dinsdag 15 november 2016

Studente in Ede vermoord

De studente Willianne van Stempvoort (19) die dinsdagavond 8 november overleed in een huis aan de Agnietendaal in de Edese wijk probleemwijk Veldhuizen, is het slachtoffer geworden van een misdrijf. Dat zegt de politie.

De vrouw werd rond 22.00 uur zwaargewond aangetroffen door haar moeder in het huis waar zij met haar moeder en zus woont. De hulpdiensten hebben eerste hulp verleend, maar dat mocht niet meer baten.

De politie gaat uit van een misdrijf, zei een woordvoerder aan het einde van woensdagochtend 9 november.

Woensdagavond 9 november werd Thomas B. (20) uit Ede als verdachte opgepakt in zijn huis aan de veenderweg. B liet eerder via zijn Instagram- en Facebook-account een uitgebreide collectie slag- en steekwapens zien

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Slachtoffer schietpartij Amsterdam bekend

Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij in Amsterdam afgelopen vrijdagavond, is Naoufal Mohammadi (18). Hij was een vaste klant van de shishalounge aan de Ten Katestraat, waar hijvrijdag aan zijn verwondingen bezweek. Ook was hij bekend bij de politie, maar niet voor zware vergrijpen.

De schietpartij was een gevolg van een uit de hand gelopen ruzie op straat. Er zou meermaals zijn geschoten.

De twee mannen die lichtgewond zijn geraakt bij de schietpartij voor waterpijpcafé Obba, zijn de eigenaar (24) van de lounge en zijn broer (22). Ook beide gewonden zijn volgens Het Parool bekend bij de politie, maar niet voor zware vergrijpen.

Er is nog niet veel bekend over de aanleiding van de ruzie. De verdachte die vrijdagavond kort na de schietpartij was aangehouden, is weer vrijgelaten. Zijn rol in het schietincident wordt ook nog onderzocht. Volgens de politie lijkt het niet om een afrekening te gaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook