zaterdag 31 mei 2014

Nederlander uitgeleverd aan Singapore

​De Nederlander Amarnath Jagmohan (52) uit Nickerie, Suriname die vorig jaar werd opgepakt in Trinidad en Tobago, is vandaag vanuit dat land uitgeleverd aan Singapore. Daar werd de  man gezocht voor het gebruik en bezit van vals geld.

Amarnath Jagmohan zou in 2003 bij geldwisselkantoren in de stadstaat hebben geprobeerd om valse euro's in te wisselen voor Singaporese dollars. Hij werd opgepakt en aangeklaagd. Tijdens zijn borgtocht sloeg de man op de vlucht.

Hij werd 29 januari 2013 in deTrinidad & Tobago opgepakt en probeerde op elke mogelijke manier zijn uitlevering te voorkomen. Gisteren mislukte ook de laatste juridische noodgreep van de man, en dus is hij vandaag op het vliegtuig naar Singapore gezet.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlander bekent moord op Belgische motorhandelaar

De Nederlandse Antilliaan Helbert E. (37) heeft gisteren bekend dat hij in 2011 de Belgische motorhandelaar Geert De Lie (44) in de plaats Zottegem heeft doodgeschoten. E. werd afgelopen week door ons land uitgeleverd.

Het motief voor de moord was volgens Helbert E. geld. Tijdens zijn verhoor door de recherche heeft hij verklaard dat "iemand anders" het plan voor de overval op de motorzaak van De Lie bedacht had. Een naam noemde hij echter niet.

Justitie denkt dat Howard T., die in 2011 in Erwetegem op een werf bij buren van de vermoorde De Lie werkte, mogelijk het brein is achter de fatale roofoverval. T. werd hiervoor al eens opgepakt, maar heeft altijd ontkend en is op vrije voeten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 30 mei 2014

Studente vermoord tijdens verhuizing

Rianne Brouwer (27) is vanmiddag om het leven gebracht in haar woning aan het Oranjeplein in Maastricht. De politie zoekt in verband hiermee een man, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw.

De studente was net vanuit Nieuwegein aan het verhuizen naar haar nieuwe woning in Maastricht. "De verhuiswagen stond nog voor de deur", zei een woordvoerder van de politie.

Volgens de politie vond haar vader rond 17.15 uur de toen nog zwaargewonde vrouw in haar woning op de derde verdieping van een appartementencomplex. Hij zette eerst de achtervolging in maar moest dat opgeven. Hij alarmeerde de hulpdiensten, maar toen die kwamen, was de vrouw al overleden.

De politie is sindsdien op zoek naar een ongeveer 20- tot 25-jarige man, die rond het tijdstip dat de vrouw werd gevonden uit de woning is gerend. Hij zou op sokken lopen en vermoedelijk bloed op zijn kleding hebben. Volgens een burgernetbericht gaat het om een kleine Marokkaanse man. De politie zette onder meer een helikopter in om de man te vinden.

Update: 1-7-2014
In België is Deylan P. als verdachte opgepakt.
Deylan P zou Rianne hebben doodgestoken toen zij hem aansprak op het stelen van enkele zaken uit haar flat.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 29 mei 2014

Dode bij steekpartij Leidschendam

melissa-finke In een flat  aan de Dijkgraafstraat in Leidschendam is vanmorgen vroeg Melissa Finke (18) doodgestoken. De politie heeft een man (22) als verdachte aangehouden.
Hulpdiensten troffen rond 4.30 de zwaar gewonde vrouw aan. Hulp mocht niet meer baten


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 28 mei 2014

20 jaar cel in Levensverzekeringsmoord

Amar H. is tot 20 jaar cel veroordeeld, omdat hij zijn vriend Steven Rijsdijk (28) uit Rotterdam op 25 februari 2013 heeft vermoord om zo een levensverzekering op te strijken. Het bedrijf van H. was begunstigde van een overlijdens- en ongevallenverzekering van het slachtoffer.

De rechtbank in Rotterdam oordeelde vandaag dat „ieder moreel besef" bij H. afwezig is. De handlanger van H., Edward A., moet voor zijn aandeel in de moord 5 jaar de gevangenis in en daarna een gedwongen tbs-behandeling ondergaan.

Steven Rijsdijk dacht door te frauderen met een ongevallen- en overlijdensrisicoverzekering nooit meer te hoeven werken. Wat hij volgens justitie niet wist, was dat zijn compagnon een complot had beraamd om bij zijn overlijden de uitkering op te strijken.

In de polis wordt echter ook opgenomen dat zijn toekomstig 'compagnon' de begunstiger is als hij komt te overlijden. Vermoedelijk wordt dat door Rijsdijk voor de vorm in de overeenkomst vastgelegd, maar 4 maanden later is het realiteit.

Rijsdijk wordt volgens afspraak in zijn woning mishandeld met de bedoeling dat de te alarmeren politie erin trapt en uiteindelijk aanspraak kan worden gemaakt op de uitkering. Wat hij niet weet is dat heel andere plannen zijn beraamd om de verzekering op te lichten. Hij moet sterven zodat zijn compagnon veel geld kan opstrijken.

Het onderzoek leidde in maart tot de aanhouding van vier Rotterdammers, in de leeftijd van 25 tot en met 40 jaar. Onder hen ook Rijsdijks huisgenoot, die eigenaar is van het appartement waarin Rijsdijk op bloederige wijze aan het eind van zijn leven komt. Momenteel zitten twee van hen nog in voorarrest.

Justitie meldde dat een 'enorm geldbedrag' is gemoeid met het dodelijke fraudeverhaal, maar wil de hoogte ervan niet noemen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 11 jaar voor moord in Zwolle

Gerrit K (57) uit Apeldoorn is vandaag door de rechtbank Zwolle veroordeeld tot 11 jaar cel voor het doden van de Zwolse weduwe Ruth Tillema-Hanf (76). Er was was 13 jaar cel geëist.

Ruth Tillema werd 18 juli vorig jaar dood aangetroffen onderaan de trap in haar herenhuis in de binnenstad van Zwolle. Omdat gedacht werd aan een natuurlijke dood, werd het lichaam vrijgegeven en gecremeerd. Dagen later ontdekte de familie dat op de dag van haar overlijden ruim 18.000 euro was overgemaakt van haar rekening op die van Gerrit K.

De rechtbank achtte bewezen dat K. de oudere vrouw om het leven heeft gebracht door haar met een voorwerp tegen het hoofd te slaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Kindermoordenares in vrijheid gesteld

Een Poolse vrouw (26) uit Eindhoven die in maart werd aangehouden na de vondst van haar dode baby in de brandgang achter  de woning van de vrouw en haar echtgenoot op 10 maart in Strijp, is vandaag door de rechtbank in Den Bosch in vrijheid gesteld.

De vrouw wordt beschuldigd van kindermoord. Er is weliswaar voldoende bewijs dat de vrouw haar pasgeboren baby heeft gedood maar alleen uit vrees voor de ontdekking van haar zwangerschap, oordeelde de rechter vandaag. Bewijs voor klassieke moord is er niet, volgens de rechter.

Omdat kindermoord een lichtere beschuldiging is, is er geen reden om de vrouw nog langer vast te houden.

De strafmaat is maximaal 9 jaar gevangenisstraf (bij kindermoord) en maximaal 6 jaar gevangenisstraf bij kinderdoodslag.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 27 mei 2014

Eis: TBS voor moord op thuiszorgmedewerkster

Tegen C.F. (60) uit Weert is door het Openbaar Ministerie minimaal 4 jaar tbs geëist  Zij wordt ervan verdacht in september in haar woning een thuiszorgmedewerkster (55) met een mes te hebben doodgestoken.

Het OM eist geen celstraf, omdat de vrouw volgens deskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar was. Ze heeft paranoïde schizofrenie, een psychose gepaard met  waanvoorstellingen.

Ze dacht dat de thuiszorg verantwoordelijk was voor de pijn die ze zegt te lijden, omdat die bij haar chips had geïmplanteerd. Ze stak omdat ze bij het wassen shampoo in haar ogen had gekregen, blijkt uit haar verklaring.

Het OM stelde dat F. de moord goed had voorbereid. Ze wilde zo een signaal geven, gericht tegen de thuiszorg. Als ze alleen maar een klap had gegeven, had dit minder impact gehad, zei ze tegen de rechters in Roermond.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 25 mei 2014

Nederlander vermoord op Ibiza

Een Nederlander is zondag vermoord bij een ruzie op het landgoed Ses Eres, bij Can Ballotera in de gemeente San Josep op het Spaanse eiland Ibiza. Het slachtoffer is een man (35) uit Rijen. Hij is doodgeschoten met een jachtgeweer.

Aanleiding voor de moord zou een familieruzie zijn geweest over een erfenis. De schutter is José Ribas Marí (65), de oom van de vrouw van het slachtoffer. Na de moord  vroeg hij een buurman hem naar de Guardia Civil te brengen waar hij een bekentenis heeft afgelegd.

De Nederlander was getrouwd met een Spaanse en woonde al tien jaar op het eiland.

Un hombre mata a tiros al compañero de su sobrina por rencillas sobre una herencia

Un hombre mató ayer a su sobrino político, al que disparó tres tiros con una escopeta de caza en un camino situado junto al almacén en el que dormía a veces la víctima, en la finca de ses Eres, en la zona del polvorín, dentro del municipio de Sant Josep. El homicida es un ibicenco de 65 años, José Ribas Marí, que tras cometer el crimen pidió a un vecino que le llevara en coche hasta el cuartel de la Guardia Civil de Can Sifre para entregarse. El fallecido es un ciudadano holandés de 35 años, pareja de la sobrina de Ribas. En su declaración ante los agentes del instituto armado, el asesino explicó que le mató por «rencillas familiares» derivadas de una herencia, según informó ayer un portavoz de la Guardia Civil.

Hasta el lugar del suceso se desplazaron varios coches de la Benemérita y una ambulancia tipo UVI móvil del 061, que recibió el aviso a las 16.17 horas. Una patrulla del instituto armado acompañó a los sanitarios hasta la finca de ses Eres, situada al final de un camino de tierra de muy difícil acceso en la montaña. Los sanitarios no pudieron más que certificar el fallecimiento del holandés, que murió en el acto y estaba tendido sobre un charco de sangre a unos cinco metros del almacén, cerca del cual se hallaban desperdigados gran cantidad de muebles y objetos de todo tipo.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 23 mei 2014

Uitspraak: 10 jaar voor taximoord

De rechtbank in Rotterdam heeft de twee Antilliaanse broers Dayniel (28) en David Fidanque veroordeeld tot een celstraf van tien jaar voor de moord op taxichauffeur Gerard Denz op 29 februari 2004. Een derde verdachte, de stiefbroer, is vrijgesproken

Denz werd doodgeschoten in zijn taxi in Rotterdam. Vermoedelijk was roof het motief voor de moord. De moord kon lange tijd niet opgelost kon worden, tot een cold-caseteam zich in 2012 over de zaak boog. Belangrijk bewijs vormde de verklaring van de vrijgesproken verdachte. Hij had zijn stiefbroers als schuldigen aangewezen.

De broers werden in 2004 al tot 3 jaar cel veroordeeld voor het beroven van twee taxichauffeurs. Toen zij in 2012 gearersteerd werden, gebeurde dat ook in de gevangenis Zij zaten daar voor andere geweldsmisdrijven

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 10 jaar voor doodslag stiefzoon

Een man (34) uit Baarn is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 10 jaar cel wegens doodslag op zijn aangenomen zoontje Jonathan vd Horst (6) in februari 2013. Hij had de jongen verstikt met een kussen.

De man adopteerde Jonathan uit de vorige relatie van zijn vrouw. In februari 2013 troffen hulpverleners hem gewond aan in hun flat, samen met zijn dode zoontje en zijn dochtertje (3). De man hield zich bewusteloos, maar was dat niet. De man stelde dat het jongetje opeens niet meer reageerde en dat hij zelf daarna een zelfmoordpoging deed. De moeder van het jongetje wilde scheiden, waarop de man had gedreigd het jongetje te verstikken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 22 mei 2014

Gwenette Martha vermoord

In Amstelveen is ca eenhalf uur geleden de bekende Amsterdamse crimineel Gwenette Martha doodgeschoten.

Martha werd onder vuur genomen op de Amsterdamseweg op de hoek met de van Spaenstraat in Amstelveen, De politie wil nog niet zeggen wat er precies is gebeurd, maar ooggetuigen spreken van een "gruwelijke schietpartij".

Volgens getuigen is er zo'n twintig keer geschoten. In de buurt is veel politie op de been.

In december 2013 ontsnapte Martha al eens aan een liquidatie. Het wapen waarmee hij toen doodgeschoten zou moeten worden weigerde toen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Bewijs moordzaak Nicole vd Hurk wankelt

In de zaak van de moord op Nicole van den Hurk (15) in oktober 1995 is onenigheid gerezen over het gevonden bewijsmateriaal tegen de verdachte Jos de G. Het openbaar ministerie verzet zich tegen nader onderzoek door de internationaal bekende dna-deskundige Richard Eikelenboom van IFS.

Justitie in Den Bosch wilde niet zeggen waarom dat zo is. Job Knoester, de advocaat van verdachte Jos de G., zegt te vermoeden dat justitie zelf ook twijfelt aan het dna-bewijs tegen zijn cliënt en daarom geen kritisch tegenonderzoek wil.

"IFS-expert Eikelenboom heeft in honderden gecompliceerde moordzaken in binnen- en buitenland dna-onderzoek gedaan, vaak op benoeming van het openbaar ministerie. Het is verrassend en veelzeggend dat datzelfde OM de topdeskundige in deze zaak opeens probeert te weren. Justitie lijkt hier bepaald niet voor waarheidsvinding te gaan."

Volgens Knoester groeit de twijfel over het ingebrachte dna-bewijs tegen zijn cliënt gestaag. Op de in 1995 omgebrachte Nicole zijn drie dna-sporen aangetroffen. Voor een deel matcht dat dna met dna van De G., maar de sporen komen ook gedeeltelijk overeen met lichaamsmateriaal van nog eens vier andere mannen. Op hoeveel dna-merkers verzwijgt het OM. Ook geeft justitie geen kansberekening, wat normaliter in moordzaken altijd gebeurt.

Opvallend is verder dat De G. nooit eerder in beeld kwam, terwijl hij in 2000 al vrijwillig dna afstond dat in de NFI-databank belandde. Enkele jaren geleden werden de dna-sporen op Nicole door die databank gehaald. Toen matchten ze niet met De G.

Knoester: "Politie en justitie zijn later toch op hem uitgekomen, door rond de plek waar Nicole dood werd aangetroffen te zoeken naar zedendelinquenten. Daarbij kwam ook De G. in het vizier; pas toen is zijn dna tegen de sporen aangehouden. Het NFI produceerde vervolgens complete herstelrapporten waarmee het justitiële forensische instituut de sporen nu wél aan hem toeschrijft. Een merkwaardige gang van zaken die heel veel vragen oproept." De advocaat wil het NFI-onderzoek daarom laten overdoen. Knoester verwacht dat de rechter IFS uiteindelijk wel gewoon benoemt. Binnenkort komt daar uitsluitsel over.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 18 jaar voor moord op 'huisslaaf'

Tegen Baris S. (31) uit Zaandam is 18 jaar geeist wegens moord op zijn huisgenoot Koos Brandhoff (51).  Volgens de aanklaagster maakte S. zich 2,5 jaar lang schuldig aan stelselmatige mishandeling van Brandhoff, die hij onderdrukte, gebruikte als huisslaaf en uiteindelijk met excessief geweld om het leven bracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 19 mei 2014

Eis: 14 jaar vooor moord op echtgenote

Tegen een man (46) uit Alphen aan den Rijn is 14 jaar cel geëist wegens de moord op zijn vrouw, de Poolse Gosia Orszulik (32). Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij haar vermoord, haar lijk in stukken gezaagd en het lichaam verstopt in een koffer in een sloot. 

Gosia verdween vorig jaar mei. Een week later op 31 mei 2013 werd de koffer met haar lichaamsdelen teruggevonden in Weteringbrug (gemeente Haarlemmermeer). Waarom ze is vermoord, is niet bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Drugszaak lijkt te mislukken door illegaal afluisteren door Amerikanen

Een grote drugszaak -het zgn. 'Horse'-onderzoek- die aankomende week dient lijkt fout te gaan nu Amerikaanse opsporingsdiensten op eigen houtje Nederlandse mobiele telefoons lijken te hebben getapt.

Uit het strafdossier van de landelijke recherche blijkt dat de Amerikanen al Nederlandse telefoons afluisterden, voordat politie en justitie uit ons land zich met zaak bemoeiden.

Toen de advocaten van een van de verdachten daar deze maand bij de rechtbank opheldering over eisten, kregen ze van het Openbaar Ministerie pijlsnel een deal aangeboden. Een van de hoofdverdachten hoeft als het aan het OM ligt slechts kort de gevangenis in, met voorwaarde dat zijn advocaten dan verder geen lastige vragen stellen.

De ongebruikelijke deal roept inmiddels bij de rechtbank ook veel vragen op. Een politierechter in Zwolle, die zich in eerste instantie over de zaak zou buigen, wil het strafproces nu overdragen aan de meervoudige kamer, waardoor drie rechters aanstaande dinsdag een oordeel over de zaak moeten vellen.

Amerikaanse opsporingsdiensten hebben in ieder geval drie Nederlandse telefoons afgeluisterd. Minstens één telefoon bevond zich tijdens het tappen op Nederlands grondgebied, zo blijkt uit het dossier

Het afluisteren van telefoons op Nederlands grondgebied mag echter alleen plaatsvinden na een officieel rechtshulpverzoek van de VS aan Nederland. Het op eigen houtje tappen van telefoons is niet alleen juridisch onwettig, maar ligt na recente afluisterschandalen, waaruit bleek dat de Amerikanen op grote schaal dataverkeer vanuit Nederland en andere landen onderscheppen ook politiek gevoelig.

Als blijkt dat Amerikaanse politiediensten zonder toestemming Nederlandse telefoons hebben afgeluisterd, kan de strafzaak onderuitgaan en gaan meerdere verdachte drugshandelaren vrijuit. De advocaat van een van hen, mr. Rogier Schmidt uit Amsterdam, bevestigt desgevraagd dat de rechtszaak veel vragen oproept vanwege de rol van de Amerikanen. "Het Nederlands onderzoek startte op basis van de Amerikaanse informatie. Mocht blijken dat die illegaal is verkregen, is het OM in onze ogen niet-ontvankelijk."

Volgens woordvoerder Wim de Bruin van het landelijk parket mocht justitie vanwege het zogenoemde 'vertrouwensbeginsel' ervan uitgaan dat de door de Amerikanen verstrekte informatie legaal is onderschept.

Het Horse-onderzoek van het landelijk parket startte begin dit jaar met Amerikaanse informatie dat in Nederland een afspraak was gemaakt tussen personen die zich met witwassen van drugsgeld zouden bezig houden. De informatie werd niet alleen duidelijk na het afluisteren van Nederlandse telefoons, maar ook van een Colombiaans gsm-toestel. Uiteindelijk leidde het onderzoek dit voorjaar tot meerdere arrestaties, onder wie twee hoofdverdachten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 18 mei 2014

Meer onderzoek naar Joris Demmink

Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik door voormalig topambtenaar van Justitie Joris Demmink uitgebreid. Dat zegt woordvoerder Wim de Bruin van het OM vanavond in de uitzending van KRO Brandpunt. De aanleiding voor de uitbreiding van het strafrechtelijk onderzoek ligt in de getuigenverhoren

Het onderzoek richt zich niet meer alleen op de aangiftes van twee Turkse mannen die zeggen door Demmink te zijn misbruikt. "Andere signalen van seksueel misbruik worden nu ook bekeken", aldus De Bruin. het gaat daarbij bijvoorbeeld om de verklaringen van chauffeurs.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw overlijdt na mishandeling in Amsterdam

Een vrouw (24) is gisteravond zo ernstig mishandeld in een woning in Amsterdam dat ze overleed. Haar vriend (41) is opgepakt.

De politie kreeg rond kwart over zeven een melding binnen van een vrouw die in elkaar was geslagen en gereanimeerd moest worden in een woning aan het Transvaalplein. De hulpdiensten kwamen ter plaatse mocht niet meer baten. Volgens de politie was het 'overduidelijk' dat de vrouw zeer ernstig was mishandeld.

De man kwam zich zaterdagavond zelf melden bij het politiebureau met de mededeling dat hij en zijn vriendin behoorlijke ruzie hadden gehad, waarbij ook was gevochten. De aanleiding voor de vechtpartij is nog niet bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man St. Michielsgestel

Gisteravond  is een man (27)  uit Den Dungen overleden nadat hij enkele uren tevoren zwaargewond op de op de N617 bij St. Michielsgestel gevonden werd. Via getuigen hoopt de politie er achter te komen wat de man, in de uren voordat hij gevonden werd gedaan heeft en waar hij is geweest.

Een taxichauffeur (56) uit Den Bosch werd zaterdagavond aangehouden, nadat hij zich op het politiebureau meldde omdat hij problemen had met een klant. Dat bleek de jarige man uit Den Dungen te zijn geweest, die zaterdagochtend rond half vier werd gevonden op de weg bij Sint-Michielsgestel. De politie heeft aanwijzingen dat het slachtoffer daaraan voorafgaand in een taxi in Den Dungen heeft rondgereden. Mogelijk was er een aanrijding, maar dat staat niet vast. Meer informatie ontbreekt.

De politie hoopt onder meer in contact te komen met mensen die zaterdagochtend rond half vier een taxi hebben zien rijden met opvallend rijgedrag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 17 mei 2014

Dode vrouw in Den Bosch

Een jonge rugbyspeler heeft vanmorgen in Den Bosch een dode vrouw gevonden in de bosjes bij het sportterrein aan de Hekellaan was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw door vriend gedood in Amsterdam

Een man (41) meldde zich op het politiebureau met de mededeling dat hij en zijn vriendin (24) in een woning aan het Transvaalplein 9 in Amsterdam 'behoorlijk' ruzie hadden gehad, maar reanimatie mocht niet meer baten. De aanleiding tot de ruzie is nog onbekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man door misdrijf om het leven gekomen in Utrecht

Kees Witteveen (76) uit Utrecht die eergisteravond dood is gevonden in zijn woning in de Beukstraat is door een misdrijf om het leven gekomen.

Kees Witteveen was een bekende kaasboer in Utrecht. Zijn kraam stond op het Willem van Noortplein

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 15 mei 2014

Nederlander veroordeeld tot 25 jaar in België

De Nederlander Morgan Schreurs (40) is gistervond voor het hof van assisen in Leuven veroordeeld tot 25 jaar cel voor de roofmoord op Jane Heupgen (27) op 14 november 1999 in Zaventem. Hij riskeerde levenslang.

Schreurs sloeg Jane met een Aslade de schedel in toen zij hem betrapte op diefstal. Zij had hem onderdak gegeven. Schroers, de zoon van Huib Schreurs (die ooit directeur was van Paradiso), wist 15 jaar uit handen van de politie te blijven

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Moeder beschuldigt stiefvader van moord

De op 20 juli 2013 in Groningen 'van de trap gevallen' verstandelijk gehandicapte Daniëlla van Bergen (20) is volgens haar moeder Karin S. (50) door haar stiefvader Geert W (44) vermoord.

Dat verklaarde zij vandaag bij de rechtbank in Groningen waar de rechtszaak tegen beiden werd behandeld.

De Groningse Daniëlla werd gewond onder aan de trap gevonden in het ouderlijk huis en overleed de volgende dag Volgens het Openbaar Ministerie werd zij met een knuppel bewerkt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 14 mei 2014

Jonkheer de Lange pleegt zelfmoord

Jonkheer Jan de Lange (53), die in 2010 in Wassenaar zijn vrouw Reineke (37) wurgde in hun villa in Wassenaar, heeft gisterochtend zelfmoord gepleegd door in Heemstede voor een trein te springen. Vorig jaar november werd hij al na drie jaar cel vrijgelaten door het gerechtshof in Den Haag.

De Lange, rijk geworden met zijn bedrijf parkeerbedrijf P1, wurgde zijn vrouw Reineke in het paasweekeinde van 2010 in hun Villa Nijenhorst aan de Koekoekslaan in Wassenaar. Twee dagen erna belde hij zelf de politie dat er iets ergs was gebeurd. Hij werd veroordeeld door de rechtbank tot vijf jaar cel en tbs maar vocht dit vonnis aan in hoger beroep.

De vrijlating van De Lange in november 2013, nadat hij drie jaar in de cel had gezeten, deed veel stof opwaaien. Het gerechtshof oordeelde, op basis van door de verdediging van de miljonair ingehuurde specialisten, dat hij niet strafbaar was omdat hij tijdens het wurgen van zijn vrouw volledig ontoerekeningsvatbaar was vanwege een psychotische depressie. Tbs was, zo oordeelde het hof, ook niet nodig omdat De Lange door onder andere shocktherapie met succes was behandeld. (Klaarblijkelijk niet afdoende. red.)

De villa in Wassenaar waar het drama zich voltrok staat sinds kort te koop voor 4.050.000 euro. De Lange was in Bloemendaal gaan wonen.

De jonkheer was ook één van de gulle gevers achter de website www.geenonschuldigenvast.nl, opgericht door Maurice de Hond vanwege de Deventer moordzaak.

14 Apr 2010
De Wassenaarse jonkheer Jan de Lange (49) heeft meteen nadat hij vorige week zijn vrouw Reineke (37) zou hebben doodgestoken, zichzelf van het leven proberen te beroven door beide polsen door te snijden.
21 Apr 2010
Jonkheer Jan de Lange (49) heeft bekend zijn vrouw Reineke (37) omgebracht te hebben in hun villa aan de Koekoekslaan 3 in Wassenaar. De precieze omstandigheden zijn nog niet bekend gemaakt. De Lange en Reineke ...
05 Apr 2010
Reineke de Lange (37) (foto) is dood gevonden in haar woning, Villa Nijenhorst aan de Koekoekslaan 3 in Wassenaar. Zij was doodgestoken. Om half 1 kwam er een melding binnen, gedaan door haar echtgenoot, self-made ...
05 Apr 2010
Reineke de Lange (37) (photo) was found dead in her home, Villa Nijenorst, Koekoekslaan 3 in Wassenaar, The Netherlands. She was stabbed to death. At half past 1 her husband, self-made millionaire Jonkheer Jan H. de ...
09 Mrt 2012
Vandaag staat Jonkheer Jan de L. uit Wassenaar, die op Tweede Paasdag 2010 zijn vrouw Reineke zou hebben gedood in hun kapitale villa, weer voor de rechtbank in Den Haag gaat. Jan de L, die zijn vermogen verdiende ...


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 13 mei 2014

NFI blundert weer eens

De vrouw die in augustus vorig jaar dood in een gracht in Zwolle is gevonden, is hoogstwaarschijnlijk door drugsgebruik om het leven gekomen. Dat bleek vandaag  tijdens een regiezitting waarin de Zwollenaar D.S.(29) terechtstond op verdenking van moord.

Het slachtoffer is in de nacht van 17 op 18 augustus vorig jaar gestorven. De volgende dag werd haar lichaam in een lakenhoes, omwikkeld door tape, drijvend in de Nieuwe Vecht gevonden. Enkele dagen later werd S. opgepakt.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kwam eerder op vier mogelijke doodsoorzaken: verwurging, verstikking door het inpakken van het lichaam, verdrinking of door het gebruik van drugs. Na nader onderzoek van The Maastricht Forensic Institute (TMFI) blijft alleen de laatste variant over.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 12 mei 2014

Eis: tot 30 jaar in de Purmerland moorden

Het OM heeft vandaag  30 jaar geëist tegen James P (38) en 18 jaar tegen Martijn W, (42) en  Thomas L. (25) wegens betrokkenheid bij het doodschieten van drie mannen  -Mohamed Benbouker (34), Maurice Bouhuijs (40) en Arjan Kools (42) -  op 20 december 2011

De zaak staat bekend als de zogeheten Purmerlandmoorden. Slachtoffers en vermoedelijke daders zaten in de wietteelt en -handel.

De drie slachtoffers werden met een machinegeweer doodgeschoten. Een voorbijganger vond de lichamen van Bouhuijs en Kools diezelfde avond op een afgelegen parkeerplaats bij Purmerland. Het lijk van Benbouker werd een maand later aangetroffen in het Noordhollandsch Kanaal.

De hoogste eis was voor de James P. Hij zou daadwerkelijk hebben geschoten.  Martijn W. wordt gezien als de initiator en organisator. Thomas L. (25) bestuurde op de avond van de moorden de auto met de uitvoerders. Tegen verdachte Arnold van L. spreekt het OM pas volgende week een strafeis uit.

De absolute hoofdrolspeler in de gewelddadigheden, Rahim D., pleegde in mei 2012 zelfmoord, op het moment dat de politie hem in zijn woning in Amsterdam-Noord wilde arresteren. Het OM zei dat tegen hem levenslang zou zijn geëist als hij nog in leven was geweest.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 11 mei 2014

Dode vrouw in Steenwijk

Jeanilet Aniceta (33) is afgelopen nacht in Steenwijk omgebracht door haar man (33). Hij is als verdachte opgepakt voor doodslag c.q. moord.

Omstreeks 01.00 uur kwamen bij de meldkamer diverse meldingen binnen van ruzie in een huis aan de Burgemeester Voetelinkstraat. De politie trof buiten het huis een zwaargewonde vrouw aan.

De vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij korte tijd later aan haar verwondingen overleed. In de tussentijd meldde de verdachte zich bij het politiebureau in Steenwijk.

In het huis waren drie kinderen aanwezig. Zij zijn opgevangen.
 
Eerder op de avond was er al een interventie geweest, waarbij de man een huisverbod opgelegd had gekregen. Na het gesprek met de politie toog hui huiswaarts en doodde zijn vrouw.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 10 mei 2014

Boek over de zaak Baybasin

De zaak tegen de in Nederland tot levenslang veroordeelde Koerd Hüseyin Baybasin (57) klopt van geen kant. Het proces Baybasin is zelfs "een van de grofste gerechtelijke dwalingen tot nu toe", meent wetenschapsfilosoof Ton Derksen.

Derksen's boek 'Verknipt Bewijs' wordt 12 Mei gepresenteerd. Volgens Derksen, die de telefoontaps in het dossier nauwgezet bestudeerde, zijn de rechters in de zaak voorgelogen. Afgeluisterde conversaties in het Turks, Koerdisch en Engels werden onjuist vertaald. Ook zijn er teksten vervalst en gemanipuleerd door middel van knippen en plakken, stelt Derksen.

Zowel Baybasin als zijn advocate Adèle van der Plas vermoeden dat Nederland hem streng bestraft heeft zodat Turkije de vermeende seksuele escapades van voormalig secretaris-generaal van Justitie Joris Demmink in de doofpot zou stoppen.


Prof.dr. Ton Derksen is emeritus hoogleraar in de wetenschapsfilosofie. Zijn boek over Lucia de B. leidde tot een herziening, Lucia de Berk werd volledig vrijgesproken. Ook zijn boeken Leugens over Louwes en Verkeerde plaats, verkeerde tijd (over de zaak Olaf H.) leidden tot herzieningsaanvragen. Eerder schreef Derksen Het O.M. in de fout, over de structurele missers van het OM, en binnenkort verschijnt ook De ware toedracht, over de valkuilen van waarheidsvinding in strafzaken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 9 mei 2014

Moordpoging in gevangenis

De tot levenslang veroordeelde Geert M. (52) is in de gevangenis waarschijnlijk slachtoffer geweest van een moordpoging. Vier medegedetineerden worden ervan verdacht dat ze een moordaanslag hebben voorbereid op M. Onder hen is ook de beruchte Ajax-hooligan Rick H.

Rick H., Kezey Z., Cartney K. en Mark K. staan vrijdag voor de rechtbank in Leeuwarden. Zij hebben M. vorig jaar in de PI De Marwei ernstig toegetakeld. Hij liep drie gebroken ribben, een ingeklapte long en beschadigde ruggenwervels op.

Het viertal wordt verdacht van poging moord of zware mishandeling en gijzeling. Twee van de vier zijn beruchte criminelen die net als M. een straf uitzitten voor een moord. Ajax-hooligan Rick H. werd in februari 2013 veroordeeld tot 16 jaar cel voor het doodschieten van Bilal Oulad L'Haj op 29 oktober 2011. Cartney K. kreeg in 2012 in hoger beroep 16 jaar cel opgelegd voor een drugsmoord in Utrecht op 13 januari 2008.

M. zit in de gevangenis voor de 'moord zonder lijk' op Matt Hüren uit Heerlen in Veelerveen in 1997. Het slachtoffer zou zijn doodgeschoten na een ruzie over drugs en geld. Van het lichaam zijn nooit resten teruggevonden.

Gerrie M. is een oude bekende van de politie. Hij was in 1985, op z'n vierentwintigste, al veroordeeld tot een gevangenisstraf van vierenhalf jaar wegens een overval op een geldloper die hij door de knie schoot. In 1988, net vrij, werd hij opgepakt op verdenking van afpersing, wat hem opnieuw in de cel deed belanden, nu voor drie jaar. In 1993 kreeg hij een jaar celstraf, in 1995 anderhalf. Dat is tien jaar in tien jaar tijd.

In juni 1999 wordt Gerrie M. door het Crown Court, Southwark, Londen veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens drugssmokkel.

Hij komt in beeld voor de moord op Matt Hüren als hij vanuit Engeland een brief schrijft naar een kennis met het verzoek ene Koos Beerta te liquideren omdat Kaas Beerta de enige getuige is geweest van de moord op Hüren.

Saillant detail... de politie wist helemaal niet dat Hüren vermoord was. Hij stond gewoon te boek als verdwenen drugshandelaar.

In zijn cel worden ook de namen van een officier van justitie en een politieman gevonden. Het OM  legt dit uit als 'hitlist' en eist  levenslang. De rechtbank geeft hem echter twintig jaar. In hoger beroep krijgt hij op 19 juli 2007 wel levenslang. Hij is dan 45 jaar oud.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 8 mei 2014

Tbs-er mishandeld meisje in Heiloo

De man (34) die Deborah Manubulu (26) tijdens Koningsnacht in Heiloo zwaar mishandelde, blijkt een tbs'er. Hij is eerder veroordeeld voor vergelijkbare mishandelingen en kreeg toen tbs met voorwaarden. Hierbij wordt poliklinisch behandeld en is iemand niet opgesloten in een tbs kliniek.

Deborah fietste tijdens Koningsnacht in Heiloo toen ze plotseling werd aangevallen door de man. "Kutwijf!", schreeuwde hij waarna hij Deborah van haar fiets sloeg. Ze raakte gewond aan haar gezicht, buik en knieën. Haar vriend plaatste een berichtje op Facebook over de mishandeling en loofde duizend euro uit voor de tip die zou leiden naar de dader. Korte tijd later werd hij aangehouden.

De eerdere reeks mishandelingen van de man vonden plaats in 2011 in de regio Rotterdam. Ook toen werden vrouwen van hun fiets gemept volgens het OM.  In deze zaak was de man onder behandeling van de GGZ in Heiloo. Het OM wil nu TBS met dwangverpleging eisen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dochtertje van vermoorde vrouw in Cambodja overleden

Dana, het anderhalf jaar oude dochtertje van de vermoorde Nederlandse Daphna Beerdsen (31) is gisteravond in het ziekenhuis in Bangkok aan haar verwondingen overleden.

Dana onderging de afgelopen dagen drie operaties in een poging de zwelling van de hersenen te verminderen. Alle medische hulp heeft toch niet mogen baten.

Daphna Beerdsen werd op 28 April dood gevonden in haar huis in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh. Ze bleek omgebracht met messteken. Naast haar lag haar zwaargewonde dochtertje. De twee bleken aangevallen te zijn door de zwerver Chea Phin (35) die de fiets van Beerdsen probeerde te stelen. Toen de vrouw om hulp schreeuwde, stak hij haar dood met een schroevendraaier. Ook viel de man de kleine Dana aan. 

"De Nederlandse heeft haar kindje in de armen genomen en willen beschermen", vertelde politiewoordvoerder Kirth Chantharith eerder. "De verdachte ging Daphna te lijf en stak haar zesmaal met zijn schroevendraaier. Hij beweert dat het niet zijn intentie was om ook de baby te raken. Of dat waar is, moet uit nader onderzoek blijken. Het kan heel goed dat hij ook het kind wilde doden, omdat het wellicht hard huilde."

De dader werd vrij snel na de gruwelijke moord opgepakt bij de Wat Botum pagode, waar hij ook woonde en heeft volgens de politie bekend. Hij liep tegen de lamp nadat mensen hem hadden gezien met Daphna's handtas en laptop, spullen die hij tevoren niet had.

Phin was net vrij uit de gevangenis. Hij zat in 1997 vast voor diefstal en kreeg in 2007 een straf van 7 jaar voor  een overval.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 7 mei 2014

Vermiste Marokkanen gevonden

De Marokkanen Karim Fourkour (19) en Fouad Bendalla (23) uit Venray die sinds 2006 werden vermist, zijn gevonden in een bos in Arcen.

Dat heeft hoofdofficier van justitie Roger Bos vandaag bekendgemaakt op een persconferentie. Het bos ligt vlakbij het huis van verdachte Lau G., die vastzit voor de moord op de twee mannen. Eergisteren begon de politie te graven in het bos.

Lau G. werd vorige maand samen met Geert G. voor de derde keer aangehouden in verband met de verdwijning. Hij had een celgenoot in geuren en kleuren verteld over de moord op de twee Marokkanen. Hij doodde de slachtoffers nadat hij ze had betrapt op het plunderen van een hennepplantage.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Identiteit dode inRozenburg gezocht

De politie is op zoek naar de identiteit van een dode man, die op 11 april in de Scheurhaven in Rozenburg is gevonden. De man is door een misdrijf om het leven gekomen.

De man heeft waarschijnlijk lange tijd in het water gelegen voordat hij werd gevonden. Het gaat om een blanke man van 1.65 meter lang met een stevig postuur. Hij droeg een grijs vest met capuchon. Ook had de man meerdere tatoeages. De politie houdt er rekening mee dat de man een link met Oost-Europa had.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 6 mei 2014

Geen vervolging in zaak dode kinderoppas in Nuenen (interview)

Telefonisch interview met Nuenense arts na de beslissing van het Hof dat er geen reden is tot vervolging in de zaak van de in April 2002 overleden kinderoppas Divina Urbi

Doktor ten W., Heeft u gehoord dat het gerechtshof besloten heeft u niet te vervolgen inzake de dood van uw huishoudster.
Dat hoorde ik zojuist van een journalist, maar het Hof heeft zich in principe helemaal niet uitgesproken over het feit of ik vervolgd moest worden. Het Hof heeft gewoon bepaald dat er helemaal geen reden is voor verder onderzoek naar haar dood. Ik ben ook helemaal geen partij geweest in deze procedure, daarom hoorde ik het ook van een journalist en niet van mijn advocaat.

Toch moet een last van uw schouders zijn afgevallen na deze uitspraak
Ik ben blij dat dit nu over is want bij elke mededeling over deze zaak werd er natuurlijk weer in de media bericht dat ik vervolgd zou worden. Toenenige maanden geleden het Hof in tussenvonnis bepaalde dat het OM alle onderzoeken van het NFI moest produceren, berichtten de kranten gemakshalve maar dat het hof bepaalde 'dat ik vervolgd zou worden voor moord', terwijl ik juridisch gezien geen partij was in de zaak.

Toch zijn er mensen -bijvoorbeeld ex-rechercheur Veenbrink- die zeggen dat u wel schuldig bent
Er zijn ook mensen die zeggen dat Sinterklaas bestaat. Nanko Veenbrink mag denken wat hij wil, maar het betreft hier denk ik een gefrustreerde ex-agent die het niet kan zetten dat ik eerder vrijgesproken ben in zake de dood van mijn vrouw. Ik las dat hij '10 jaar intensief onderzoek' heeft gedaan. Nou als je na '10 jaar intensief onderzoek' eigenlijk met geen nieuw bewijs komt anders dan 'ik weet gewoon dat hij het heeft gedaan' tja, dan is dat wel treurig.
Komt nog bij dat de eisende partij -de familie van Divina Urbi en hun woordvoerder- uiteindelijk een verzoekschrift hebben ingeleverd dat bol staat van leugens en onjuiste feiten
Ik geef een voorbeeld:
  • Er wordt beweerd dat ik gelogen zou hebben over het feit dat Divina aan hyperthyreoidie (een schildklier afwijking) leed, terwijl haar laboratorium uitslagen in oktober 2004 door de politie bij mij in beslag genomen zijn. Op zijn minst één nicht die in Naic, Cavite woont heeft ook last van haar schildlier terwijl Divina's vader dit ontkent.
  • Saillant detail, in het vonnis komt nu ook eindelijk naar voren dat Divina aan een hartaandoening leed. Dat heb ik ook steeds beweert, maar werd dan ook -bijvoorbeeld door Peter R. de Vries- voor leugenaar uitgemaakt.
  • Ik zou de dag voor haar dood ruzie met haar hebben gehad. terwijl ze het hele weekend bij haar tante was geweest.
  • Er wordt gezegd dat ik stond op crematie, terwijl dat helemaal niet waar is. Ik heb transport van het gehele stoffelijk overschot voorgesteld, maar haar in Nederland wonende tante heeft besloten tot crematie. De as is overigens op de wettelijke manier door de OvJ vrij gegeven voor transport en daarover is ook contact geweest met de Filipijnse ambassade door haar tante. Diezelfde tante heeft overigens in een verhoor kort na de dood van Divina Urbi verklaard dat Divina zich erg thuis voelde bij mij en dat ik haar goed behandelde. Zij heeft nooit melding gemaakt van de ruzie die ik volgens het klaagschrift gehad zou hebben.

In het verzoekschrift wordt gezegd dat u een expert zou zijn in exotische vergiften
Flauwekul, ik weet van vergiften zo'n beetje hetzelfde als de gemiddelde arts. Het is weer één van de leugens die er over mij verteld worden. Er is geen opleiding voor 'exotische vergiften kenner' en als ik -want dat wordt er natuurlijk gesuggereerd- vergiften zou kennen die niet traceerbaar zijn, dan had ik wel een topbaan bij de CIA. Ik ken maar één vergif -waarvan ik de naam niet noem- dat in ieder geval tot voor kort 'an sich' niet te traceren was, maar waarvan de effecten op het lichaam - en met name de lever- zo kenmerkend zijn dat het zich direct al verraad.

U zegt dat haar familie gelogen heeft?
Dat niet direct, ik denk dat ze de verkeerde verhalen ingefuisterd hebben gekregen en dat het uiteindelijk hun Nederlandse woordvoorders zijn geweest die het verhaal hebben samengesteld. Eerlijk gezegd, ik ben er inmiddels wel aan gewend.
Het is jammer dat een groepje -waarschijnlijk twee- gefrustreerden in Nederland haar familie eerst hebben doen geloven dat hun dochter vermoord was en dat ze mij wel even voor het gerecht zouden brengen en dat daardoor die familie natuurlijk erg geschokt is geraakt en nu het idee krijgt dat hun geen recht is gedaan, terwijl hun dochter een natuurlijke en waarschijnlijk vredige dood is gestorven. Zij is midden in de nacht tijdens een telefoongesprek met haar zus overleden. Afgezien van het feit of je dat een 'natuurlijke' dood kunt noemen bij een redelijk jonge vrouw. Het is tragisch wat er gebeurd is, tragisch dat iemand die sowieso al een hard leven had gekend toch nog redelijk jong overlijdt en het is tragisch dat in plaats van dat de familie dat in 2002 kon afsluiten, ze er nu, 12 jaar later eigenlijk geen vrede meer mee kunnen hebben 'dankzij' een klein clubje van gefrustreerde idioten hier in Nederland, die hun eigen frustraties over de rug van Divina's familie botvieren.

Heeft u nog contact met haar familie
Ja, maar niet met iedereen. Ik heb na de dood van Divina Urbi, die overigens een zeer lieve vrouw was, haar lichaam teruggebracht en ook nog famileden geholpen. Ik heb haar vader geholpen, twee van zijn kleindochters geholpen, 2 van zijn dochters geholpen, en nog een paar nichtjes geholpen. Tijdens mijn laatste bezoek wilde haar vader echterdat ik een huis voor hem kocht. Dat heb ik natuurlijk pertinent geweigerd. Waarschijnlijk is hij daarom boos geworden.
Ik heb overigens ook het contact met mijn schoonfamilie weer redelijk kunnen herstellen.

Wilt u nog iets toevoegen?
Ja, ik heb mensen horen beweren dat ik ben vrijgesproken cq. niet vervolgd wordt 'omdat het maar om 2 Filipijnse vrouwen' zou gaan. Dat is complete nonsense. Mensen vergeten dat ik in eerste instantie -ten onrechte-  tot 12 jaar ben veroordeeld. Justitie heeft juist bovenmatig veel moeite in de zaak gestoken:  Ze zijn naar Noorwegen, België en Duitsland gegaan. De politie is  voor zover ik weet  2x gedurende langere tijd naar de Filipijnen gegaan, er is een rogatoire commissie naar de Filipijnen gegaan, er zijn uitleveringsverzoeken gedaan en als ik  de politie mag geloven zouden er aan mijn zaak 22 rechercheurs hebben gewerkt. Er zijn zelfs getuigen uit Canada gehoord. Ik heb 7 weken in het Pieter Baan Centrum gezeten daar zijn vervolgonderzoeken op geweest omdat justitie het  tamelijk positieve PieterBaan Rapport niet zag zitten. Er is desondanks niet alleen geen enkel bewijs gevonden maar zelfs nooit enig motief. Nanko Veenbrink is ook na nog es '10 jaar lang intensief speurwerk' met niets aan bewijs gekomen. Misschien zou hij zich misschien eens moeten realiseren dat dat komt omdat er geen bewijs is, omdat ik  niemand omgebracht heb

Dank u wel voor uw medewerking
Geen dank

Update:
Dr. ten W deed ons de volgende boodschap van een familid van Divina Urbi toekomen naar aanleiding van  de poging hem vervolgd te krijgen. Wij hebben de identiteit van de persoon als waar kunnen vaststellen, maar deze wordt geanonimiseerd:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 5 mei 2014

Opgravingen in tuin Lau G.

In de tuin bij de voormalige woning van Lau G. (52) in Arcen wordt onderzoek gedaan door de politie. Rechercheurs zijn bezig met graafwerk.

Lau G. en zijn kompaan Geert G. (36) zitten vast voor mogelijke betrokkenheid bij de moord en het laten verdwijnen van Fouad Bendella (23) en Karim Fourkour (19) in 2006 in Venray.

G. zat al twee maal eerder vast maar werd steeds op vrije voeten gesteld omdat er niet genoeg bewijs was. Tegenover een medegevangene zou G. een bekentenis over de zaak hebben afgelegd.

24 Apr 2014
Het maximaal aantal dagen dat een voorlopige hechtenis mag duren, 110 dagen, verloopt op zeer korte termijn voor het tweetal dat Fouad Bendella en Karim Fourkour zou hebben doodgeschoten en in zuur opgelost.
02 Dec 2008
Justitie verdenkt Lau, zijn zoon Roy en een handlanger van betrokkenheid bij de verdwijning van twee Marokkaanse mannen -Fouad Bendella (23) en Karim Foukour (19)- in 2006. Zij werden waarschijnlijk betrapt toen ze ...
30 Nov 2010
De politie heeft gisteravond Angelo H. (22) uit Blerick in Limburg gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de twee sinds 11 mei 2006 vermiste Marokkanen Fouad Bendella (23) (r) en Karim Foukour ...
16 Dec 2008
... in een speciale procedure gevraagd om beëindiging van de vervolging van G. Justitie verdenkt G., zijn zoon Roy en een handlanger van betrokkenheid bij de verdwijning van Karim Fourkour (19) en Fouad Bendella (23).

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 4 mei 2014

Dode bij schietpartij in Amsterdam-Noord

Bij een schietpartij op het Nesserland in Noord is vanochtend om half vier Charlton Wondel (alias 'Challa') (31) om het leven gekomen, bij een feest in de straat.
Na de schietpartij vluchtte de schutter (51) een woning binnen. Hij werd om half zes door een arrestatieteam aangehouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 3 mei 2014

11,5 jaar voor Nederlander voor moordpoging op Kreta

​Cirino S. (21) is in Griekenland tot 11,5 jaar veroordeeld voor het neersteken van het Russische jongetje Nikita (11) op 14 mei 2013. De jongen werd pas de volgende ochtend gevonden. Er is 10 jaar opsluiting in een psychiatrische inrichting gegeven voor de moordpoging en 1,5 jaar voor het wapenbezit.

De Nederlander was werkzaam als animator op Kreta. Hij stal de laptop en telefoon van de Russische jongen. Toen de jongen de dief confronteerde met zijn daad, stak de man het kind elf keer in de rug. Het jongetje werd een dag later zwaargewond aangetroffen.
De Nederlander bekende de daad en werd veroordeeld voor poging tot moord, diefstal en het illegaal bezit en gebruik van wapens. De man zat sinds zijn arrestatie vast in de psychiatrische afdeling van een lokale gevangenis.

Volgens Alexandra S., de moeder van de dader en van origine een griekse, is haar zoon autistisch en heeft een IQ van 60. Hij zou in Griekenland gestopt zijn met het innemen van zijn medicijnen.

Toevalliger wijs is Lorenzo S, de broer van Cirino tot minimaal 30 jaar cel veroordeeld wegens een overval en moord op politieman Ray Diener (65) op 2 mei 2007 in Elizabeth Town in Pennsylvanië. Diener werd naar buiten gelokt en doodgeschoten om zijn telefoon Lorenzo S. was net aangekomen in de USA 'om een nieuw leven te beginnen'

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 2 mei 2014

Uitspraak: Vrijspraak in 10 jaar oude moord in Kerkrade

De rechtbank in Den Bosch heeft twee verdachten vrijgesproken voor de moord en poging tot moord op twee Chinese mannen (19) in Kerkrade op 11 april 2004. De verdachten krijgen wel gevangenisstraffen van drie en negen maanden opgelegd voor deelname aan een criminele organisatie. Deze straffen hebben ze in voorarrest al uitgezeten.

De dodelijke schietpartij vond tien jaar geleden plaats op Eerste Paasdag pal naast het Parkstad Limburg Stadion van Roda JC. De slachtoffers zouden hebben staan gokken in een aldaar gevestigde gokhal. In 2013 is het onderzoek naar de moord op de twee Chinese mannen heropend, omdat eerder onderzoek onvolledig was geweest.

De rechtbank is inmiddels tot de conclusie gekomen dat beide verdachten de betrokkenheid bij de moord dan wel doodslag niet bewezen kan worden. De rechters vinden het wel aannemelijk dat de verdachten betrokken zijn geweest bij het naar buiten lokken van beide slachtoffers waarna deze werden neergeschoten.

Alleen is er door de opsporingsdiensten geen bewijs gevonden dat dit is gebeurd met de vooropgezette bedoeling om de mannen van het leven te beroven

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man bijna doodgetrapt na discobezoek Gulpen

Een man (19) uit het Limburgse dorpje Mechelen is in afgelopen nacht in het naburige Gulpen ernstig mishandeld door een groep van acht jongeren. Hij raakte bewusteloos en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert nog in levensgevaar.

De politie spreekt van zinloos geweld. Na een bezoek aan een discotheek liep het slachtoffer met een vriend over de Looierstraat, waar een groepje van acht jongeren zonder enige aanleiding op het tweetal begon in te slaan. Het slachtoffer viel daarbij met zijn hoofd tegen een stenen vensterbank en raakte bewusteloos. Een toevallig passerende ambulance heeft de jongeman met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar een schedelbasisfractuur werd geconstateerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook