woensdag 28 juli 2010

Daders mishandeling gevonden | maar niet door de politie!!

De lafaards van Goutum
mishandeling
Vandaag een opmerkelijk staaltje opsporing. Op 25 juni 2010 gaat een jongen (18) uit Jelsum samen met zijn vriendin naar de McDonalds op de Bredyk in Goutum.

Op het parkeerterrein vallen 3 jongens het meisje lastig, waarbij haar vriend het voor haar opneemt. Eenmaal in de McDonalds wordt hij echter door het trio  aangevallen en serieus in elkaar geslagen.  De jongens rennen daarna naar een geparkeerde grijze Nissan Micra met kenteken 52-JF-??, en rijden weg. Er blijken zeer duidelijke beelden van de 3 op de  bewakingscamera.

Appeltje eitje zou je toch zeggen. De politie kijkt even in het RDW bestand naar alle grijze Nissan Micra’s die aan dit kenteken voldoen. Kijken welke er uit de buurt komen en laten de foto’s aan de betreffende wijkagenten zien.

Niets van dit alles!! Dan komt vandaag GeenStijl in actie en plaatst de foto. Binnen luttele uren is de identiteit van de daders bekend, gewoon gevonden door lezers vanachter hun computer. Het blijkt dan zelfs dat er in Nederland maar 2 grijze Nissan Micra’s zijn die aan het deels bekende nummerbord voldoen, gewoon gevonden door een lezer. Zelfs het adres en mobiele nummer van minstens 1 van de daders (de middelste) wordt gevonden.

Waarom kon de politie –met meer bevoegdheden- in een maand nog niet wat burgers binnen een paar uur voor elkaar krijgen??

Wie nu voortvarendheid van de politie verwacht…. de daders zijn ‘uitgenodigd’ om op het bureau te komen.

[ ] geschikt
[x] ongeschikt

Update 29 juli 2010: De daders hebben zich gemeld. Gister meldde zich een man (18) uit Hoogeveen. Vandaag kwamen een man (18) uit Zuidwolde en een man (20) uit Emmen naar de politie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Agent buiten functie gesteld wegens meineed

Een brigadier (49) van het politiekorps Twente is vandaag door de korpsleiding korps buiten functie gesteld.
De brigadier wordt volgens de leiding verdacht van meineed tijdens een rechtszitting waar hij als getuige was opgeroepen.
De politie wil in het belang van het onderzoek en uit het oogpunt van privacy niet zeggen bij welke rechtszaak de kwestie speelt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis 12 jaar voor doodschieten Gianluca Flamingo

Tegen Hendry K. (20) is vandaag door officier van justitie Lilian van Tilburg in Amsterdam twaalf jaar celstraf en tbs geëist wegens het doodschieten van Gianluca Glamingo op 6 augustus 2009.
K. heeft zowel in het vooronderzoek als voor de rechtbank gebruik gemaakt van zijn zwijgrecht.

Gianluca Flamingo zat tijdens de bewuste nacht achterin de auto van een vriend, bokser Tyrone Spong, in de Steenderenstraat in Amsterdam-Zuidoost. Spong kreeg het zonder zwaarwichtige redenen aan de stok met drie jongens op scooters. Na een korte woordenwisseling vertrok een van deze jongens, volgens justitie Hendry K., om korte tijd later terug te keren. Vanaf circa 50 meter afstand vuurde hij zeven kogels op de auto af. Gianluca werd in het hoofd getroffen en overleed een dag later, op zijn zestiende verjaardag, in het ziekenhuis. K. werd kort daarop gepakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook