zaterdag 3 juli 2010

Man doodgeschoten in Amsterdam

In Amsterdam is een man (48) overleden na een schietpartij 's avonds rond 8 uur in de Theodorus Dobbestraat in Amsterdam Nieuw-West.

Twee anderen, een vrouw (36) en een jongen (17) uit Amsterdam, raakten bij het incident gewond. Zij liggen in het ziekenhuis en hun toestand is stabiel.

Alle betrokkenen zijn bekenden van elkaar. Er is een groot onderzoek gestart om duidelijk te krijgen wat de rol van de betrokkenen is en wat er precies is gebeurd.

De politie heeft één verdachte -Yasar U.(41) uit Amsterdam- aangehouden. Hij is een zwager van de doodgeschoten man.

Een ooggetuige meldde dat twee mannen even daarvoor ruzie hadden gekregen, vermoedelijk in een café op de Burgemeester de Vlugtlaan. Daarbij trok een van hen een pistool. Het wapen haperde aanvankelijk echter, waarop de man zijn rivaal een klap gaf met het pistool. Later schoot de man hem in een steegje bij de Burgemeester Fockstraat en de hoek van de Speelmanstraat en de Theodorus Dobbestraat alsnog neer. Het slachtoffer werd geraakt in zijn hoofd en zijn lichaam. Ambulancepersoneel heeft hem ter plekke gereanimeerd, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Daar is hij overleden. Hoe de twee andere gewonden zijn gevallen, is niet duidelijk. De ruzie begon en verplaatste zich gaandeweg naar de Burgemeester Fockstraat en de hoek van de Speelmanstraat en de Theodorus Dobbestraat.

Update 6 mei 2011: Yasar U. krijgt 22 jaar (eis 30 jaar)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook