dinsdag 18 juli 2017

Uitspraak: 10 jaar en TBS

Harm Jan L. (26)  uit Deventer is veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn zwangere vriendin (22) op 21 juli 2016. De rechtbank in Zwolle komt daarmee tot een hogere straf dan de acht jaar en tbs die de aanklager eiste.

Het slachtoffer werd op 21 juli vorig jaar zwaargewond in de badkamer aangetroffen. Ze werd met ernstig hersenletsel, een gekneusd hart, maar ook met een gebroken strottenhoofd en verschijnselen van verwurging opgenomen in het ziekenhuis in Deventer.

In het ziekenhuis bleek dat ze 22 weken zwanger was, maar het kind was al in haar buik overleden. Vervolgens bezweek ook zij aan haar verwondingen. Volgens de officier van justitie was de vrouw letterlijk tot moes geslagen.

Het verweer van verdachte dat mogelijk een derde de woning is binnengegaan en het letsel toebracht, vond de rechtbank volstrekt ongeloofwaardig. De woning is 20 vierkante meter groot: de verdachte moet dan iets gemerkt hebben. Bovendien gaf hij zelf eerder aan dat er verder niemand de woning in is geweest. De rechters zien L. als extreem gevaarlijk, want hij leidt volgens deskundigen aan een ziekelijke stoornis.

De rechters kwamen uit op een hogere straf dan geëist vanwege de ernst van de feiten. ,,Niet alleen zijn vriendin is gedood maar ook de ongeboren zoon kwam te overlijden. Bovendien is hij eerder voor relationeel geweld veroordeeld'', aldus de rechtbank.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dood echtpaar in Amsterdam mogelijk Mieremet link

​De twee doden die gisteren zijn gevonden in een appartement op de Amsterdamse Ceintuurbaan zijn Pieter Hoovers (54) en zijn Thaise vrouw Tae. Hoovers zou in 2005 de moordenaar(s) van de bekende Amsterdamse crimineel John Mieremet hebben getipt.

Hoovers dreef jarenlang eetcafé Hoek van Holland in de Thaise badplaats Pattaya, waar ook John Mieremet en zijn vriend Ferry de Kok in 2005 neerstreken. Het duo was regelmatig te gast bij Hoovers, die ook goede contacten in de Amsterdamse onderwereld had.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Moeder en zoon vast voor dood man in Rijsbergen

Een man (28) uit Breda heeft zich vandaag op het politiebureau gemeld in verband met de dood van een man uit Rijsbergen (NB). Zijn  moeder (59), die samenwoonde met het slachtoffer, werd direct al opgepakt nadat agenten hem vorige week zaterdag zwaargewond hadden aangetroffen in zijn woning. De man overleed twee dagen later aan zijn verwondingen.

Wat zich precies in de woning heeft afgespeeld, is nog steeds onduidelijk. Er was een conflict maar de politie wilde dinsdag de doodsoorzaak en wat de aanleiding was voor het geweld niet prijsgeven.

De vrouw zit nog steeds vast, meldde de politie desgevraagd. Haar partner was niet de biologische vader van haar zoon, verduidelijkte een woordvoerder.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook