dinsdag 29 november 2011

Vrouw overleden na mishandeling door echtgenoot in Nijmegen

Jasper van Amstel
Friederieke van Amstel-Warburg (45) is in het Sint Radboud Ziekenhuis in Nijmegen overleden nadat ze afgelopen nacht in Arnhem ernstig was mishandeld door haar man, Jasper van Amstel (47), de directeur van het stadion GelreDome. De man is afgelopen nacht aangehouden en wordt nu mogelijk vervolgd wegens doodslag.

Hij zou zelf de politie hebben gebeld met de mededeling dat hij zijn vrouw had gedood.

De vrouw werkte tot negen uur en bracht daarna een collega naar het station in Arnhem. Om half elf reed ze door naar huis, waar ze ernstig werd mishandeld. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Frederike is sportinstructrice en ambtenaar van de burgerlijke stand.

Update 2 januari 2012
Jasper van A. heeft bekend zijn vrouw Friederieke Warburg (45) in de slaapkamer te hebben doodgeslagen met een honkbalknuppel. Dat gebeurde na een hevige ruzie, terwijl hun drie dochters lagen te slapen.

Het openbaar ministerie heeft hiermee het onderzoek naar de geruchtmakende moord op de Arnhemse  vrouw officieel afgesloten. Jasper van A's gevangenhouding is door de raadkamer in Arnhem verlengd tot aan de zitting van de rechtbank, half maart. Hem wordt moord dan wel doodslag ten laste gelegd.

Update 21-6-2012
Het proces tegen Jasper van A. is begonnen
Update 5 juli 2012
Jasper A. wordt veroordeeld tot 12 jaar wegens moord

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook