zondag 30 november 2014

Man in Groningen gearresteerd voor verdrijven van inbreker/date

Een inwoner (61) van Groningen is aangehouden omdat hij een inbreker zodanig heeft toegetakeld, dat deze in kritieke toestand in het ziekenhuis belandde.

  De inbreker, een man (31) uit Groningen, drong afgelopen nacht de woning aan het Kraaienest binnen. Daar ontstond een worsteling waarbij de bewoner de overvaller wist uit te schakelen.

  De bewoner belde vervolgens zelf de politie. Hij zit nog vast voor nader onderzoek. De politie kon nog niet zeggen wat er precies is gebeurd en of er sprake was van noodweer.

  Update 1 december 2014
  De inbreker blijkt geen echte inbreker. De twee heren kenden elkaar via een datingsite.

  De Groninger had een date met de dertig jaar jongere "inbreker". Hij liet hem daarom vrijwillig zijn huis binnen. De bewoner meldt dat de date hem daarna zou hebben geprobeerd te beroven.

  De beroving liep uit op een flinke vechtpartij. De bewoner wist de jongere bezoeker hierbij levensgevaarlijk te verwonden. De oude man waarschuwde zelf de politie, waarna hij werd opgepakt.

  Update 2 december 2014
  De mishandelde man blijkt een travestiet die werd gezocht door justitie vanwege een gewelddadige overval.

   De travestiet overviel eind oktober een man (53) in zijn woning in Groningen. Die man werd daarbij door de travestiet en een andere verdachte bedreigd en op z'n hoofd geslagen. Ook brak het duo zijn vinger. Het slachtoffer werd later in het ziekenhuis opgenomen met een hersenbloeding. De overvallers gingen ervandoor met geld en een horloge.

   De travestiet ligt nog in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij werd zaterdagnacht bijna gewurgd door een 61-jarige man. De twee zagen elkaar vaker in de relationele sfeer. De man zit vast en wordt verdacht van poging tot doodslag.

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook