donderdag 5 juni 2014

Man overleden na mishanddeling in Amsterdam

Een man (43)  die in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 mei ernstig werd mishandeld op de Albert Cuypstraat in Amsterdam is overleden.

De man raakte zwaargewond aan zijn hoofd. Het incident vond destijds kort na middernacht plaats, bij dit incident waren meerdere personen betrokken.

Om 00.15 uur werd het slachtoffer gespot door omstanders. Volgens getuigen zou hij mishandeld zijn door een taxichauffeur. De politie hield twee dagen na de mishandeling drie verdachten aan, waaronder de vriendin van de taxichauffeur.. Eén van hen, een man (25) uit Vianen wordt nu nog steeds als verdachte gezien.



Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Doodrijdende agent toch vervolgd

​Een politieman van een Eindhovens arrestatieteam die vorig jaar maart Memphis van Veen (18) (foto. bron Facebook)  doodreed, moet strafrechtelijk worden vervolgd. Volgens het gerechtshof in Den Bosch bepaalde het Openbaar Ministerie vorig jaar onterecht dat de agent vrijuit gaat.

De ouders van Memphis en hun advocaat Marijn Zuketto, hadden bij het Gerechtshof in een zogeheten artikel 12-procedure om het vervolgen van de politieman hadden gevraagd. Hun dochter overleed, toen ze door een zware BMW van het arrestatieteam werd geschept op de Noord Brabantlaan in Eindhoven.
Memphis reed met haar scooter door groen, maar kon de aanstormende, door rood rijdende politieauto niet ontwijken. Het voertuig reed bij het naderen van de kruising minstens 92 km/uur uur.

De op handen zijnde strafzaak kan ook vergaande consequenties hebben voor de rijstijl van arrestatieteams, die vaak in een 'treintje' door het verkeer racen.

Na het dodelijk ongeval met Memphis van Veen verklaarde de betrokken politiebestuurder dat hij volgens een aangeleerde rijprocedure de kruising was genaderd. Die methode komt erop neer dat de voorste politieauto van het 'politietreintje' de kruising blokt om de andere auto's ongehinderd te laten doorrijden. Deze auto sluit vervolgens aan, waarna de procedure zich bij de volgende kruising herhaalt. De officier van justitie onder wiens leiding het onderzoek naar de dodelijke aanrijding plaatsvond oordeelde al dat de methode veel risico's met zich meebrengt en grondig moet worden geëvalueerd.

Mochten rechters straks hetzelfde oordelen, dan gaat de rijtechniek van arrestatieteams mogelijk drastisch veranderen. De moeder van Memphis, Christel van Veen, verklaarde niet uit te zijn op het aan de schandpaal nagelen van de betrokken politieman. "We willen dat fouten worden erkend en dat dit nooit meer gebeurt."

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nieuwe feiten in Deventer moordzaak

In het herzieningsonderzoek naar de Deventer moordzaak heeft de recherche nieuwe feiten ontdekt.
Een getuige-deskundige trekt als gevolg daarvan zijn belastende verklaring in, die in 2000 bijdroeg aan de veroordeling van Ernest Louwes tot 12 jaar cel. Louwes heeft die straf uitgezeten en strijdt voor eerherstel.

De recherche heeft nu aanwijzingen die erop duiden dat het slachtoffer niet op donderdag 23, maar op vrijdag 24 september 1999 is vermoord. Op die dag had Louwes aantoonbaar een alibi. Ook lijkt het erop dat een telefoongesprek dat Louwes pleegde vlak voor de moord, op een andere plek heeft plaatsgevonden.

Vanaf die plek is het mogelijk dat zijn telefoon een mast aanstraalde in Deventer, zonder dat hij daar was. Een getuige-deskundige van KPN Security trekt daarom zijn belastende verklaring in.
 
 
Over de ingetrokken verklaring van de KPN deskundige zegt de auteur van deze website het volgende:

Het belang Harderwijk en ‘t Harde gaat veel verder. Dit heeft te maken met de destijds geldende frequentieverdeling over de zendmasten. Bellen bij ‘t Harde ging echt niet om die reden, terwijl diezelfde reden bellen vanaf Nunspeet via Deventer juist heel plausibel maakt. En dat nu heeft de deskundige desbetreffend volmondig erkend.
Vanaf het allereerste verhoor tot aan de laatste procesdag heeft Louwes gesteld gebeld te hebben in de omgeving van Harderwijk en zeker niet vanaf ‘t Harde. Ook dat gegeven is voor de deskundige aanleiding geweest zijn verklaring in te trekken. Hem was namelijk het tegendeel voorgehouden.
Tenslotte heeft hij toegegeven dat zijn inzicht omtrent de wijze waarop een mobiele telefoon een zendmast krijgt toebedeeld stamt uit het GPRS/UMTS tijdperk. In 1999 bestonden die standaarden nog niet en werkte het het systeem gewoon anders.



Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook