dinsdag 30 juli 2013

Gedetineerde doodgestoken in PI Nieuwegein

In de PI in Nieuwegein wordt de Marokkaanse gedetineerde Kamal Aammari (23) doodgestoken door de Surinaamse medegedetineerde Oswaldt D. (31).

Het slachtoffer zat vast voor een serie inbraken, de dader zat vast voor geweldpleging. Aanleiding zou ruzie om een stukje hasj twv 10 euro zijn geweest.

Oswaldt D. stak een jaar eerder in het huis van bewaring in Zwaag ook al een medegedetineerde neer.

De medegevangene in Zwaag overleefde de steekpartij. D. zat ook al een straf van 3 jaar uit wegens het steken met een mes. D. is overgeplaatst naar de extra beveiligde gevangenis in Vught.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 25 juli 2013

Nederlandse vrouw vermoord in Dominicaanse republiek

De Nederlandse Gina van Someren (42) is vermoord in de Dominicaanse republiek. Haar lichaam werd gevonden in haar huis in de stad Cabrera. De Dominicaanse media hebben schokkende beelden laten zien waarop Gina van Someren met doorgesneden keel ligt.

Gina van Someren woonde al sinds 1994 in het Caribisch gebied, waar zij al jaren werkzaam was binnen de vastgoedsector en bezat een eigen een kuuroord.

Media in het Caribische gebied berichten inmiddels dat er drie mensen zijn aangehouden. Het gaat om een geliefde (20) van het slachtoffer, een medewerker (24) van de kapsalon in haar kuuroord en een kennis (21) van laatstgenoemde.

Van Someren zou hen geld verschuldigd zijn geweest. “De verdachten beweren dat ze 2 weken niet door haar zijn betaald,” zegt de onderzoeksleider. Om hoeveel geld het gaat, kan de politie omwille van het onderzoek niet zeggen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 24 juli 2013

Vrouw van het leven beroofd in Hooglanderveen

Een nog onbekende vrouw is vanavond om het leven gekomen door grove mishandeling in een woning aan de Van Beeklaan in het dorp Hooglanderveen, vlakbij Amersfoort. Buurtbewoners belden 112.

De precieze toedracht is nog onduidelijk. De politie spreekt over 'problemen in de relationele sfeer' en heeft een man (58)aangehouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 21 juli 2013

Man in Heerlen doodgestoken

Een bewoner van een huis aan de Bredastraat in Heerlen is vanmiddag om het leven gekomen door een steekpartij.

Bij de steekpartij in de straat waren volgens de politie twee mannen betrokken. De andere man is aangehouden. Volgens de politie ging het om een conflict in de relationele sfeer.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 18 juli 2013

Vrouw dood gevonden in woning in Zwolle

Ruth Tillema - Hanf (76) wordt dood aangetroffen in haar woning aan de Koestraat in Zwolle. De politie denkt in eerste instantie dat Ruth door een ongelukkige val om het leven is gekomen, maar krijgt signalen dat zij wel eens slachtoffer van een misdrijf zou kunnen zijn. Na grondig onderzoek in de woning komt de politie tot dezelfde conclusie.


Er wordt een verdachte aangehouden. Hij is een bekende van de familie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 13 juli 2013

Man doodgeschoten in Veghel

In de Scheifelaar in Veghel is vanmorgen een dode man aangetroffen. Hij werd in een geparkeerde auto op de oprit van een woning gevonden.

Het gaat om de woning van één van de ex-verdachten van de schietpartij op het kickboksgala in Zijtaart, afgelopen november. Daarbij kwam een 37-jarige man om het leven.

De man is doodgeschoten. De identiteit van de dode man is nog niet bekend. Rond 06.30 uur kwam de melding bij de politie binnen.

Buurtbewoners zeggen dat ze vrijdagavond rond 23.30 uur schoten hebben gehoord.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man vermoord in Den Bosch

Vanmorgen is Jan van Ieperen (48) dood in zijn woning aan Het Klokkediep in Den Bosch aangetroffen. Hij is door geweld om het leven gekomen.

De politie kwam poolshoogte nemen nadat de huisgenoot (41) van de overleden man via 112 alarm had geslagen. De huisgenoot werd aangehouden als verdachte en is verhoord op het politiebureau.

Update 25 November 2013
Uit het NFI rapport blijkt dat mogelijk ook een GHB  overdosering de oorzaak van het overlijden kan zijn.. De nog immer vastzittende huisgenoot is hierop vrijgelaten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 10 juli 2013

Vrouw doodgestoken in tapijtwinkel in Rotterdam

In een tapijtwinkel in winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam is vanmiddag een vrouw (47) uit Schiedam doodgestoken. De vrouw was medewerkster van de zaak op de tweede verdieping van de zogenoemde Woonmall. Volgens een woordvoerder van de politie waren er geen klanten aanwezig tijdens het incident.

Een man (43) is later in de omgeving, buiten het winkelcentrum, als verdachte aangehouden.

De politie weet wie het slachtoffer is, maar kan haar identiteit nog niet geven. Over de achtergrond van de steekpartij is nog niets bekend.

Na de steekpartij kwam een traumaheli ter plaatse. Een poging het slachtoffer te reanimeren, mocht niet baten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 9 juli 2013

Peter R, Joran, Patrick, Natalee en de waarheid

Op Camillieri een kritisch stuk over de zaak Joran van der Sloot naar aanleiding van een tv-uitzending van het programma Medialogica, over de zaak Holloway, door journalist Vincent Verweij, research door Hansje van Beek en Frederick Mansell.

Over de waarheid en niets dan de waarheid in de zaak Holloway.
Toen de scholiere Natalee Holloway in 2005 op Aruba verdween, overspoelden de Amerikaanse media het eiland. Nadat bleek dat de Nederlander Joran van der Sloot de hoofdverdachte was, kwam ook in ons land een ongekende mediahype op gang. Drie jaar later kondigde misdaadverslaggever Peter R. de Vries aan de zaak te hebben opgelost. Zeven miljoen mensen zagen Joran een ‘bekentenis’ afleggen op de verborgen camera, maar nog altijd is Natalee niet gevonden en Joran er niet voor veroordeeld. Argos wist de hand te leggen op het politiedossier over Joran van der Sloot en reconstrueert daarmee de zin en onzin die over hem in de media verscheen.

Getuigen betaald en bewijs gemanipuleerd in Holloway-zaak
Het Openbaar Ministerie op Aruba heeft stevige kritiek op de manier waarop de media verslag hebben gedaan van de verdwijning van Natalee Holloway. Sommige media hebben getuigen betaald, bewijzen vervalst en sporen gemanipuleerd, zegt hoofdofficier van Justitie Peter Blanken in een aflevering van het tv-programma Medialogica (Human/VPRO). “Ze hebben getuigen dingen in de mond gelegd en er is betaald voor verklaringen”, aldus Blanken. “Er zijn zelfs sporen gemanipuleerd. Kwamen ze ineens met botten aanzetten, die ergens neergelegd zijn en dan gepresenteerd werden als botten van Natalee Holloway.” Volgens Blanken was het onderzoek naar Holloway “media-gestuurd”, was het teveel gericht op Joran van der Sloot en zijn andere scenario’s daardoor “onvoldoende onderzocht”.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de uitzending van Peter R. de Vries in 2008, waarbij Joran van der Sloot in een auto verklaringen aflegde op een verborgen camera, niet geleid tot een oplossing. “Peter de Vries is bij de neus genomen door Joran”, aldus Blanken. Argos wist de hand te leggen op het politiedossier over de zaak, met daarin ook dvd’s met de ruwe, ongemonteerde camerabeelden van De Vries. Uit een analyse daarvan blijkt ondermeer dat Joran van der Sloot een salaris van drie ton in het vooruitzicht werd gesteld door Patrick van der Eem. Er zijn overigens geen aanwijzingen dat er daadwerkelijk is betaald aan Joran.
Uit het dossier blijkt verder dat De Vries zijn materiaal twee weken voor de uitzending aanbood bij het Openbaar Ministerie en hen vroeg een aantal essentiële feiten te checken. Zoals Daury, de man die Joran geholpen zou helpen met het wegwerken van Natalee’s lichaam. Het OM vroeg enkele dagen vóór de uitzending van Peter R. de Vries om meer tijd om zijn onderzoek af te ronden, maar De Vries heeft daar niet op gewacht en liet de uitzending doorgaan, zonder zelf de belangrijkste feiten te hebben gecheckt. Feiten die achteraf niet bleken te kloppen.
Peter R. de Vries wilde uitsluitend reageren op de uitzending van Medialogica, wanneer hij het programma van tevoren mocht zien, ruggespraak met een collega mocht houden en er niet in zijn antwoorden zou worden geknipt. De Vries hield vervolgens in zijn reactie vol het mysterie te hebben opgelost en zegt dat HUMAN-VPRO “kort door de bocht” en “tendentieus” gemonteerd heeft.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 8 juli 2013

Dode in Rotterdam

Bij een steekpartij in een huis aan het Sandelingplein in Rotterdam is vanochtend een persoon om het leven gekomen.

Hulpdiensten rukten meteen uit, maar de hulp kwam te laat.

Het slachtoffer overleed ter plaatse. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 7 juli 2013

man omgebracht in IJmuiden

In een woning aan het Pleiadenplantsoen in IJmuiden is vanavond een man door geweld om het leven gekomen. Een woordvoerster van de politie wil in het belang van het onderzoek niet zeggen wat er precies is gebeurd en waaraan de man is overleden; ze kon alleen zeggen dat het om “een geweldsincident” gaat.

De man werd gewondin het huis gevonden. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

In dezelfde woning is een verdachte aangehouden. Het gaat om een man. De identiteit van zowel het slachtoffer als de verdachte is nog onbekend. Ook kon de politie nog niet melden of één van de twee mannen de bewoner van het huis was en is evenmin de onderlinge relatie duidelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 2 juli 2013

Meisje doodgestoken in Roden

Annemieke van Dijk (17) uit Roden is vandaag overleden, nadat zij in haar ouderlijk huis aan de Ceintuurbaan is neergestoken door Jacco R. (19).
Annemieke werd vanmiddag rond kwart voor vier neergestoken. Zij werd daarop zwaargewond naar het Universitair Medisch Centrum Groningen gebracht. Korte tijd daarop bezweek zij echter aan haar verwondingen.

Jacco R. uit de gemeente Noordenveld kon na een zoektocht dankzij tips van getuigen worden opgepakt. Het vermoedelijke moordwapen werd in de omgeving aangetroffen.

De politie vermoedt dat de steekpartij het gevolg was van problemen in de relatiesfeer.

Jacco heeft tijdens zijn verhoor bekend. De man heeft verklaard dat hij niet kon omgaan met het stopzetten van de relatie.

Jacco was er na de steekpartij vandoor gegaan. Hij werd na een zoektocht met speurhonden en dankzij tips van getuigen opgepakt bij een sportpark. In de omgeving is ook een mes gevonden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 1 juli 2013

Dode man langs A2 bij Best

Langs de A2 bij Best is het lichaam gevonden van ,Joris Sanders (19) uit Eindhoven. Sanders was. 16 juni van huis gegaan na het ontvangen van een WhatsApp bericht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dubbele moordzaak Bonaire heropend

Een dubbele moordzaak uit 2005 waarvoor twee mannen zijn veroordeeld wordt heropend.
De veroordeelde mannen hebben waarschijnlijk ten onrechte vastgezeten. Andre 'Kabes' Melaan kreeg destijds 24 jaar en zat nog vast. Nozai Thomas kreeg 8 jaar en was inmiddels al weer vrij.

Ook Melaan is vrijgelaten

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook