maandag 23 september 2013

Eis van 20 jaar in hoger beroep voor neersteken hoogzwangere ex

Tegen de man die wordt verdacht van het neersteken van zijn hoogzwangere ex-vriendin en haar nieuwe vriend is door het OM in hoger beroep 20 jaar cel geëist.

Het misdrijf gebeurde op 16 augustus 2009 bij het station Naarden-Bussum. De verdachte en zijn ex leefden sinds 2005 gescheiden.
Op de bewuste dag was de verdachte en de ex op het station in het kader van de omgangsregeling van hun dochter. Daar stak de man de vrouw meerdere keren in de linkerzij en borst. De nieuwe vriend van de vrouw zag het gebeuren en wilde ingrijpen. Die werd ook gestoken en overleefde het niet.

Het OM zegt dat er sprake is van voorbedachte rade en gaat uit van moord: "verdachte heeft doelgericht gestoken met een te voren meegenomen steekwapen in de hartstreek van beide slachtoffers".

De rechtbank had de man eerder veroordeeld tot 18 jaar cel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw in auto in Tilburg

In Tilburg is Islaine Rachel Britto Abelenda (20) aangetroffen in een auto op de kruising van de Stokhasseltlaan en de Heikantlaan. Zij had haar veiligheidsgordel nog om.

Update 9 december
De vriend van Rachel, de Irakees Shuwan- is in Zwitserland aangehouden. Op de desbetreffende dag reden hij en Rachel naar haar huis. Daar is zij nooit aangekomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook