vrijdag 22 oktober 2010

Proces Wilders volledig opnieuw

Tom Schalken 'onwaardig onprofessioneel en stupide'
De wrakingskamer van de rechtbank in Amsterdam heeft het wrakingsverzoek van Geert Wilders toegewezen. Dat betekent dat de zaak tegen Wilders volledig opnieuw zal moeten worden behandeld.

Wilders' advocaat Bram Moszkowicz wraakte de rechtbank eerder op de dag omdat zij geen beslissing wilde nemen over het verzoek arabist Hans Jansen opnieuw als getuige-deskundige te horen.

Leendert Verheij, de president van het Amsterdamse Hof is van vakantie teruggekeerd en haastte zich te verklaren dat er niks onoirbaars is gebeurd. Zoals Moskowicz echter opmerkte op DWDD: De president van de rechtbank baseert zijn mening alleen op een gesprek met Tom Schalken (foto) en die zal niet zeggen dat er wél iets onoirbaars is gebeurd.

Wilders heeft vandaag aangifte gedaan tegen Tom Schalken

Jansen noemde in een interview het gedrag van Mr. Schalken 'onwaardig onprofessioneel en stupide'

Verklaring van de president van het gerechtshof. Kortweg komt de verklaring er op neer dat er 'niks onoirbaars' is gebeurt want dat heeft Schalken namelijk tegen Verheij gezegd.
ter verdediging van Verheij moet wel gezegd worden dat hij ook moeilijk met Hans Jansen kón praten om zijn kant van het verhaal te horen want dan zou Moskowicz daar ongetwijfeld en begrijpelijk op hebben gereageerd door te zeggen 'nog meer druk op mijn getuige'

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Wilders: maffiapraktijken bij raadsheer | Zitting geschorst

PVV-leider Geert Wilders beschuldigt raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in Amsterdam van 'maffiapraktijken'. Wilders doet dat naar aanleiding van een artikel in De Pers ('Raadsheer bij penibel diner') vandaag..

De Pers schrijft over een diner van een eetclubje ('Vertigo') waar Schalken toe behoort. en waar PoWNed gisteren al over berichtte. Op de bewuste avond was ook arabist Hans Jansen (68), getuige-deskundige voor Wilders in zijn proces voor de rechtbank in Amsterdam, aanwezig. Hans Jansen was uitgenodigd door Bertus Hendriks (67), oud voorzitter van het Palestina Komitee (1970-1978), en middenoostendeskundige bij de wereldomroep.

Jansen schreef er een verontwaardigd stuk over op weblog Hoeiboei. Volgens hem had Hendriks alleen gezegd dat ‘een paar vrienden’ zouden komen. Jansen wijst erop dat het etentje plaatsvond drie dagen vóór hij bij de rechter-commissaris zou worden gehoord. De eters waren volgens hem ‘PvdA- en GroenLinksnotabelen’ en ‘Schalken was niet de enige magistraat die meetafelde‘.

Volgens Jansen stuurde Schalken het gesprek steeds richting het proces tegen Wilders. Schalken probeerde Jansen “te overtuigen van de juistheid van zijn beslissing Wilders voor de rechtbank te slepen”, zegt Jansen zelf. Het diner vond plaats 3 dagen vóór het getuigenverhoor van Jansen in de Wilders zaakbij de rechter commissaris (tekst: GoogleDocs)

Wilders twittert daarover vrijdag: “Dagblad de Pers: Raadsheer Schalken van Hof Amsterdam probeert getuige-deskundige Hans Jansen tijdens diner te beïnvloeden. Maffiapraktijken.”

Tom Schalken dan wel het Hof in Amsterdam weigerden PowNed elk commentaar. De drie raadsheren die het OM hebben bevolen Wilders te vervolgen zijn  Mr. J.P. Splint, mr. F.A. Hartsuiker, en Mr. T.M. Schalken.

Meer over de achtergrond van deze raadsheren bij 'Het vrije volk'
Interessant is ook dat de advocaten Pestman en Prakken getracht hebben Jansen in diskrediet te brengen bij de Rechter Commissaris.

Update: de rechtszitting tegen Geert Wilders is zojuist geschorst in verband met de zaak Schalken 
Voortgang
Moscowitz wil de arabist Hans Jansen opnieuw verhoren
OM vindt horen Jansen niet nodig.
De rechtbank wil daar nu nog geen beslissing over nemen, maar wil het feit meenemen in haar overweging of Wilders schuldig is of niet en zonodig dan de zaak overdoen. Notabene: Hans Jansen zat in de zaal en kon zo naar voren komen om gehoord te worden.
10.15 Moskowitz is het niet eens met dit uitstel en wraakt daarom de rechtbank. De rechtbank legt zich er niet bij neer. Zaak wordt geschorst. Om 12 uur-half een volgt een mededeling over de voortzetting.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook