder van de baby deze daar zwaargewond had binnengebracht vanuit haar woning aan de Kromstraat. De moeder van het kind wordt vooralsnog niet gezien als verdachte. De vader van het kind is echter spoorloos en wordt gezocht.

Update: 11 sept. 2011
De vader van Dylan is vanmiddag dood aangetroffen in een bosperceel aan de Eindhovenseweg in Veldhoven.

De man heeft zo goed als zeker zelfmoord gepleegd.

Het familiedrama begon zaterdagmorgen. De man meldde zijn vrouw op haar werk dat hij hun zoontje door verstikking had gedood.

Ondanks dat de moeder zich in paniek naar huis spoedde, kon zij niets meer doen. Toen ze thuis Dylan aantrof, was het jongetje waarschijnlijk al overleden. Twee koks van een nabijgelegen restaurant probeerden het kind nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De vader was vanaf dat moment spoorloos en werd door de politie als verdachte van de moord op zijn zoontje beschouwd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man dood in Veldhoven

Een man (36) uit Eindhoven is onder verdachte omstandigheden omgekomen in een woning in Veldhoven

Hulpdiensten kregen zaterdag in de vroege ochtend een melding dat de Eindhovenaar onwel was geworden op Camping de Molenvelden. Ter plaatse werd tevergeefs geprobeerd hem te reanimeren. De politie heeft de bewoner (57) van de woning aangehouden om hem te horen in de hoop te achterhalen wat zich in de woning heeft afgespeeld.

Update 12-9-2011: Waarschijnlijk is de man overleden aan drugs. De bewoner is naar huis gestuurd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 9 september 2011

Nicole vd Hurk wordt opgegraven

Het lichaam van Nicole van den Hurk wordt vanavond opgegraven voor nader onderzoek.

Nicole (destijds 15) werd eind 1995 vermoord teruggevonden in een bos bij Mierlo. In de jaren daarna werden onder meer haar stiefvader Ad en stiefbroer Andy gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. Beide werden vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. Recentelijk heeft Andy die in Engeland woont bekend maar of deze bekentenis waar is is nog niet duidelijk.

Nicole is begraven op de begraafplaats aan de Boschdijk in Eindhoven.

Volgens een politiewoordvoerster is er nu geen duidelijke aanleiding het lichaam nu op te graven, “het is onderdeel van het lopende cold case-onderzoek.”

Advocaat Bert de Rooij van de verdachte stiefbroer Andy zei alleen te kunnen speculeren waarom de resten worden opgegraven. “Kennelijk willen ze een spoor natrekken waarvan ze denken dat het na 16 jaar nog na te trekken is. Een stoffelijk overschot opgraven doen ze niet zo maar. Dat heeft grote impact op de nabestaanden.”

Justitie heeft de beloning die in deze zaak was uitgeloofd voor de gouden tip, verhoogd van 25.000 gulden naar 15.000 euro.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Cevdet Yilmaz mag niet op onbegeleid verlof

Zesvoudig moordenaar Cevdet Yilmaz die tot levenslang is veroordeeld, mag niet op onbegeleid verlof. Dat heeft de rechter in Den Haag vrijdag bepaald in een kort geding.

Yilmaz kreeg levenslang, omdat hij in 1983 in het Delftse café Het Koetsiertje zes mensen doodschoot. Hij heeft geen uitzicht op gratie en dus vrijlating. Onbegeleid verlof is dan ook niet aan de orde, vindt justitie. Yilmaz had onbegeleid verlof geëist, omdat hem zou zijn beloofd dat hij zich mocht resocialiseren en dat hij daarbij ook de bijbehorende verloftrajecten zou doorlopen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 6 september 2011

Meisje vermoord op St. Maarten

Tiffany Bianca ReidTiffany Bianca Reid (13) (foto)  is dinsdagavond 6 september rond 8.10 (lokale tijd) dood gevonden in een ravijn op Pumpkin Hill Road bij Cherrynut Hill tussen reward en St. Peters op St. Maarten. Haar lichaam –nog gekleed in een PSVE-schooluniform- was verbrand en lag vlak bij de GEBE water tank.

Vrijwel tezelfder tijd werd haar Jamaicaanse vader Robert Emanuel Leroy Reid in een ziekenhuis behandeld voor brandwonden aan zijn voeten, handen en gezicht die hij zei opgelopen te hebben door een autoradiator.
Om 11 uur ‘s avonds werd de vader gearresteerd in Middle region, nadat hij en Evelyn Jervis, de Jamaicaanse  moeder van Tiffany, op aandringen van Jervis, aangifte deden van vermissing. Daarbij waren zijn brandwonden opgevallen, wat leidde tot zijn arrestatie.

Tiffany’s ouders waren sinds een paar maanden uit elkaar. Zij verbleef bij haar moeder (een lerares, maar werd elke dag door haar vader –een schoolbuschauffeur-  naar school in Philipsburg gebracht.

Tiffany is vermoedelijk verbrand met een zelfgemaakte brandbom. Omwonenden van het ravijn hadden een ontploffing gehoord en hadden een man zien wegrennen die zij als Robert reid identificeerden. Ook hadden zij het nummer van zijn kenteken genoteerd.  Reid heeft ontkend.

robertreid08092011Update 25 oktober 2011: Robert Reid werd ‘s morgens rond 5.20 dood gevonden in de badkamer van de ziekenboeg in de Point Blanche gevangenis. Hij had zich verhangen. Hij had een briefje achtergelaten waarin stond dat hij naast zijn dochter begraven wilde worden. De moeder van Tiffany deelde mee zich geen tweede begrafenis te kunnen veroorloven.

Update 27 januari 2012: Het onderzoek naar de moord op Tiffany is afgesloten. In een persconferentie deelde OvJ van justitie Hans Mos mee dat er geen twijfel bestond over de schuld van Robert Reid.
Tot de bewijzen hoorde onder andere een slipper van Reid die op de plaats van de brand was gevonden. De vluchtauto, waarvan een getuige het kenteken had onthouden, was een busje dat toebehoorde aan Reid. Een technisch rapport wees ook uit dat de radiator van Reid’s auto niet was ontploft, terwijl volgens het NFI vloeistof uit een radiator simpelweg niet heet genoeg kon worden om ook haar te verbranden. Dat kan alleen vuur doen.
Tiffany was bovendien het laatst in zijn gezelschap. Haar lichaam was verpakt in plastic zakken. Soortgelijke plastic zakken werden bij Reid thuis gevonden.
Zij bleek te zijn gewurgd. 

St. Maarten ‘the Friendly Island’ heeft een van het grootste aantal moorden per capita ter wereld (47/100.000) en staat daarmee net achter Jamaica (54) en boven Zuid Afrika (40). In de eerste 9 maanden van 2011 werden er al 14 moorden gepleegd waarvan er 4 opgelost zijn. De opgeloste moorden zijn die op Ludovic Guillevin, van het jacht Cheetah Moon (26 februari 2011), Fidel Louis, een security guard wiens lichaam gevonden werd achter de Learning Unlimited Preparatory School (4 maart 2011), Spanish pastor Eduardo Nova Valdez – wiens lichaam gevonden werd op Alexis Arnell Road (vroegere Cake House) (4 maart 2011) en de dood van Anselm – die overleed als gevolg van hoofdverwonding nadat de verdachte stenen naar hem gegooid had.
The Deadly Island

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man bij fietsenstalling Breda

De dakloze Samba Fall (50) (foto) wordt dood gevonden in een fietsenstalling aan de Reduitlaan te Breda. Hij is door een misdrijf om het leven gebracht. Samba Fall gebruikte de fietsenstalling als slaapplaats.

Update 30 november 2011: Er wordt een zwerfster (30) aangehouden als verdachte.
Update 5 december 2011: Een man (40) uit Rotterdam wordt aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een zwerver. Het is nog niet duidelijk of de eerder gearresteerde vrouw aan de RC zal worden voorgeleid.
Update 6 december 2011:  De vrouwelijke verdachte is vrijgelaten. Het OM beschouwd haar (zoals ze standaard doen)  nog wel als verdachte.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw in Lage Zwaluwe

Op bedrijventerrein De Zwingel in Lage Zwaluwe, nabij een woning, is vanmiddag Helma van Tilborg (47) uit Lage Zwaluwe dood aangetroffen.

De politie gaat uit van een misdrijf 'in de relationele sfeer'.

Bij de politie werd om tien voor drie gemeld dat iemand een vrouw op de grond had zien liggen bij een woning op bedrijventerrein De Zwingel. Eenmaal ter plekke bleek dat de vrouw was overleden. Het huis werd afgeschermd. De betreffende woning is een huis op een hoek tegenover de bouwmarkt Duban. De Zwingel werd voor het verkeer afgesloten.

Rechercheurs begonnen een buurtonderzoek en hebben beeldmateriaal van beveiligingscamera's van omliggende bedrijven veiliggesteld.

Update Dezelfde avond om kwart voor acht werd tijdens een politieactie langs de Brandestraat in Wagenberg een man (55) uit Lage Zwaluwe aangehouden, hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf.

Politiemannen met kogelvrije vesten stonden met getrokken pistolen in dekking achter hun busjes, terwijl collega’s in de wegberm de man probeerden te overmeesteren. Bij de actie werd ook een politiehelikopter ingeschakeld. Agenten doken op de vluchtende man. Bij de worsteling (in de regen en half in een sloot) verloor de man zijn broek, hij werd met blote benen afgevoerd.

Update 21 juni 2012 De man wordt veroordeeld tot 12 jaar wegens moord

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 5 september 2011

'Innocent bystander' komt om bij vechtpartij in Drachten

Hannie (Johannes) Haanstra (48), woonachtig aan de Robijnekamp in Drachten, gaat buiten kijken gaat buiten kijken als hij het geluid van een massale vechtpartij hoort.. Plots wordt hij door een paar van de vechtersbazen aangevallen. Hannie raakt hierdoor ernstig gewond, en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Diezelfde avond overlijdt Hannie aan inwendige bloedingen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 4 september 2011

Jongen doodgeschoten in Purmerend

Brandon Maroeia (22) wordt beschoten terwijl hij op een bankje zit in de Anne Franklaan te Purmerend. Brandon weet weg te komen, maar zakt in de Henry Dunanstraat in een tuin in elkaar. Buurtbewoners bellen de hulpdiensten, die Brandon naar het ziekenhuis snellen. Daar blijkt dat Brandon's wonden te ernstig zijn. Hij overlijdt die nacht in het ziekenhuis.


Er zijn twee verdachten aangehouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook