donderdag 23 november 2017

Dode en gewonden bij schietpartij in Amsterdam

Na een schietincident in het centrum van Amsterdam is afgelopen nacht een man (19) uit Amsterdam overleden. Drie andere mannen raakten gewond.

Rond 0.50 uur kwam bij de politie een melding binnen over een schietincident. Volgens getuigen schoot een man op een groepje van vier à vijf mannen dat stond op de Kattenburgerkade, ter hoogte van Leeuwenwerf. Een  man is daarbij dodelijk getroffen.  De drie gewonden - Amsterdammers van 18 en 19 jaar - waren aanspreekbaar en zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 16 november 2017

Coldcase team onopgeloste prostitutiemoorden boekt resultaat

De Amsterdamse huisschilder Sjonny W. (44) wordt verdacht van drie lugubere moorden op prostituees. Hij is lang niet de enige seriemoordenaar die dames van lichte zeden als 'makkelijke' prooi ziet.

In april dit jaar werd een man (58) uit Schiedam gearresteerd op verdenking van de moord op twee prostituees (Beredina Stijger (1990) en Maria Hofland (1991)). Volgens de politie zijn die zaken te koppelen aan drie andere moorden op prostituees in 1989 en 1999. De man viel door de mand dankzij een match bij het NFI. Een dna-spoor dat werd gevonden bij één van de moorden, kon worden gelinkt aan een mannelijk familielid van de dader.

De arrestaties zijn voortgekomen uit een groot onderzoek naar moorden op prostituees in heel Nederland. Onder leiding van het Rotterdamse OM werden in stilte de afgelopen zes jaar 85 onopgeloste moorden tegen het licht gehouden.

In de afgelopen dertig jaar zijn er in Nederland 127 prostituees vermoord. Ruim veertig zaken werden al wel opgelost. Justitie vond het onverteerbaar dat er nog zo veel 'openstaande' moorden lagen. "Het waren vaak heel trieste zaken die minder in de belangstelling stonden dan andere moorden omdat het prostituees betrof, maar ook die vrouwen verdienen het dat alles op alles wordt gezet", aldus René Bergwerff van het politieteam. Een speciaal coldcaseteam dook inde dossiers,helemaal terug tot de jaren 80. Daarbij werd onder meer de manier waarop slachtoffers om het leven werden gebracht onderling vergeleken.

Justitie heeft altijd vermoed dat er meervoudige moordenaars actief waren. Juist omdat het ging om een specifieke slachtoffergroep: prostituees. De aanhouding van de Rotterdammer was het eerste concrete resultaat van het omvangrijke politieonderzoek.

De moorden op prostituees die het cold caseteam onderzoekt, zijn niet alleen in Rotterdam gepleegd. In 2013 maakte het team al bekend dat, naast vier andere Limburgse zaken, ook de moord op de 20-jarige Simone Riedel wordt onderzocht. De Duitse prostituee werd in 1997 gevonden in een veld in Heerlen. Ze was doodgestoken.

De moorden op prostituees zijn over het algemeen zer gruwelijk. Zo werd in 1993 een 41 jarige heroine prostituee door 2 mannen  verkracht en vervolgens vastgebonden levend in een sloot gegooid waar zij verdronk. De mannen kregen 15 en 16 jaar maar leken oprecht verbaasd dat hun daad mensen schokte. want 'prostituees mag je alles mee doen'

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 9 november 2017

Iraanse terrorist geliquideerd in Den Haag

De gisteren in de Jan van Riebeekstraat in Den Haag doodgeschoten man blijkt de Iraniër Ahmad Mola Nissi. Hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten.
De toedracht van het schietincident is verder nog onduidelijk. Een man die zich verdacht ophield bij de afzetting is na een korte achtervolging aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De politie is nog bezig met onderzoek.

Ahmad Mola Nissi is de leider van de Arab Struggle Movement een Iraanse beweging die strijdt voor de onafhankelijkheid van de regio Ahwaz, de huidige provincie Khuzistan.
De beweging strijdt voor de onafhankelijkheid van Ahwaz, een regio in Iran en werd in 1999 opgericht door Nissi. De groep van Arabische nationalistische opstandelingen zou verantwoordelijk zijn voor bomaanslagen in Iran. Nissi woont inmiddels tien jaar in Den Haag. Een getuige verklaarde verdre tegenover de lokale omroep dat "dat het regime van Iran achter deze moord zit. Ze hebben het eerder geprobeerd".

Het regime in Teheran ziet de beweging als een terroristische organisatie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 26 oktober 2017

Dode in het water in Delft

Politie trof omstreeks 12.15 uur een stoffelijk overschot aan in water aan Kanaalweg in Delft. Recherche start uitgebreid onderzoek op.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 25 oktober 2017

Dader metromoord Amsterdam was psychiatrisch patient op verlof

Philip O.die in een metro in Amsterdam op 27 juli zonder enige aanleiding een man (38) doodstak blijkt een psychiatrisch patiënt die gedwongen opgenomen was in 'Paviljoen 3'  van het AMC.
behandelaars vonden dat hij  'rijp' was voor onbegeleid verlof

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 24 oktober 2017

Dode vrouw in Tilburg

Op 22okt wordt het lichaam van Mevr. vd Wou (83) gevonden in haar apartement aan de Jachtslotstraat in Tilburg. Zij blijkt door een misdrijf om het leven gekomen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook