woensdag 2 maart 2011

Beveiliger doodt jongen na stelen van bier

Remco van den Hout (21) komt te overlijden na het stelen van twee blikjes bier. Hij wordt betrapt door een beveiligingsmedewerker, en buiten de winkel in de Spoorlaan houdt hij Remco in een keelklem. Dit doet hij zo lang en hardhandig dat Remco moet overgeven. Omdat de beveiliger Remco in de keelklem houdt, blijft het braaksel in zijn keel en loopt zijn luchtpijp in. Remco stikt in zijn eigen braaksel.

De beveiliger wordt aangehouden maar wordt later vrijgelaten. Het is nog onduidelijk of de beveiliger strafrechtelijk zal worden vervolgd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlander krijgt 9 jaar op Ibiza wegens drugssmokkel

Tjalling van Ketwich verschuur
De Nederlander Tjalling van Ketwich Verschuur (44), die al geruime tijd op Ibiza woont, is door de Spaanse rechter veroordeeld tot negen jaar cel en 720.000 euro boete wegens drugshandel. Tjalling werd in juni 2009 aangehouden. De politie vond destijds in zijn woning in Playa den Bossa drugs en bestanddelen van partydrugs.

De politie kwam hem op het spoor door een lading chocolaatjes die naar hem waren gezonden. Vervoerders van de lading proefden de chocola en werden er ziek van. Bij hun behandeling in een ziekenhuis op Ibiza bleek de chocola drugs te bevatten.

Van K.V. was sinds 5 november vorig jaar op borgtocht vrij. De rechters namen de bewering van de beklaagde en diens advocaten dat hij slechts medeplichtige van een grote smokkelaar en de eigenaar van de drugs was, niet serieus.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook