donderdag 30 maart 2017

Dode vrouw in Zaandam door misdrijf om het leven gekomen

De vrouw (53)  die afgelopen zondag dood werd gevonden in haar woning in de Indigostraat in Zaandam, is inderdaad door geweld om het leven gekomen. Die conclusie heeft een schouwarts getrokken na sectie op haar lichaam. De politie had al eerder laten weten uit te gaan van een misdrijf.
De politie heeft nog geen verdachten opgepakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 28 maart 2017

Aanhoudingen in 'vergismoord'op DJ Djordy

De moord op 8 oktober 2016 het leven kostte aan de dj Djordy Latumahina (31) is volgens de Amsterdamse recherche en het openbaar ministerie (OM) zeker een vergismoord.

Vanmorgen vroeg hebben arrestatieteams invallen gedaan in Aalsmeer en andere plaatsen in de omgeving van de hoofdstad en arresteerden vijf personen, die van betrokkenheid bij de moord worden verdacht.

'DJ Djordy' werd geliquideerd in een parkeergarage van het appartementencomplex aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam, waar hij met zijn vriendin Cher Risha en tweejarige dochtertje woonde. Latumahina was vrijwel op slag dood, zijn vriendin raakte zwaargewond en is nog altijd aan het revalideren. Hun dochtertje was ooggetuige van de vergismoord.


De politie en het OM hielden in eerste instantie alle mogelijkheden open, maar stuitten al snel op sterke aanwijzingen dat de aanslag een vergissing van de daders was. Djordy en zijn vriendin reden in dezelfde zwarte Mini als een inwoner van het complex, die contacten onderhoudt met personen uit het criminele milieu. De vriendin van deze persoon vertoont enige gelijkenis met de vriendin van Djordy. De daders stonden in de parkeergarage te wachten en moeten hebben gedacht dat hun doelwit in de zwarte Mini zat.

De aanhoudingen van vanmorgen zijn een belangrijke doorbraak in het liquidatieonderzoek, dat vanwege het overlijden van een onschuldige zeer hoge prioriteit heeft.

Het is ook voor het eerst sinds langere tijd dat de politie concrete resultaten boekt bij het oplossen van de stroom afrekeningen in de onderwereld.

De recherche houdt rekening met meer aanhoudingen en toont vanavond beelden van de aanslagplegers bij het programma Opsporing verzocht. Voor tips die leiden tot meer resultaten in het onderzoek is een door het openbaar ministerie een beloning uitgeloofd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 27 maart 2017

Ontsnapte TBS-er hoofdverdachte dubbele moord Arnhem

De hoofdverdachte van de dubbele moord vorige week in Hotel Rembrandt in Arnhem blijkt een TBS-er die in het kader van zijn behandeling buiten de kliniek werkzaam was. Hij was al een week spoorloos en de politie was naar hem op zoek.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 26 maart 2017

Dode vrouw in woning in Zaandam

In een woning aan de Indigostraat in Zaandam is het stoffelijk overschot gevonden van een vrouw (53). De politie vermoedt dat ze door geweld om het leven is gekomen. Het is niet duidelijk hoe lang de vrouw dood in de woning lag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 24 maart 2017

Dode man en vrouw in Arnhem

In een leegstaand hotel in Arnhem zijn gisteravond de lichamen van een man en een vrouw. De politie nam poolshoogte nadat een alarm afging

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 21 maart 2017

Dode in Rilland blijkt slachtoffer misdrijf

De man (65) die gistermiddag dood werd aangetroffen in een woning  aan de Hontestraat in Rilland (Zld) is door een misdrijf om het leven gekomen.

Agenten gingen na een melding van een buurtbewoonster poolshoogte nemen in de woning en vonden de overleden man. De doodsoorzaak en de toedracht zijn nog onduidelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 19 maart 2017

4 doden bij schietpartij Curaçao

Bij een schietpartij op Curaçao zijn gisteravond vier mannen om het leven gekomen. Er werd geschoten vanuit een auto. De vier slachtoffers stonden voor een winkeltje in Willemstad. Volgens lokale media was één slachtoffer direct dood. De andere drie bezweken later in het ziekenhuis aan hun verwondingen.

Drie van de vier slachtoffers waren toevallige voorbijgangers. Het vierde slachtoffer betrof een crimineel. Hij was het beoogde doelwit, melden lokale media.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 17 maart 2017

Uitspraak: Toch celstraf voor Bart van U

Bart van U is in hooger beroep veroordeeld  tot 8 jaar cel en TBS voor de moord op zijn zus en op oud-minister Els Borst. In eerste aanleg kreeg hij enkel TBS. In tegenselling tot de rechtbank, vond het Hof dat van U niet volledig ontoerekeningsvatbaar was

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 9 maart 2017

Uitspraak: 18 jaar voor moord op ex-vrouw

De man die vorig jaar 4 februari zijn ex-vrouw Fatiha Abakhti (35) voor de school van hum kinderen doodstak is veroordeeld tot 18 jaar

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 5 maart 2017

Aanhoudingen voor dodelijke schietpartij Oostburg

De politie heeft drie mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een schietpartij in een café in Oostburg (Zeeland) waarbij vrijdag 3 maart een man (24) uit die plaats om het leven kwam.

Het gaat om een man (19) uit Zoetermeer en een man (19) uit Breskens. De derde verdachte, een  man (27) uit Breskens, meldde zich zaterdagavond zelf op het politiebureau.

De drie zitten vast in Middelburg. De politie sluit niet uit dat er nog meer betrokkenen zijn.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlandse doodgestoken door ex in België

De Nederlandse tandartsassistente Femke Wetzels (38) is in de Belgische grensplaats Lanaken door haar ex-man René F. (63) doodgestoken. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag in een café, voor de ogen van andere cafébezoekers.

Femke werd in de borst gestoken en overleed later in het ziekenhuis. Het stel was twee maanden geleden na twintig jaar uit elkaar gegaan. De vrouw zou sinds kort een relatie hebben met de eigenaar van café Chaplin waar de steekpartij plaatsvond.

Femke kwam uit Maastricht en woonde sinds een tijdje in Lanaken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Slachtoffer beroving Oosterpark overleden

De man die eergister, -vrijdagavond- in het Amsterdamse Oosterpark werd beroofd en meerdere malen werd gestoken, is diezelfde nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Zijn overlijden werd niet eerder bekendgemaakt in het belang van het onderzoek, zei een woordvoerder van de politie vandaag. Vermoed wordt dat het gaat om een uit de hand gelopen beroving.

De identiteit van het slachtoffer is nog altijd niet bekend. De politie heeft foto's van het slachtoffer verspreid en hoopt op tips van het publiek die leiden tot het vaststellen van zijn identiteit. Bekend is wel dat de man vrijdag iets heeft gekocht bij een winkel in de Kalverstraat. Hij is daar vastgelegd op camera.

Het slachtoffer werd gestoken op een plek in het park die bekend staat als ontmoetingsplaats voor mannen.

Er zouden vier mannen betrokken zijnzelde bij de overval. Geen van hen is al aangehouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 4 maart 2017

Dode man in Blitterswijck mogelijk slachtoffer misdrijf

De dode man (50) die gisterochtend even voor 10 uur in zijn woning aan de Jan Franssenstraat. in Blitterswijck werd gevonden, is mogelijk door een misdrijf om het leven gekomen.


Over de omstandigheden hoe hij is aangetroffen doen verschillende geruchten de ronde. De politie wil hier nog niks over kwijt, omdat dit nog wordt onderzocht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 3 maart 2017

Jongen in Dordrecht vermoedelijk door geweld om het leven gekomen

Uit sectie is gebleken dat Diego (10) uit Dordrecht die eergisteren in zijn ouderlijk huis aan de Jan Vethkade in Dordrecht dood werd aangetroffen vermoedelijk door geweld om het leven is gekomen. Zijn vader Marcel S. (37) blijft voorlopig in hechtenis en wordt in de loop van volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Marcel S. heeft rond 6 uur 's morgens de politie gealarmeerd en vertelde dat hij zijn zoon levenloos had gevonden. De politie vermoedde al snel dat het om een niet-natuurlijke dood ging. Zijn vader was de enige aanwezige in huis en werd daarom meegenomen voor verhoor.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man vindt echtgenote dood in huis

Een man uit Gelderland heeft eergister zijn vrouw (52) dood aangetroffen in hun woning in Opijnen. De vrouw is een niet-natuurlijke dood gestorven, laat de politie weten.
Vandaag wordt sectie verricht

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 1 maart 2017

Dode in bos in Enschede

In het Hartjesbos aan de Weereloseweg in Enschede is woensdag aan het einde van de morgen een levenloos lichaam aangetroffen. Ter hoogte van de Veldscholteweg werd het lichaam gevonden.

De identiteit van het lichaam is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of het om een misdrijf gaat.

Het Hartjesbos ligt in de buurt van het vliegveld in Enschede. De politie heeft de omgeving afgezet en is begonnen met een onderzoek.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Jongen (10 dood in huis in Dordrecht gevonden, vader gearresteerd

In een rijtjeshuis aan de Jan Vethkaden 54 in de  wijk Oud-Krispijn in Dordrecht is vanmorgen rond 6 uur een jongen (10) dood gevonden. Hoe hij om het leven is gekomen, is nog onduidelijk.

De politie heeft de vader Marcel S. aangehouden. S. is een bekende in de Dordtse voetbalwereld. Ook zijn zoontje was een fanatiek voetballertje.

Het jongetje heeft ook nog een oudere zus. Er zouden al enige tijd spanningen zijn in het gezin.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw doodgestoken in Utrecht

Een vrouw (41) uit Soest is dinsdag overleden, nadat ze eerder op de dag in Utrecht zwaargewond raakte toen iemand haar neerstak. Een man (31), werd vlak na het incident al opgepakt en vastgezet. Hij mag slechts contact hebben met zijn advocaat.

De vrouw werd neergestoken op de Croeselaan en in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht, aldus de politie. Waarom de vrouw is neergestoken, is niet duidelijk.

Volgens een ooggetuige rende de man langs het hoofdkantoor van de Rabobank. Daar kwam hij in botsing met een vrouw die hij in haar buik stak. Het slachtoffer zakte even later in elkaar. Het steekwapen zou ongeveer 75 meter verderop zijn gevonden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook