zaterdag 24 oktober 2009

Meisje gedwongen tot tatouage

Een Rotterdams tienermeisje blijkt zich onder dwang te hebben laten 'brandmerken'. Ze moest de naam van haar ‘vriend’ in haar lies laten tatoeëren.

Het meisje werd daarbij bedreigd want als de tatoeage zou weigeren, dan zouden er brandende sigaretten op haar lichaam worden uitgedrukt. Zij liet dan ook uiteindelijk toe dat de naam 'Melvin' in haar schaamstreek werd gezet.

Haar 'vriend', Melvin M. (19) kon daarmee aangeven dat het meisje zijn bezit was. Het is niet duidelijk of de jongen een loverboy was, die zijn vriendinnetje ook als prostituee liet werken. Wel is het zo, dat het zetten van een tatoeage als 'eigendomsmerk' vaker voorkomt in de loverboy-scene.

Het brandmerken van het meisje, van wie de leeftijd niet bekend is, vond al vorig jaar plaats, maar kwam nooit eerder naar buiten (je kunt je alleen afvragen waarom). Deze komende week moet Melvin zich echter verantwoorden voor de Rotterdamse rechtbank.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Motoragent rijdt vrouw dood

Afgelopen donderdag 22 oktober reed Harry Riekerink (32), een motoragent van het korps Amsterdam-Amstelland, Jennifer Mary Nolan (41) aan, die kort daarop in het ziekenhuis overleed. De agent reed volgens ooggetuigen met een hoge snelheid, zonder sirenes door rood, terwijl de vrouw netjes bij een zebrapad overstak. Het ongeval had plaats op de kruising van de Stadionweg met de Diepenbrockstraat in Amsterdam-Zuid. De agent is vreemd genoeg niet geschorst (maar zit ziek thuis) en alle onderzoeksinstellingen zijn bezig met hun onderzoek. Dat gaat dus precies als met die andere aanrijding, daar hoor je nooit meer iets over, want de agent zat gewoon fout. Motoragenten rijden vaak te hard.  Maar goed, ze zijn natuurlijk altijd op weg naar een noodsituatie..... ja hoor.

Update 10 November. In de Amsterdamse Diamantbuurt zijn jongeren een campagne begonnen tegen de motoragent, via leuzen op muren. Zij beschuldigen hem er van de buurt al lang te intimideren en zich feitelijk God en onaantastbaar te voelen.  
Update 1 juli 2010: De agent heeft 120 uur taakstraf gekregen
Update augustus: Justitie gaat een jongen vervolgen wegens belediging van de motoragent

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook