zondag 19 april 2015

Man doodgeschoten in Leiden

In Leiden is vanmorgen een man (24) doodgeschoten in een flatwoning aan het Jan Pieterszoon Coenhof. Hij bezweek korte tijd later aan zijn verwondingen.

  Drie mannen uit Leiden en een vrouw uit Rijswijk zijn aangehouden. De verdachten zijn tussen de 21 en 29 jaar oud.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Doodgeschoten man in Eindhoven is bekende van politie

  Tommy van der Burg (31) die in de vroege ochtend van 13 april werd doodgeschoten bij het van der valk motel in Eindhoven, was een bekende van de politie. Van der Burg werd in februari nog veroordeeld tot 5 maanden voor vuurwapenbezit. Hij werd er ook van verdacht dat hij een woning had beschoten in het Brabantse Heesch, maar daarvoor zag de rechter te weinig bewijs. Ook zou hij actief zijn in de XTC handel.

   De man zat ondanks zijn veroordeling niet in de gevangenis, omdat zijn straf nog niet onherroepelijk was. Hij was tegen de uitspraak in beroep gegaan en mocht de behandeling van zijn zaak op vrije voeten afwachten.

   De politie liet weten dat de man geen vast woonadres heeft. Voor de fatale schietpartij verbleef hij in het hotel aan de Aalsterweg waar hij buiten onder vuur werd genomen terwijl hij in zijn auto zat.

   De rechtbank achtte onlangs bewezen dat de man in Heesch in oktober 2013 op straat een vuurwapen tevoorschijn haalde en dat op een aantal mensen richtte. Dat rekenden de rechters hem des te zwaarder aan, aangezien er een jong kind bij was. Er werd destijds ook een schot gelost zijn, maar omdat de rechtbank niet kon vaststellen wie dat  gedaan had werden de man en een vriend (35) vrijgesproken van poging tot doodslag.

   Wie de man heeft doodgeschoten is nog onbekend. De politie deed de hele dag onderzoek in en rond het hotel en heeft met getuigen gesproken, maar nog geen verdachten opgepakt.

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook