donderdag 30 juni 2016

Man overlijdt bij overval op woning

In Gees (Drente) is een man overleden bij een roofoverval op een woning. Drie mannen met geschminkte gezichten drongen rond half zes vanochtend de woning aan de Dorpsstraat binnen. Bewoner raakte daarbij zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. Het drietal -van mogelijk buitenlandse komaf- is voortvluchtig. Wat de buit van de roofoverval was, is vooralsnog niet bekend

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 29 juni 2016

Nederlander (74) doodgeschoten op de Filipijnen

In de stad Naval op het eiland Biliran in de Filipijnen is de nederlander Henk Nuits (74)  in zijn auto doodgeschoten. Zijn kleinzoon (11) die naast hem zat raakte gewond en is overgebracht naar een ziekenhuis in Ormoc City.

Nuis' partner  verklaarde dat ze op weg waren naar Barangay Talustusan. Onderweg werden ze door de bijrijder op een motorfiets onder vuur genomen.

Henk was een lokale zakenman. Naar de daders en een motief wordt nog gezocht

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 28 juni 2016

Uitspraak: 6 jaar cel voor doodrijder

De man (32) uit Capelle aan den IJssel die vorig jaar september een veertienjarig meisje doodreed in Tilburg moet zes jaar de cel in. Daarnaast krijgt hij de maximale rijontzegging van tien jaar opgelegd.

De man had al een verleden van verkeersdelicten. De rechtbank vindt het ronduit stuitend dat hij door zijn levensgevaarlijke rijgedrag een onschuldig meisje uit het leven heeft weggerukt. Alleen een forse gevangenisstraf is volgens de rechtbank passend.

Hij reed op de avond van het ongeluk met hoge snelheid in zijn auto door Tilburg. Hij negeerde meerdere rode verkeerslichten en haalde snelheden van soms boven de 200 kilometer per uur. Ook op het moment van de aanrijding reed de man door rood. Hij had geen oog voor het meisje dat op dat moment door een groen verkeerslicht op haar fiets de weg overstak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 24 juni 2016

Uitspraak: 16 jaar en tbs in hoger beroep gifmoord

'Gifmoordenares' Ada S. (54) is vandaag in hoger beroep door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Tegen de vrouw was eind mei twintig jaar cel en tbs geëist door het Openbaar Ministerie.

De vrouw is volgens het hof schuldig aan de dodelijke vergiftiging van haar echtgenoot in 2012. Ook staat volgens het hof vast dat ze acht jaar eerder in Enkhuizen haar toenmalige man hulpeloos achterliet, waarna hij overleed. Verder stichtte ze in 2013 brand in de woning van de man met wie ze vanaf oktober 2012 een relatie had.

De vrouw sloot in 2012 met vervalste papieren een levensverzekering af op naam van haar toenmalige echtgenoot, zonder dat hij daarvan wist. Nadat ze hem korte tijd later met een overdosis medicijnen had omgebracht, streek ze een kwart miljoen euro op.

Ada S. werd in eerste aanleg veroordeeld tot twintig jaar cel, zonder tbs. Volgens het hof is uit psychologisch en psychiatrisch onderzoek echter komen vast te staan dat de vrouw een pathologische leugenaar is en een gebrekkig geweten heeft. Daarnaast is het gevaar op herhaling groot.

"De vrouw afstraffen en onbehandeld laten terugkeren in de maatschappij is een te groot gevaar voor de samenleving', concludeert het hof. Dat legde wel een iets lagere gevangenisstraf op dan de rechtbank, omdat Ada S. door haar persoonlijkheidsstoornis niet volledig toerekeningsvatbaar is voor haar daden.

Het hof verweet de vrouw dat ze bij de moord op haar echtgenoot Tjipke van der Ploeg in 2012 "uiterst geraffineerd, planmatig en berekenend" te werk ging. Verder kan de dood van haar eerste man worden toegerekend aan haar nalatigheid. "Ze wist dat haar echtgenoot stervende was en sloeg desondanks het advies in de wind medische hulp in te schakelen", aldus het hof.


De zaak tegen Ada S., ook schuldig aan oplichting en valsheid in geschrifte, kwam na de dood van haar man in 2012 aan het rollen. Toen de vrouw kort na zijn overlijden nauwelijks emoties toonde en geldzaken snel wilde afhandelen, kreeg de familie van het slachtoffer argwaan. Er waren toen al bedenkingen vanwege zijn plotselinge overlijden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Liquidatie in Utrecht

Wout Sabee (70) is vandaag in de Utrechtse wijk De Meern in zijn tuin werd omgebracht.Het Openbaar Ministerie vreesde eerder dit jaar al voor het leven van Sabee

Justitie waarschuwde de ras Utrechter dat hij mogelijk gevaar liep. Er werd beveiliging aangeboden, maar daar wilde Sabee geen gebruik van maken.

Ook voor de omwonenden komt de gewelddadige moord niet als een verrassing. ,,Twee jaar gelden overleefde hij ternauwernood een kogelregen. Het was een kwestie van tijd totdat iemand hem opnieuw te grazen zou nemen", verzucht een overbuurman.

Volgens getuigen stond Sabee, die z'n vermogen verdiende in de drugswereld, de hegjes te snoeien en werd even voor 12 doodgeschoten.

Een donkere jongen met bivakmuts is volgens de politie het erf opgelopen en heeft meerdere dodelijke schoten gelost. Sabee vrouw Catharina stormde naar buiten en schreeuwde moord en brand. Volgens een getuige heeft ook zijn dochter moeten toezien hoe reanimatie niets uithaalde. De schutter zou bij een ander in een grijze auto zijn gestapt. Van het duo ontbreekt ieder spoor.

Twee jaar geleden reden Utrechters Wilco B. en Henry J. Sabee voor zijn huis klem en doorzeefden zijn auto met kogels. Hij overleefde de aanslag. Volgens buren was hij net klaar met een intensieve revalidatieperiode.

Het is de tweede moord in een kleine week tijd in Utrecht. Woensdag werd in Overvecht Ranko S.(45) geliquideerd. Hij was getuige in de zogenoemde 26koper-zaak, waarin acht mannen terecht staan voor liquidaties, drugs- en wapenhandel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 23 juni 2016

Getuige in moordzaak doodgeschoten in Utrecht

Ranko Scekic (45) is gisteravond in Utrecht doodgeschoten. Daarmee is Skecic de tweede getuige uit het liquidatieonderzoek 26Koper die het zwijgen is opgelegd. Scekic werd in de wijk Overvecht door twee mannen op een scooter onder vuur genomen.

Hij speelde een rol in het onderzoek naar een groep mannen die liquidaties zou voorbereiden. Dinsdag nog kwam hij in een zitting in de Amsterdamse rechtbank ter sprake als getuige en hij  zou binnenkort een verklaring afleggen in de zaak.

Scekic was een van de criminelen die door de 'moordservice op wielen' uit Utrecht en omgeving werd geobserveerd als mogelijk liquidatiedoelwit. Foto's van hem werden vorig jaar aangetroffen op een geheugenkaartje bij een van de verdachten. De politie wist zijn identiteit te achterhalen en waarschuwde hem. Net als zeker nog zes anderen.

Skecic verklaarde bij de politie dat hij mogelijk doelwit was omdat hij te veel wist over drugsactiviteiten van de verdachten in Spanje. Mannen uit het onderzoek 26Koper die vastzitten, zouden betrokken geweest zijn bij een liquidatie van een Nederlandse crimineel in Spanje en grootschalige drugshandel.

In mei werd in Amsterdam Abderrahim Belhadj doodgeschoten. Ook hij stond op de doelwitten of 'dodenlijst' van de 26Koper-groep en zou eveneens getuigen. Justitie zei toen dat het moeilijk is vast te stellen of de liquidatie verband houdt met het onderzoek 26Koper. De criminelen hebben immers vaak meerdere conflicten

De moord op Scekic is de zesde liquidatie die in verband wordt gebracht met de groep verdachten uit 26Koper.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 21 juni 2016

Eis: 8 jaar voor doodslag op vriend

Tegen een man (61) uit Utrecht is 8 jaar cel geeist wegens doodslag op een  man (53) uit Maarssen. De verdachte meldde zich op 24 november vorig jaar bij het politiebureau in Maarssen met het lichaam van een vermiste man in zijn busje. De Utrechtenaar wordt verdacht van doodslag.

Het slachtoffer was sinds 16 november vermist. Na een dagenlange zoektocht, reed op 24 november de man uit Utrecht met zijn busje naar het politiebureau in Maarssen. Hij overhandigde de dienstdoende agent zijn autosleutels met daarbij de mededeling dat het slachtoffer dood in zijn auto lag.

Uit verhoren bleek dat het slachtoffer op de dag van vermissing in de woning van de verdachte ernstig was mishandeld. Hij bleek ter plekke aan zijn verwondingen te zijn overleden. Directe aanleiding was onenigheid over schulden. De twee kenden elkaar al ruim 25 jaar, maar de verdachte had zo veel opgekropte woede en frustratie over de schulden opgebouwd dat hij zichzelf niet meer in de hand had.

Volgens de officier lijkt het erop dat de verdachte de frustratie over de schulden bij zichzelf heeft laten oplopen. Op 16 november is die opgekropte woede naar boven gekomen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 6 juni 2016

Coldcase moord op Jonkvrouw de Ranitz heropend

De politie gaat het onderzoek naar de moord op jonkvrouw Rudolphine 'Ruud' de Ranitz (destijds 53) uit Woerden heropenen. Er is 'informatie in algemene zin' binnengekomen die aanleiding vormt de zaak opnieuw te bekijken.

De jonkvrouw werd 13 maart 1991 dood gevonden. Haar schedel was ingeslagen. Het vermoeden van de politie was destijds dat het om een inbraak ging die uit de hand was gelopen. Dat idee leeft nog steeds en de politie hoopt de zaak nu op te kunnen lossen. Dankzij een wetswijziging in 2006 verjaart de moord niet meer.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 3 juni 2016

Bekentenis moord bejaarde Alkmaarse


​Suyin D.(41), die deze week opgepakt werd in verband met de dood van Bep Voorthuis (95) uit Alkmaar, heeft bekend haar hoogbejaarde buurvrouw gedood te hebben. Zij wordt verdacht van moord c.q. doodslag.
Voorthuis werd donderdag 26 mei dood  gevonden in haar woning aan de Muiderwaard 301. De politie werd gealarmeerd nadat bekenden van haar al enige tijd geen contact konden krijgen. Het was vrijwel direct duidelijk dat het ging om een misdrijf: de vrouw is door geweld om het leven gebracht. Politieonderzoek leidde naar de verdachte, die op nr 303  pal naast het slachtoffer woonde.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook