dinsdag 19 mei 2009

Uitspraak: Schoffelen voor PvdA raadslid Kaied voor poging tot doodslag

Mohammed KayedGemeenteraadslid Mohammed Kaied (45) uit Dalfsen is vandaag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot 240 uur taakstraf, een half jaar celstraf (maar die is voorwaardelijk) en zes maanden rijontzegging. wegens poging tot doodslag op bedrijfsleider Wienen van de plaatselijke Formido bouwmarkt op 30 augustus 2008 (LJN: BI8201).

De twee hadden ruzie over een partijtje tegels. Het geschil kon mondeling niet worden beslecht en dus reed Kaied de heer Wienen aan met zijn auto. Wienen raakte hierdoor zwaar gewond. Kaied deed wat van een raadslid verwacht wordt: Hij ontkende het hele voorval doodleuk en claimde zélf mishandeld te zijn. Hij vertelde pas bij het politiebureau de grote deuk in de achterkant van zijn auto ontdekt te hebben.

Update 2-12-2010: Uitspraak in hoger beroep:
Het gerechtshof in Leeuwarden heeft in het door Mohammed Kaied aangespannen hoger beroep, uitspraak gedaan (LJN: BO8029). Kaied wordt veroordeeld tot 60 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke rijontzegging wegens mishandeling

Mohammed is er, na overleg met zijn advocaat, van overtuigd dat ook deze uitspraak bij nader inzien geen stand kan en zal houden en is daarom in cassatie gegaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Franklin Falconi hult zich in stilzwijgen in zaak Cevat

Franklin Falconi (50), die ervan wordt verdacht dat hij hoofdagente Gabrielle Cevat heeft doodgeschoten, hult zich weer in stilzwijgen. Hij zei vandaag tegen de rechtbank dat hij alleen wil ingaan op het rapport van het Pieter Baan Centrum.

Falconi zei het niet eens te zijn met de conclusies in dat rapport. Hij wilde niet zeggen waarom hij zich verder beroept op zijn zwijgrecht.

Het standpunt verraste de rechtbank onaangenaam. ''Het past niet bij de houding van de vorige keer'', zei de voorzitter van de rechtbank.

Tijdens een eerdere zitting sprak de verdachte uitgebreid. Hij vertelde toen voor het eerst wat er op de bewuste avond op 9 juli vorig jaar volgens hem is gebeurd.

Het proces werd toen aangehouden om onderzoek naar de verklaringen te kunnen doen.

Ik kan me wel voorstellen waarom hij zijn mond houdt. Hij zal door hebben gekregen dat het OM hem probeert te naaien en zijn verklaringen verdraait.

Het OM gaat uit van moord en eiste 18 jaar en TBS. Het zou uiteindelijk 12 jaar en TBS worden

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook