dinsdag 29 juli 2008

Twee verdachten vrijgesproken voor overval in 1995

Twee mannen die werden verdacht van een overval uit 1995 zijn dinsdag vrijgesproken. De rechtbank in Roermond achtte niet bewezen dat zij betrokken waren bij de gewapende overval in het Limburgse Well. De eis was 6 jaar

Het signalement van de verdachten kwam volgens de rechter niet overeen met hun werkelijke uiterlijk. De daders zouden 'klein van postuur' zijn, terwijl dat niet voor de verdachten gold. Ook verder was er geen overtuigend bewijs. Het feit dat een van de verdachten de bijnaam 'Konijn' had en een van de mogelijke daders 'Konijnekop' als bijnaam zou hebben maakte geen indruk op de rechtbank.

De mannen van 46 en 48 jaar werden verdacht van betrokkenheid bij een overval op een woning aan de Klokkermakersstraat op 18 maart 1995, waarbij de bewoners werden geboeid en geslagen. Het tweetal kon vandaag weer op huis aan.

Twee andere verdachten van deze overval, Brabanders van 37 en 58 jaar, moeten volgende week vrijdag 8 augustus voor de rechter verschijnen. Zij zijn in april dit jaar opgepakt.

De twee mannen die vandaag werden vrijgesproken werden pas later aangehouden.

LJ Nummers:
BD8844
BD8836

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eén politieman veroordeeld voor buitensporig geweld Pijncker

De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag een politieagent veroordeeld voor een geval van buitensporig geweld na afloop van het Oranjefeest in Pijnacker in mei 2006. Hij moet een boete van 750 euro betalen.

In totaal stonden drie politiemensen terecht voor zeven aanklachten.

Het OM eiste twee weken geleden een werkstraf en geldboetes tegen de agenten van het korps Haaglanden. Ze zouden feestgangers hebben mishandeld toen er ongeregeldheden uitbraken in Pijnacker, wegens het voortijdig eindigen van het feest.

De rechtbank oordeelde dat de politie in de meeste gevallen gepast geweld heeft gebruikt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man opgepakt voor oproep op Hyves

De politie heeft vandaag een 32-jarige man uit Hellevoetsluis aangehouden voor opruiing via internet. De man riep via de website Hyves op om de A15 bij Rotterdam af te sluiten uit protest tegen de hoge benzineprijzen in Nederland.

In het Hyves-bericht deed hij een oproep aan anderen om op 21 juli 2008 de A15 af te sluiten voor alle verkeer.

De man kan 5 jaar cel of 16.750 euro boete krijgen.

Volgens de politie worden mensen niet vaak voor zo'n oproep opgepakt. Nu gebeurde dat wel omdat de oproep kon leiden tot gevaar of hinder op de weg.

Als je ziet wat voor andere opruiing (bijv. tegen Geert Wilders) op Hyves te zien is dan kun je niet anders concludeen dan dat de politie erg selectief bezig is.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook