maandag 23 juni 2003

Redactielid Peter de Vries was minnares van Cor van Hout

Heineken-ontvoerder Cor van Hout had, toen hij in januari in Amstelveen op straat werd geliquideerd, al geruime tijd een verhouding met Lisette Knoop, een redactrice van het SBS-programma 'Peter R. de Vries, misdaadverslaggever.' De redactrice is na Van Houts liquidatie vanwege die relatie als getuige gehoord door de Amsterdamse politie. Een woordvoerder van het Amsterdamse korps bevestigt dat Knoop een amoureuze liaison met Van Hout had, en dat zij om die reden is gehoord.

“Dat die relatie bestond, was bij ons al geruime tijd bekend.” alsus de Amsterdamse politie.
De korpsleiding van de Amsterdamse politie maakte onlangs bekend dat de betrekkingen met het programma van De Vries voorlopig op een laag pitje worden gezet, gezien de al te vriendschappelijke banden tussen Van Hout en De Vries.
Officieel heeft de Amsterdamse politie 'geen mening' over het feit dat een redactrice van De Vries een verhouding met Van Hout had. Officieus winden rechercheurs er echter geen doekjes om de relatie 'te belachelijk voor woorden' te vinden: het bevestigt nog eens het beeld dat sommige misdaadjournalisten bij topcriminelen 'op schoot zitten' - letterlijk en figuurlijk.

Lisette Knoop, een dochter van oud-journalist Hans Knoop, maakt al jaren deel uit van het redactieteam van het programma. Peter de Vries wil niet op de zaak ingaan. Lisette Knoop maakt sinds twee weken geen deel meer uit van zijn redactie, aldus De Vries. "En ik vind dat ik niet moet praten over de vraag met wie voormalige collega's iets hebben gehad." (Nee maar hij mag wel Caroline Tensen een ‘gangsterliefje’ noemen omdat ze MC was op het huwelijk van Henk Rommy). Lisette Knoop wil zich er ook niet over uitlaten. "Daar is dit te persoonlijk voor. Het is bij mijn weten niet bij wet verboden, en ik kan ook van mezelf zeggen dat ik in mijn werk altijd heel integer ben geweest."

In 1996 en 2000 werden ook al pogingen gedaan Van Hout te liquideren. Het onderzoek naarde moord is nog gaande.

Update 2005 De vroegere minnares van de geliquideerde Cor van Hout is weer werkzaam op de redactie van het programma, Zo blijkt uit een Volkskrantartikel van 06 juni 2005
Pas in 2006  heeft dat weer de aandacht van justitie getrokken, die probeert alle contacten van Holleeder in kaart te brengen en daarbij ook weer tot hun verbazing stuitten op Lisette. Klaarblijkelijk leest de politie de Volkskrant niet

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: