donderdag 31 augustus 2017

Eis: 20 jaar voor vadermoord

Het Openbaar Ministerie heeft 20 jaar cel geëist tegen de 41-jarige Helmonder Sander H. wegens moord op zijn vader.

Kil, koud en mensonterend. Dat is volgens officier van justitie Walter Kupers de manier waarop de 67-jarige Bart H. uit Helmond door zijn zoon Sander om het leven is gebracht.

Tegen Sander H. (41) is in de rechtbank van Den Bosch een gevangenisstraf van twintig jaar geëist wegens de moord op zijn vader Bart H op 2 mei 2016. Sander blijft ontkennen dat hij zijn vader doodsloeg, en vervolgens het lijk dumpte in de Zuid-Willemsvaart in Helmond.

Bart H. werd half mei, enkele dagen nadat hij als vermist was opgegeven, uit het water gevist. Zijn lichaam was verpakt in een gebloemd dekbedovertrek en blauwe vuilniszakken, en met tape vastgebonden aan een steekkar. De verdenking viel al snel op zoon Sander, die na het uitzitten van een gevangenisstraf op zwart zaad zat en bij zijn vader in huis bivakkeerde.

Sander H. ontkent. Volgens hem verliet zijn vader in de vroege ochtend van 2 mei 2016 fris geschoren en aangekleed het huis om naar de huisarts te gaan, en daarna naar een afspraak met zijn chatpartner, ene Jessica, een advocate uit Budel. Zijn zoon mocht zijn auto en huis gebruiken, beweerde die, en kreeg bovendien de pinpas en creditcard van zijn vader om vrijelijk te gebruiken. Wat hij ook deed.

In totaal bleek sprake van 3480 euro aan opnames en betalingen met de creditcard. Pinnen was mislukt. Omdat Sander H. de pincode verkeerd invoerde, slikte de automaat de pas in. Volgens vrienden bewaarde Bart H. als paranormaal genezer veel contant geld in huis. Er zou zeker 10.000 euro in een kluis hebben gelegen. De kluis bleek leeg.

Volgens OvJ Kupers klopt er niks van het verhaal van Sander. Bart droeg een pyjama toen hij uit het water werd getakeld. Zijn ondergebit zat nog in een glas water op de wastafel thuis. In zijn slaapkamer en op de trap werden zijn bloedspetters aangetroffen, en een man had op 2 mei de doktersafspraak van Bart afgebeld, omdat zijn zus op sterven zou liggen.

De chatpartner met wie Bart zou hebben afgesproken, bestaat helemaal niet, aldus Kupers. 'Jessica' bleek een zogenoemd 'entertainmentprofiel' te zijn op de site zoek.love, dat door meerdere operators wordt gerund om mensen zo lang mogelijk aan de praat te houden. De chatsessie met 'Jessica' is volgens de OvJ na de vermissing van zijn vader door Sander gemanipuleerd, om zijn verhaal te onderbouwen dat Bart en 'Jessica' een afspraak hadden.

Maar vooral verdacht vindt de OvJ de zoekopdrachten die Sander H. invoerde op zijn telefoon: "Doodsteken met weinig bloed, hoe lang duurt wurging? Lijk in water dumpen, lijkverzwaring, kopen identiteit, bezittingen vermiste personen, Vader vermist: AOW, moord met gif, waarmee hartaanval veroorzaken". Een deel van die zoektermen tikte Sander H. in nog voordat zijn vader als vermist werd opgegeven, zegt de OvJ. Dat vormt een sterk bewijs voor voorbedachte rade, en dus voor moord.

Vanmiddag komt de verdediging aan het woord. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Doodval blijkt Karma moordenaar

Een man (20) die 13 augustus om het leven kwam na een val van een dak, blijkt voor zijn fatale val een man (60) uit Den Haag van het leven te hebben beroofd. De politie heeft dit mede door DNA-onderzoek vastgesteld.

Het lichaam van het het 60 jarig slachtoffer werd op 13 augustus door agenten aangetroffen in een parkeergarage aan de Rubensstraat in Den Haag. De twintigjarige man werd enige uren later door agenten gezien op het dak van een gebouw in de Schoolstraat. Hij probeerde naar de overkant te springen. Dat mislukte waardoor hij naar beneden viel. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Op een kledingstuk van de twintigjarige man werden bloedsporen aangetroffen van het 60-jarige slachtoffer. Op basis van DNA-onderzoek, camerabeelden en rechercheonderzoek is vastgesteld dat de twintigjarige achter de dood van de man zit.

Er loopt nog een onderzoek naar de achtergronden en de mogelijke motieven. Op dit moment heeft de politie geen aanwijzingen dat de twee elkaar kenden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 30 augustus 2017

In Almere neergeschoten meisje overleden

Het meisje (14), dat vrijdag 25 aug werd neergeschoten in een woning aan de Neptunussingel in Almere, is maandag 28 aug aan haar verwondingen overleden.

De vader en de broer van het meisje zijn vrijdagavond al aangehouden. De politie kwam na een melding over een schietpartij met meerdere eenheden naar het huis toe. Agenten zagen in de omgeving iemand wegrennen, meldde Omroep Flevoland. De man werd aangehouden, maar had geen wapen bij zich. De politie zette daarop de omgeving af en ging in het nabijgelegen water op zoek naar het wapen. Een tweede man werd later aangehouden.

De broer wordt verdacht van doodslag en van verboden wapenbezit. Hij wordt voorlopig vastgehouden. De vader wordt beschuldigd van verboden wapenbezit en witwassen. Zijn voorlopige hechtenis is geschorst.

Het OM wil niet zeggen wat de precieze relatie is van de verdachten tot het meisje. Het wil alleen kwijt dat de schietpartij in familiekring gebeurde. De politie doet nog onderzoek naar het incident. Dat onderzoek moet duidelijk maken wat zich precies in de woning in Almere heeft afgespeeld.

Volgens de familie zou het om een ongeluk gaan

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 29 augustus 2017

In Rotterdam neergeschoten man was inwoner van hellevoetsluis

De man die gisteravond op een terras in Rotterdam onder vuur werd genomen en overleed, was een inwoner (41) van Hellevoetsluis. De politie heeft inmiddels een team grootschalige opsporing geformeerd om de zaak op te lossen.

Het slachtoffer, volgens omstanders een Turk, zat op het terras van een café aan de Prins Hendrikkade, toen om 22.20 uur een auto stopte met meerdere personen erin.

Ten minste een persoon stapte uit en schoot de man uit Hellevoetsluis neer. Hulpverleners probeerden de man nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke.

Direct na de schoten vluchtte de schutter per auto. De wagen werd later die avond brandend teruggevonden op de Nassauhaven.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in woning Rotterdam

De politie heeft vandaag in een huis aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Zuid een dode man gevonden. Twee mannen zijn aangehouden en worden nog verhoord.

Agenten gingen naar de woning na een melding over een vechtpartij. De politie gaat uit van een misdrijf. Over de identiteit van het slachtoffer en de verdachten is niets bekendgemaakt

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man doodgeschoten in Rotterdam

Op de Prins Hendrikkade op het Noordereiland in Rotterdam is gisteravond een man op straat doodgeschoten

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 22 augustus 2017

Dode bij schietpartij Venlo

In de buurt van de Klingerbergsingel in Venlo is afgelopen nacht een dode gevallen als gevolg van een schietpartij.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 21 augustus 2017

Eis: 10 jaar cel voor doodslag op echtgenoot

Tegen Sandra N. (39) uit Den Bosch is vandaag voor de rechtbank in Den Bosch 10 jaar cel geëist voor doodslag. Sandra bekende bekende dat ze 29 juni vorig jaar haar partner Selim van der Heijden (39) in bed in zijn hals stak. Daarna probeerde zij zichzelf te doden met dertig messteken.

N. zegt zich weinig te kunnen herinneren van het moment. Ze zou aan geheugenverlies lijden. Deskundigen constateerden psychische problemen, maar vonden haar toerekeningsvatbaar. De vrouw zei dat haar partner haar fysiek en geestelijk mishandelde.

Van der Heijden liep negen steekwonden op. Hij strompelde zwaargewond naar zijn moeder, vier deuren verderop. Hij haalde dat net, maar reanimatie baatte niet.

Binnen het gezin speelden al jaren problemen, mede veroorzaakt door de drugshandel van Selim. Sandra was het hier niet mee eens maar vond het ook wel 'makkelijk geld', zei ze. De politie was er al een aantal keer voor binnengevallen. Tegenover instanties als jeugdzorg hield het gezin de problemen verborgen.

Pas na een politie-inval begin juni vorig jaar merkte de omgeving dat het slecht ging met het gezin, zeiden getuigen. Sandra veesde haar vijf kinderen en huis te verliezen. Tegen haar moeder zei ze dat ze dood wilde. Op de bewuste ochtend liep ze naar eigen zeggen in een roes naar beneden, pakte een mes, ging weer naar boven en stak. Doodslag door psychische overmacht en daarom moet N. vrijuit gaan, bepleitte haar advocaat.

De kinderen, tussen tien en vijftien oud, hopen dat hun moeder vrijkomt, zo schreven ze in brieven aan de rechter.

Uitspraak op 1 september.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 16 augustus 2017

Eis: 6 jaar voor doodslag op Edense

Tegen Thomas B. (21) uit Ede is zes jaar cel  geëist wegens doodslag vorig jaar 8 november 2016 op Willianne van Stempvoort (19). Hij heeft haar gewurgd met een touwtje en haar daarna doodgeslagen met een snoeischaar.

Volgens de OvJ gebeurde dit vermoedelijk na een seksafspraak met het slachtoffer.

Het slachtoffer werd gevonden door haar zus. De dader was toen al gevlucht.

De Officier van Justitie vond dat er te weinig aanwijzingen zijn voor voorbedachten rade, en dus voor moord, maar wel genoeg voor doodslag.

De verdachte is verminderd toerekeningsvatbaar, waardoor er vandaag ook een discussie ontstond in de rechtbank over het mogelijk toepassen van jeugdstrafrecht. Thomas B. lijkt te functioneren op een niveau dat lager ligt dan zijn werkelijke leeftijd. De Officier van Justitie is het echter met deskundigen eens dat het volwassenenstrafrecht van toepassing is.

De verdachte was aanwezig bij de zitting. Het antwoorden op de vragen ging moeizaam.

Het lichaam van Van Stempvoort werd op 8 november 2016 gevonden aan de Agnietendaal. De politie stelde vervolgens een onderzoek in naar onder meer vermeende explosieve stoffen, die later niet explosief bleken te zijn.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 14 augustus 2017

Dode man in Parkeergarage in Den Haag

In in een ondergrondse privé-parkeergarage aan de Rubensstraat in de  Schilderswijk in Den Haag is gistermiddag Alwin Sewnundun (57)  dood gevonden. Volgens buurtbewoners zou de man, vader van vier kinderen, zijn toegetakeld met gereedschap.

Het drama vond plaats rond half drie 's middags. Alwin en zijn vrouw kwamen terug van het boodschappen doen. Nadat alle tassen naar binnen waren gebracht, parkeerde de Alwin zijn auto in de met rolluiken afgesloten garage.

Terwijl zijn vrouw en de nog thuis wonende zoon zich afvroegen waar hij bleef, sloeg een buurjongen alarm. Hij had het lichaam van Alwin onder aan de trap gevonden. Zijn hoofd  lag volgens buurtbewoners in een plas bloed en er zouden ook spijkers hebben gelegen.

Op de grond van de parkeergarage lag bovendien gereedschap, waarop eveneens bloedspetters te zien zouden zijn. Eerst werd nog gedacht aan een tragisch ongeluk, maar omstreeks vijf uur liet de politie weten rekening te houden met een misdrijf.

Andere omwonenden vragen zich intussen hardop af hoe dit kon gebeuren in een parkeergarage die alleen toegankelijk is voor bewoners van de boven- en naastgelegen koopwoningen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 11 augustus 2017

Jongeren verdacht van doodslag vrijgelaten

Twee van de drie jongens die verdacht worden van betrokkenheid bij de vechtpartij afgelopen donderdag in de Salviastraat in Valkenburg waarbij Willem Evers (65) omkwam, zijn vrijgelaten.

Na verhoor zijn de jongen (15) uit Valkenburg en de jongen (17) uit Schimmert vrijgelaten. Zij worden nog steeds verdacht van betrokkenheid. De derde verdachte, een jongen (17) uit Valkenburg, zit nog vast.

Evers was naar buiten gegaan om iets te zeggen van het lawaai dat de  groep hangjongeren maakte. Hierbij ontstond een vechtpartij waarbij Evers het onderspit dolf. Hij werd nog op straat gereanimeerd maar overleed in het ziekenhuis. Op het lichaam van het slachtoffer is sectie verricht. De uitkomst daarvan is nog niet bekend.

Na het incident drongen buurtbewoners er bij de gemeente op aan harder op te treden tegen hangjongeren in Valkenburg.

Buurtbewoners spreken de geruchten tegen dat Willem door een hartaanval zou zijn omgekomen. Volgens hen is hij door de jongeren doodgeslagen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Oud-profvoetballer verdachte dodelijke steekpartij Reutum

De man (34) die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd gearresteerd na een dodelijke steekpartij in Reutum, blijkt de voormalig profvoetballer Ruud ter H., die onder meer FC Emmen speelde. Ook zijn jongere broer is gearresteerd. Het duo wordt verdacht van doodslag.

H. zou samen met zijn broer verantwoordelijk zijn voor de dood van een man (22) uit Winterswijk. die afgelopen vrijdagnacht aan de Oldenzaalsestraat in Reutum (Ov) bezweek aan de gevolgen van de steekpartij.

Het slachtoffer maakte deel uit van een groep die op een nabijgelegen camping stond. De steekpartij ontstond nadat twee families het met elkaar aan de stok kregen.

De broers en een man (25) uit Winterswijk raakten bij de steekpartij gewond. Na behandeling in het ziekenhuis zijn de voormalig voetballer en zijn broer aangehouden door de politie. Vier andere betrokken die bij de caféruzie ook werden opgepakt, zijn inmiddels vrijgelaten. Ze blijven wel verdachten in de zaak.

De rechtercommissaris heeft woensdag besloten dat het voorarrest van de broers met veertien dagen wordt verlengd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 7 augustus 2017

Mishandelde man in Warnsveld overleden

Andres Rodriquez (26) uit Warnsveld (Gld) is aan zijn verwondingen bezweken. Rodriguez lag al sinds begin juli in coma nadat hij slachtoffer was geworden van een mishandeling.

Rodrifuez liep destijds samen met een vriend bij een supermarkt in Warnsveld toen er een auto stopte waar twee mannen uit sprongen die - voor zover bekend zonder enige aanleiding - de aanval openden. De vriend wist te ontkomen, maar Rodriguez raakte meteen buiten bewustzijn. Sindsdien werd hij in coma gehouden. Zijn stiefvader heeft nu via Facebook gemeld dat Rodriguez is overleden.

Naar aanleiding van de mishandeling werd er vorige maand een stille tocht door Warnsveld gehouden. Ook werd er een crowdfundingsactie op touw gezet voor vliegtickets voor de oma en tante om naar Nederland te kunnen komen.

In deze zaak zijn intussen drie personen aangehouden. Het gaat om twee mannen (25 en 36) uit Zutphen en een vrouw (26) uit Brummen. Alleen de oudste Zutphenaar zit nog vast. Justitie beschouwt hem als hoofdverdachte.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 6 augustus 2017

Man doodgestoken in Berlikum

Gisteravond s in Berlikum (Fr) een man (43) doodgestoken. Hij werd ter plaatse nog gereanimeerd maar hulp mocht niet meer baten.

In een pension voor alleenstaande dak- en thuislozen was ruzie ontstaan waarbij twee mannen met een mes werden gestoken. Een man (59) is met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. Hij was wel aanspreekbaar.

De politie heeft een inwoner (56) van Berlikum aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de steekpartij. De verdachte was nog in het pand aan de Wiesterdyk toen de politie kwam en is meegenomen voor verhoor.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 5 augustus 2017

Man overleden na steekpartij in Reutem

Een man (22) uit Winterswijk is overleden aan de verwondingen die hij afgelopen nacht opliep bij een steekpartij in Reutem

Bij de vechtpartij raakten drie anderen gewond. Nadat zij uit het ziekenhuis werden ontslagen, zijn zij aangehouden. Het gaat om twee mannen (31 en 34) jaar uit Enschede en een man (25) Winterswijker. Bovendien werden een vrouw (35) uit Enschede en een man (43) uit Winterswijk ingerekend. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De steekpartij deed zich voor ter hoogte van een horecagelegenheid aan de Oldenzaalsestraat. Het dodelijk slachtoffer maakte deel uit van een groep die op een nabijgelegen camping stond. De steekpartij ontstond nadat twee families met elkaar slaags raakten.

De politie heeft vanochtend met honden de omgeving afgezocht op sporen. De families zouden op een nabijgelegen camping staan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 4 augustus 2017

Man overlijdt na vechtpartij Valkenburg

Een man (65) die gisteravond moest worden gereanimeerd na een vechtpartij rond 23.00 uur op de Salviastraat in Valkenburg, is in het ziekenhuis overleden.

De politie meldt dat agenten vandag buurtonderzoek gaan doen om te achterhalen wat de aanleiding was voor de vechtpartij en wie erbij betrokken waren. Er deden meerdere mensen aan mee.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook