vrijdag 27 november 2009

Rechtbank laat moordverdachte vrij

De rechtbank heeft vrijdag een verdachte in een moordzaak vrijgelaten. Volgens de rechters zijn er feiten die vragen oproepen over de betrokkenheid van Ernst L. bij de dood van zijn vrouw, maar is dat onvoldoende om hem nog langer vast te houden. De 64-jarige man zat 3,5 maand vast.

Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan zijn vrouw in augustus in Simonshaven te hebben vermoord. Zelf houdt de verdachte het er op dat een onbekende hen overviel toen zij aan het wandelen waren. Hij zou klappen hebben gekregen en buiten westen zijn geraakt. Toen hij weer bijkwam, lag zijn vrouw naast hem. Daarop alarmeerde hij voorbijgangers. Het OM gelooft die verklaring niet en denkt dat de man verantwoordelijk is voor de dood van zijn echtgenote.

De rechtbank besloot nog niet of de directeur van gevangenis De Schie, waar de verdachte vast zat, gehoord wordt in de zaak. De rechters willen voor die beslissing meer tijd nemen. Advocaat Frank van Ardenne wil van de directeur weten of er nu wel of niet afluisterapparatuur aanwezig is in de spreekkamer.

Van Ardenne had hierover in de afgelopen periode via e-mail contact met de directeur. Die schreef volgens de advocaat aanvankelijk dat er een aan- en uitknop op de apparatuur in de spreekkamer zat. Toen Van Ardenne om een nadere uitleg vroeg, kreeg hij als antwoord dat die apparatuur er toch niet zou zijn.


Update: Begin september 2010 komt de zaak voor de rechter

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Peter de Vries valt binnen bij Crimebron

Het blog Crimebron meldt dat Peter de Vries op 25 november is binnen gevallen bij een medewerker van CrimeBron. Peter was aanwezig met zijn hele team en verborgen camera's.

Hier Peter zijn "geheime"verslag?

Peter is bezig met een coldcase over de verschrikkelijke moord op Henk Opentij en Mary Run. Crimebron wil net als Peter en zijn team dat de zaak word opgelost. Als Peter ons een uitnodiging of een mailtje had gestuurd hadden we ook wel meegewerkt ,maar Peter vond het treffender om met een heel team van transporters en verborgen camera's aan te vallen. Echter heeft een bekende fotograaf in Amsterdam die werkzaam is bij At5 de oplossing in zijn zak. Tijdens een nachtelijk zitje in de woning van fotograaf Frank heeft een Marokkaan de moord bekend. Des te vreemder is het echter dat de fotograaf er nooit wat mee heeft gedaan. Blijkbaar wilde hij zijn "vriend" beschermen UPDATE ****** De onthullingen blijken gedaan te zijn tijdens een avondje sex met de fotograaf. De Fotograaf zou vaker schandknapen meenemen uit de Amsterdamse binnenstad. En in dit geval des te meer redenen voor de fotograaf om zijn bron cq killer te beschermen! Dit word nog een heel verhaal ! Word ongetwijfeld vervolgd .....

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dirk eerder via Hyves bedreigd

Dirk Post (14), de in Urk vermoordde jongen, bleek via netwerksite Hyves al eerder bedreigd te zijn omdat hij met Nellie M. omging.

Dirk Post heeft dat zijn twee schoolkameraden toevertrouwd tijdens hun lange ritten naar het Emelwerda College in Emmeloord waar ze in de havoklas het drietal uit Urk vormden, zo vertelt de vader van één van zijn klasgenootjes.

'Dirk Post maakte wel duidelijk dat hij zich zorgen maakte over die opmerkingen op Hyves. Er speelde duidelijk wat. Voor mijn zoon en ons is dit toch wel heel heftig allemaal', vertelt hij.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook