vrijdag 9 april 2010

Eis twee jaar tegen Fehd el Ouali

Tegen acteur Fehd el Ouali (23) (foto) uit Den haag is door de OvJ in Den Haag twee jaar cel geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar wegens poging tot doodslag op Ruud Verburg (27). De officier eiste tevens een schadevergoeding voor het slachtoffer van bijna 6000 euro. Ook moet Fehd zich laten behandelen voor zijn cocaïne- en drankprobleem.

Fehd ging  Ruud Verburg vorig jaar oktober in een dronken bui te lijf na een avondje uit in café Happy Duck in het Zuid-Hollandse Nieuwkoop. Hij schopte en sloeg de vrachtwagenchauffeur een gebroken oogkas en kaak. Ook hield het slachtoffer aan het gevecht een bloedstolsel over in zijn hersenen. Volgens getuigen schopte Fehd Ruud vol tegen zijn hoofd toen hij op de grond lag.

De verdachte houdt het zelf op een 'stoeipartij'. "Ik wilde hem absoluut niet doodmeppen. Ik heb hem wel geslagen en geschopt, maar niet tegen zijn hoofd."

Fehd el Ouali leidde 2,5 jaar lang een zwervend bestaan, maar heeft sinds kort een woning en een baan als ober voor zes dagen in de week. Dat is mede de reden dat zijn advocaat Erik van Kregten vindt dat de acteur niet te lang of niet achter de tralies moet. "Gevangenisstraf is nadelig voor zijn werk en woning." (Ja, voor wie niet?) Daarnaast heeft Fehd 'een moeilijk periode' gehad en heeft hij er 'erg veel last van hoe zijn relatie met Froukje de Both na twee jaar op de klippen is gelopen'*. Fehd el Ouali werd in januari 2010 weer vrijgelaten zodat hij kon werken. Verburg kan nog niet werken.

Fehd is onder meer bekend van zijn rollen in Shouf Shouf!, Deadline en commercials van KPN en de landmacht

*Hij en Fraukje leerden elkaar kennen in 2005, bleven kort bij elkaar, begonnen weer wat medio 2006 en dat liep eind 2006 weer op de klippen.

Uitspraak 23 April 2010: Tijd gelijk aan voorarrest, 150 uur schoffelen en 5500 euro schadevergoeding.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis 18 jaar voor moord in café Noordplein

Tegen Jurick M. (27), die op 24 mei 2009 in café Noordplein in Rotterdam Mohamed El Hassnaoui (53) zou hebben vermoord en twee mannen zwaar zou hebben verwond, is vandaag 18 jaar celstraf geëist.

Volgens de officier van justitie ging M. naar de kroeg om de confrontatie te zoeken metMohamed El Hassnaoui. Dat mondde uit in een vechtpartij, waarbij zes keer werd geschoten. Jurick M. beweerde dat hij werd aangevallen en dat Mohamed El Hassnaoui een wapen trok. Na een korte worsteling kreeg M. volgens eigen zeggen het pistool in handen. Hij schoot Mohamed El Hassnaoui uit zelfverdediging neer. Mohamed El Hassnaoui overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

Het OM gelooft niet in noodweer, onder meer omdat Jurick M. het wapen zelf mee naar café Noordplein zou hebben genomen. Het motief voor de schietpartij is nooit duidelijk geworden.

Update 14 april 2010: Jurick M. is inmiddels voor het vonnis al vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.
Update 23 april 2010:: Het werd vrijspraak.  

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis tot acht jaar in Pijnacker-Noord Zaak

Tegen tien mannen van tussen de 19 en 22 jaar, die worden verdacht van groepsverkrachting, mishandeling, uitbuiting en mensenhandel heeft het OM vandaag voor de rechtbank in Den Haag straffen tot 8 jaar cel geëist. De verdachten behoorden tot de zogenoemde 'Pijnacker Noord-groep' Eén verdachte moet wat justitie betreft worden vrijgesproken.

De mannen hebben tussen eind 2005 en het voorjaar van 2009 in Pijnacker, Delft en Den Haag een onbekend aantal minderjarige meisjes hebben misbruikt. Het jongste slachtoffer was veertien jaar.

De politie kwam de omvangrijke zaak vorig jaar op het spoor, toen er filmpjes opdoken waarop de seksuele handelingen met de meisjes waren te zien. Het OM beschikt over verklaringen van tien meisjes die veelal op aandringen van hun moeder vertelden wat er was voorgevallen.

De hoogste straffen werden gevraagd voor de hoofdverdachten en vermoedelijke loverboys Yousef A. (acht jaar) en Adil H. (vier jaar). Yousef A. maakte volgens het OM in de bioscoop of bij een pizzatent contact met meisjes. Vervolgens nam hij ze mee naar een woonhuis of een kelderbox om daar seks met ze te hebben. Uiteindelijk besloot hij de meisjes ook met zijn vrienden te 'delen'.

Sommige slachtoffers werden vastgebonden, mishandeld en uitgekleed. „Ze waren niet altijd gewelddadig, het waren vaak mooie praatjes”, zo verklaarde een van hen aan de politie. De meisjes waren veelal onder invloed van alcohol of drugs.

Tijdens de vermeende groepsverkrachtingen werden filmopnamen gemaakt met mobiele telefoons. Uit die beelden maakte de politie op dat er geen sprake van vrijwilligheid was geweest.

Alle verdachten beweren dat de meisjes juist wel vrijwillig meewerkten. Hun advocaten voeren volgende week hun verdediging.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Meisje ontvoerd door ex-vriendje

Cherry Zondervan (15) uit Zoetermeer. is gisteravond rond 20.10 ontvoerd door haar ex-vriend.

Cherry liep samen met twee vriendinnen aan de Promenade in het Stadshart in de richting van de Randstadrail toen haar ex-vriend (18), een Hindoestaan, hen benaderde en Cherry tegen haar wil meenam. Hierbij kreeg één van haar vriendinnen een klap en Cherry een schop.

Hij stapte vervolgens met Cherry op station Centrum-West op een voertuig van Randstadrail, in de richting van Den Haag. Haar vriendinnen alarmeerden de politie. Sindsdien ontbreekt van haar elk spoor.

Update 9 april 2010: Cherry is door de politie teruggevonden in een hotel in Scheveningen nadat zij van camerabeelden was herkend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Géén vervolguitzending Koos Hertogs

De rechtbank in Amsterdam heeft zojuist besloten dat Peter de Vries in de 2 resterende uitzendingen betreffende Koos Hertogs  geheime opnamen die hij in een tbs-kliniek van Koos H. liet maken, niet mag uitzenden.

Wél mag informatie van anderen over Koos Hertogs worden uitgezonden. SBS6 hoeft de banden níet af te staan.

Koos Hertogs had hierover een kort geding aangespannen.

Niks aan de hand toch? Gewoon 2 acteurs inhuren, celletje nabouwen en de geluidsbanden als script gebruiken.

Update 11 april 2010: Endemol en SBS6 hebben besloten de uitzending toch door te laten gaan. Bleek toch een beetje een tegenvaller.

Update 14 april: De advocaten van Koos H. eisen nu 1 miljoen per vertoond geluids of beeldfragment.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Tante Frans Bauer pleegde zelfmoord

Het OM blijkt overtuigd dat Giel de Krom (59), de oom van Frans Bauer, zijn echtgenote Doortje niet heeft vermoord. Zij zou de hand aan zichzelf hebben geslagen, waarna oom Giel het wapen heeft gepakt om ook zelfmoord proberen te plegen. De officier van justitie heeft de zaak gisteren dan ook geseponeerd. De verklaringen van de oom strookt blijkbaar met de sporen die op de plaats van het familiedrama zijn gevonden.

De twee wilden samen uit het leven stappen, maar alleen bij de tante van Frans slaagde de zelfmoordpoging. Uit een afscheidsbrief die de politie eerder vond in de woonwagen van het echtpaar uit Fijnaart, bleek al dat de twee samen een einde aan hun leven wilden maken.

Tja, misschien is het zo, misschien ook niet, er is niemand meer om het tegen te spreken.
Update 10 augustus 2010: Giel de Krom pleegt zelfmoord.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Hulpofficier uit functie gezet

Het politiekorps Brabant-Noord heeft woensdag 7 april een 56-jarige inspecteur uit zijn functie gezet na twijfels over zijn bevoegdheid als hulpofficier van justitie. De rijksrecherche onderzoekt de bevoegdheid en zoekt uit of er mogelijk sprake is van strafbare feiten.

Een hulpofficier van justitie is een politieambtenaar met een aantal bijzondere bevoegdheden, zoals de inverzekeringstelling van verdachten en doorzoeking bij inbeslagname in bepaalde zaken.

De politie onderzoekt intern ook of de inspecteur zich schuldig heeft gemaakt aan plichtsverzuim.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook