zaterdag 6 juni 2009

Reconstructie moord Robina Reboe

Robina Reboe
robienna reboe
Vandaag is een reconstructie uitgevoerd in de woning aan de Nova Zemblastraat in de Spaarndammerbuurt van Robienna Reboe (12), die eind mei op gewelddadige wijze in Amsterdam om het leven werd gebracht.

De reconstructie had plaats in aanwezigheid van de 48-jarige verdachte, de ex-vriend van de moeder van Robienna. Hij zou het meisje in de woning met messteken hebben vermoord. Ook de vertegenwoordigers van de rechtbank (en natuurlijk de politie) waren erbij.

Het OM verdenkt de man van moord, dan wel doodslag op het meisje en van betrokkenheid bij een vecht- en steekpartij met haar moeder. De man liet eerder via zijn advocaat weten dat het niet zijn bedoeling was Robienna om te brengen. Het zou een ongeluk zijn geweest.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Tubbergen veiligste gemeente. Rotterdam onveiligste

DSCN0541 Volgens de jaarlijks terugkerende misdaadmeter van het Algemeen dagblad, is Tubbergen de veiligste gemeente van Nederland. Met slechts twee gevallen van zakkenrollerij, twee gevallen van winkeldiefstal, één autodiefstal en geen overvallen of straatroven doet Tubbergen het over de hele linie goed. Het leidt dit jaar tot de eerste plaats en de titel Veiligste Gemeente.

Rotterdam daarentegen is de onveiligste gemeente van Nederland voor de vierde keer in de laatste acht jaar. Het zag het afgelopen jaar 19 levensdelicten (moord of doodslag), 4138 mishandelingen, 789 gevallen van openbare geweldpleging, 1125 straatroven, 271 overvallen, 487 zedenmisdrijven en 2627 keren van bedreiging. Er waren 4054 inbraken in woningen en of schuurtjes.

Eindhoven, de onveiligste stad van vorig jaar staat nu op de tweede plaats.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook