donderdag 8 januari 2015

Neergestoken man overleden

Een man (38) uit Amersfoort die half december in Budel werd neergestoken, is gisteren aan zijn verwondingen overleden.

Eerder werd al een man (30) uit Eindhoven als verdachte aangehouden. De politie vermoedt dat het om een conflict in de relationele sfeer gaat. Er wordt nog wel verder onderzoek gedaan naar de aanleiding.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nieuw onderzoek dubbele moord Sittard

Er komt nader onderzoek naar de dubbele moord op Jo (59) en Ine Zwakhalen (59) in 2003 in Sittard, waarvoor Olaf H. een levenslange gevangenisstraf uitzit. Er zijn twijfels ontstaan over de herinnering van de kleindochter die destijds in het hoofd werd geschoten en later belastend heeft verklaard over de veroordeelde.
Op verzoek van de procureur-generaal bij de Hoge Raad is gedragsneuroloog Cees Jonker bezig met onderzoek naar de hersenbeschadiging van het destijds negenjarige meisje. Hij moet de vraag beantwoorden of zij ondanks haar hersenletsel goede herinneringen kan hebben aan de schietpartij.

Volgens advocaat John Peters van veroordeelde Olaf H. gaat het om de essentiële vraag. In onderzoek dat hij zelf liet doen hebben twee neuropsychologen geconcludeerd dat de herinneringen van het meisje aan de schietpartij door haar hersenbeschadiging nooit kunnen zijn opgeslagen of teruggekeerd.

Olaf H. heeft altijd ontkend. Hij was op de fatale dag weliswaar bij autohandelaar Jo Zwakhalen om een BMW te kopen maar volgens hem is een onbekend gebleven man de woning binnengedrongen en heeft die het drietal neergeschoten. H. hield zich toen naar eigen zeggen schuil in de keuken. Vervolgens is hij in paniek weggevlucht, heeft zijn vriendin en haar broer opgehaald en is richting Roemenië gereden.

Drie dagen later meldde hij zich bij de politie in Sittard, toen hij hoorde dat hij werd gezocht.

Er werd reeds eerder geopperd dat Olaf H.niet de dader was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook