zaterdag 17 november 2012

Man doodgeschoten in Eindhoven

Zakenman Aran de Jong (41) uit Eindhoven is vanmorgen neergeschoten in Eindhoven.

De Jong kwam na een avond stappen bij discotheek Bermuda aan het Stationsplein aan bij zijn huis aan de Diamantring in Eindhoven. Hij werd samen met zijn vrouw en een vriendin (naar verluidt Simone Brizzi) thuisgebracht. De Jong liep naar zijn voordeur en werd vanuit het niets onder vuur genomen door een onbekende schutter, die zwarte kleren en waarschijnlijk een bivakmuts droeg. De Jong rende voor zijn leven en vluchtte naar een naastgelegen fietspad. Daar werd hij alsnog koelbloedig vermoord.

Volgens het Openbaar Ministerie is De Jong de leider van een criminele organisatie die handelde in grote hoeveelheden softdrugs.

De Jong werd eerder tijdens een grote drugsactie in mei 2011 aangehouden.

Hij zat ruim een jaar in voorarrest en kwam afgelopen zomer weer vrij. Op drie december zou de strafzaak tegen hem beginnen. In de zaak zou hij worden bijgestaan door advocaat Bram Moszkowicz. Hij was in die zaak zowel verdachte als getuige.

Aran de Jong was volgens bronnen bevriend met Youssef Sabbahi uit Veghel. Sabbahi werd vorige week doodgeschoten op een kickboksgala in Zijtaart. Justitie verdenkt Siamak S. van de moord op Sabbahi. Het is onduidelijk of de twee moorden iets met elkaar te maken hebben.

Familie van De Jong was (tot vanmiddag) op Facebook bevriend met de dochter van John Mieremet.

Aron de Jong stond ook bekend als autoliefhebber. Bij de inval in mei 2011 werden Audi's, Porsches en een Ferrari uit zijn verzameling in beslag genomen.

Bij de grote drugsactie in mei 2011 werden zoekingen gedaan aan de Diamantring in Eindhoven, maar ook op het bungalowpark Stille Wille in Meijel. De Jong was eigenaar van een aantal percelen op bungalowpark Stille Wille in Meijel. Hij werd aangehouden bij de drugsactie.

Het slachtoffer is ook eigenaar van vooraanstaande modezaak James Hoed in Eindhoven. Er staan nog diverse andere KvK-geregistreerde bedrijven op de naam en het adres van De Jong, waaronder Aran De Jong Holding B.V. en ADJ Holding.

Volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel werd De Jong vaker in relatie gebracht met georganiseerde misdaad. "Hij was een flamboyante jongen die zich liet beveiligen. Dat mocht niet baten." Volgens Van den Heuvel werd De Jong zaterdagochtend opgewacht bij zijn woning.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlandse natuurfotograaf neergeschoten in Kenia

De Nederlandse natuurfotograaf Adri de Visser is ernstig gewond geraakt bij een overval in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. De fotograaf werd door 2 jongens overvallen die direct begonnen te schieten. Hij werd geraakt door v6 kogels, 4 inzijn buik en twee in zijn hoofd en nek. De visser is hierdoor blind en heeft een hoge dwarsleasie

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook