dinsdag 10 juli 2012

Eis 20 jaar voor moord op zomercarnaval

Tegen Jason Z. (31) uit Arnhem is in hoger beroep 20 jaar cel geëist wegens het doodschieten van Celio M. Balentina (48) uit Den Haag te midden van honderden feestende mensen tijdens een zomercarnaval in Arnhem in augustus 2010. Ook twee omstanders werden geraakt.

Volgens de aanklager in Arnhem is Z. schuldig aan moord en twee pogingen tot doodslag. Eerder veroordeelde de rechtbank Z. tot 20 jaar cel na een eis van 22 jaar. Zowel de rechtbank als het OM beschouwde toen het raken van de omstanders als pogingen tot moord.

Z. stelt dat hij uit angst handelde. De Hagenaar zou in 2004 op Curaçao samen met anderen een aanslag op hem hebben gepleegd en daarvoor nooit vervolgd zijn. Z. was bang dat de man de klus een keer zou afmaken. Toen hij op het Arnhemse feest oog in oog met de Hagenaar kwam, werd hij overmand door angst. Z. ging in hoger beroep omdat de rechtbank daar volgens hem niet genoeg rekening mee heeft gehouden. Volgens de advocaat kan moord ook niet bewezen worden, omdat Z. in een opwelling zou hebben gehandeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: