woensdag 19 augustus 2009

Officier is moord-poging 'vergeten'

Frans Boon (54), de officier van justitie uit Velp die in april is aangehouden voor een poging tot moord op zijn echtgenote, kan zich helemaal niets herinneren van het misdrijf. Het is daarom maar de vraag of justitie de bewuste opzet kan bewijzen. Zijn advocaat Ernst Verster heeft dat woensdag gezegd in een eerste reactie op de beschuldigingen.

Officier J.B. verhuist woensdag naar een forensisch psychiatrisch ziekenhuis. Uit onderzoek is gebleken dat hij lijdt aan een psychische stoornis. „Hij is ziek en kan zich daarom niks herinneren. Hij ontkent niet. Mijn cliënt kan zich vinden in de berichten die justitie tot dusver naar buiten heeft gebracht”, aldus de raadsman die verder niet wil ingaan op de zaak.

Volgens het Openbaar Ministerie in Den Bosch ging B. zijn vrouw op 14 april met een stroomstootwapen te lijf. Behalve van poging tot moord beschuldigt justitie hem van wapenbezit.

De officier van justitie was tot zijn arrestatie werkzaam in Arnhem. De aanklager is tot nader order geschorst. Het vervolg van zijn rechtszaak staat gepland voor 8 december.

Mooi geprobeerd van de officier en zijn advocaat, maar justitie heeft in principe niet een verdachte nodig om tot moordveroordeling te komen. Als dat wel zo was, dan zou er niemand voor moord veroordeeld worden. Maar het is natuurlijk wel een leuke uitweg voor justitie die een van de hunne niet graag de cel in ziet gaan. Uitspraak? Ik hou het op tijdelijk ontoerekeningsvatbaar dus geen gevangenisstraf en mogelijk een kortdurende TBS of straks is hij na 2 maanden in het FPI al 'genezen' en mag hij thuis tot rust komen.

Moet je als gewone burger eens proberen dat je het 'vergeten' bent.

Update 8 december Zoals te verwachten eist het OM slechts een zeer geringe 'straf'.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook