donderdag 6 augustus 2009

Politieman vast voor ingooien ruit

Een politieambtenaar uit het district Achterhoek is aangehouden omdat hij een ruit van een rijdende auto zou hebben ingegooid. De bestuurder raakte daarbij lichtgewond.

De bestuurder van de auto, een man uit Doetinchem, heeft aangifte gedaan tegen de politieman, die daarop is aangehouden en wordt verhoord. De politie heeft de zaak in onderzoek en wil geen mededelingen doen over de mogelijke toedracht van het incident, dat dinsdagavond plaatsvond."

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vierde verdachte moord op Jack Waterman gearresteerd

Gisteren is een vierde verdachte gearresteerd in de zaak rond de overval op de 54-jarige Amsterdamse juwelenhandelaar Jack Waterman. Het gaat om een 19-jarige man. Dat bleek vandaag tijdens een procedurele zitting bij de rechtbank in Amsterdam tegen een van de andere verdachten, de 30-jarige Winston P.

Waterman werd in de nacht van 22 op 23 maart in zijn woning in Amsterdam-Oost overvallen. De overvallers eisten alles wat Waterman aan waardevols in huis had en pasten zowel op hem als zijn vrouw grof geweld toe. Waterman bezweek aan de hem toegebrachte verwondingen.

Afgelopen maandag hief de raadkamer van de rechtbank het voorarrest op van een verdachte in de zaak, bij gebrek aan voldoende harde verdenkingen. De rechtbank wees donderdag een verzoek van Winston P. hem eveneens te laten gaan af. De aanwijzingen tegen hem bestaan onder meer uit een vingerafdruk in de bij de overval gebruikte vluchtauto en mobiel telefoonverkeer met zijn vriendin direct na het misdrijf. P., afkomstig uit Almere, ontkent iedere betrokkenheid.

De overvallers verschaften zich toegang tot Watermans woning via een balkondeur. Het slachtoffer werd bedreigd met een vuurwapen, geschopt en gestoken met een schroevendraaier. De juwelenhandelaar overleed ter plekke. De overvallers gingen er met een nog onbekend bedrag aan geld en sieraden vandoor.

De 19-jarige verdachte, een Amsterdammer, wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal beslissen of hij voorlopig vast moet blijven zitten. Het onderzoek is volgens het OM nog in volle gang.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Poging doodslag waterpolozusjes

De zusjes Maria (21) en Daniella (16) Rotmans uit het Twentse Borne die in een waterpolowedstrijd een tegenstandster lange tijd onder water hebben gehouden, worden verdacht van poging tot doodslag. Dit bleek vandaag bij de rechtbank in Almelo.

Het voorval deed zich 11 oktober 2008 voor in Neede in Gelderland, in een wedstrijd tussen de clubs NZC en WS Twente uit Borne. Het slachtoffer wordt nadat zij heeft gescoord in de slotfase van het duel op 11 oktober door haar 21-jarige opponent R. ineens met volle kracht onder water geduwd. Meteen duikt ook R's 16-jarige zus er bovenop. De Bornse zusjes weten van geen ophouden. De andere spelers en de scheidsrechter hebben er hun handen vol aan om de Needse uit de klauwen van de Bornse zusjes te bevrijden. Het onder water duwen duurde zeker een minuut. In shock en snakkend naar adem ligt de zwemster later op de kant.

Het slachtoffer heeft een posttraumatische stressstoornis opgelopen. Ze kon lange tijd niet werken en is nog steeds niet in staat om weer aan waterpolowedstrijden deel te nemen. De zusjes R. zijn onmiddellijk na het voorval door hun vereniging WS twente geroyeerd. De Tuchtcommissie van de KNZB heeft de Bornse speelsters geschorst. De oudste twaalf wedstrijden, haar jongste zus zes. In waterpolokringen wordt opgekeken van de lage strafmaat.

Wat de geweldsuitbarsting van de Bornse speelsters in gang heeft gezet blijft onduidelijk. NZC'er Aschwin Lankwarden: "Geen idee. Er stond geen spanning meer op: we stonden met 12-3 voor." Volgens de zusjes zou de Needse eerst hebben geslagen, aldus Albers. "Er gebeurt altijd veel onder water wat een scheidsrechter niet ziet. Maar ik wil niks goedpraten. Zo door het lint gaan is onacceptabel." Lankwarden staat vierkant achter de aangifte. "Het was buitensporig geweld; ongekend voor onze sport. Bij voetbal lijkt het normaal te worden, maar ik heb dit in 20 jaar niet meegemaakt. Alle spelers, het publiek, de scheidsrechter... iedereen was ontdaan."

Aanvankelijk zou de rechtbank de zaak vandaag behandelen. De zaak van de minderjarige verdachte achter gesloten deuren, die van de oudste verdachte openbaar. Wegens ziekte van de advocaat van de zusjes is de behandeling echter uitgesteld. Vermoedelijk komt de zaak in oktober voor.

Update 7 augustus:
Volgens de vader van de twee zusjes is de zaak zwaar overdreven. Het Needse meisje zou zijn twee zijn dochters al de hele wedstrijd aan het schoppen en slaan. "Mijn jongste kind kwam met beschadigde borsten en ogen thuis. Tijdens de wedstrijd ging mijn oudste verhaal halen bij het meisje en is er een worsteling ontstaan. Maar er was nooit sprake van opzet of een actie tot doodslag.'' Volgens de vader klopt het evenmin dat zijn dochters geroyeerd zijn door hun vereniging WS Twente. "Ze hebben zelf hun lidmaatschap opgezegd. Ze durven nooit meer te waterpoloën"

Update 8 Oktober 2009:
Er is een taakstraf geëist

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Jongen van 15 neergeschoten in de Bijlmer

Afgelopen nacht is bij een ruzie in de Steenderenstraat in Amsterdam Zuidoost Gianluca Flamengo (15) (foto beneden)neergeschoten. Gianluca was een jonge veelbelovende bokser en zat in de auto bij de bekende bokser Tyrone Spong (foto beneden).

Na een barbeque brengt Tyrone rond een uur of half drie twee vrienden en Gianluca naar huis. Als ze een tussenstop maken om nog even een tas van een van de jongens op te halen, zoeken 3 jongens op scooters ruzie.

Tyrone zegt ze zich niet druk te maken om niks en zegt dat ze naar huis moesten gaan. De jongens rijden dan weg en zeggen: “Wacht maar”. Een van die jongens keert vervolgens om en neemt de auto van Tyrone van achter onder vuur met een automatisch pistool. Gianluca lag inmiddels te slapen op de achterbank, werd wakker en keek om. Op dat moment werd hij geraakt door een kogel.

tyrone_spongTyrone stapte uit en rende achter de jongens aan. De dader is ontkomen, maar de andere twee heeft Tyrone nog onder handen genomen. De politie is meteen gebeld en deze twee jongens zijn opgepakt. Op de schutter is inmiddels een klopjacht door de politie geopend. Gianluca is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Omdat er de afgelopen tijd in de Bijlmer meer schietpartijen waren, meestal in het drugs milieu, berichtten de kranten vandaag ook grotendeels dat het om een drugsafrekening zou gaan. Dat blijkt dus niet het geval.

Update 7 augustus 2009: AT5 meld dat Gianluca, die overigens vandaag 16 is geworden om 16.45 uur zou zijn overleden. Dit bericht wordt door de politie tegengesproken. Vrienden van het slachtoffer vermelden dat de jongen hersendood zou zijn verklaard.

Update 14 augustus 2009: Gianluca Flamengo is vrijdagmiddag op de Nieuwe Oosterbegraafplaats onder grote belangstelling begraven. Op verzoek van de nabestaanden had den de gasten zich in kleurige kledij gestoken. 

Omdat Tyrone Spong begeleid wordt door Team Black Label Figthing, de professionele management organisatie van de Hells Angels, was er ook een escorte van Hells Angels.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook