vrijdag 13 maart 2015

Lichaam Larissa Dumont wordt opgegraven

Vanochtend is in Bennebroek begonnen met de opgraving van Larissa Dumont (25) uit Nieuwveen. Er zal opnieuw sectie worden verricht op het stoffelijk overschot van de omgekomen westernrijdster in het kader van een nieuw onderzoek naar de dood van de vrouw.

Op grond van eerdere onderzoeksbevindingen van De Telegraaf en een review door experts die de politie na de publicaties in de Telegraaf in de arm nam, is de bijna achttien jaar oude zaak heropend.

Naast het NFI-onderzoek komt er een uitgebreid rechercheonderzoek door het vijftienkoppige politieteam naar het uiterst verdachte overlijden van Larissa.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrijlating van steekpartij verdachte broers

De twee Bulgaarse broers Kalin P. (31) en  Filip P. (29) tegen wie eerder deze week 10 jaar celstraf werd geëist vanwege poging tot moord op een cafébezoeker op 18 januari 2014, zijn nog voor de uitspraak van de rechter in vrijheid gesteld.

"Het was een forse strafeis van het Openbaar Ministerie (OM), maar kennelijk heeft de rechtbank geoordeeld dat niet kan worden bewezen dat de broers betrokken zijn bij de steekpartij. Het OM gaat uit van een steekpartij van een groep Bulgaren. Dit betekent echter niet dat elke Bulgaar die op die avond in de kroeg aanwezig was verantwoordelijk kan worden gehouden", stelt advocaat Bart Hartman.

De steekpartij vond vorig jaar plaats in café Alemci op de Marco Polostraat in Amsterdam-West.

Een  man (43) werd na een ruzie met een groep Bulgaren 36 keer gestoken en met stoelpoten en een ijzeren staaf op zijn hoofd en rug geslagen.

Er is extreem veel geweld gebruikt. „Maak hem dood", werd er geroepen. Het was een wonder dat er geen vitale delen zijn geraakt en dat de man het heeft overleefd.

Kalin P., die eerder die dag een aanvaring had gehad met het slachtoffer, werkte die avond voor het eerst als beveiliger in het café. Zijn broertje Filip P. zat met Bulgaarse vrienden stevig te drinken.

Hoewel er meerdere verdachten waren – er zouden wel vijftien man betrokken zijn geweest – werd alleen tegen de broers 10 jaar cel geëist. Zij werden vorig jaar juli opgepakt en hebben tot nu toe 8 maanden in voorarrest gezeten.

Naar aanleiding van de vechtpartij werd het café Alemci, waar veel Turken en Bulgaren kwamen, door burgemeester Van der Laan gesloten. Inmiddels heeft het kattencafé er zijn intrek in genomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook