maandag 24 juli 2017

Regiezitting dood Nick Bood

Op de regiezitting voor de zaak betreffende het doodsteken van Nick Brood (16)  uit Assendelft Yasin (16) en de 18-jarige Mads (18) worden verdacht van het doodsteken van Nick Bood (16) uit Assendelft, bleek dat het Openbaar Ministerie (OM) Yasin (16) en de 18-jarige Mads (18) verdenkt van moord, subsidiair doodslag.

De zitting bij de rechtbank in Haarlem vond vandaag deels achter gesloten deuren plaats, omdat hoofdverdachte Yasin minderjarig is. Dat gold niet voor de zitting met de andere verdachte, Mads.

Nick Bood werd in april dit jaar in het uitgaansgebied van Zaandam gedood om een drugsschuld van een paar honderd euro. De jongen werd meermaals gestoken en overleed later aan zijn verwondingen. Yasin werd twee dagen na de moord aangehouden. Mads zat toen al vast op verdenking van betrokkenheid bij de fatale steekpartij.

De vader van Nick, Dirk Jan Bood, was vandaag bij de zitting in Haarlem aanwezig. Op zijn bovenarm prijkt het getatoeerde portret van zijn doodgestoken zoon.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

2 doden in flat in Weert

Vanmorgen zijn in en flat aan de Graaf van Hornelaan in Weert 2 doden gevonden het zou gaan om een blanke man en een negerin, beide  in de 30.
De politie gaat uit van een misdrijf of zelfdoding.
De drie verdiepingen tellende flat aan de Graafschap Hornelaan is volgens meerdere bewoners een duiventil. Er zou veel verloop van huurders zijn en er zou ookworden onderverhuurd. De slachtoffers zouden nog maar 2 maanden in de flat wonen.

De politie hoopt dat getuigen die verdachte zaken hebben gezien zich melden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook