dinsdag 8 mei 2012

Uitspraak: 16 jaar cel voor verminking met zuur

Regilio K. (39) uit Zoetermeer is door de rechtbank in Den Haag vandaag veroordeeld tot 16 jaar cel met tbs en dwangverpleging voor het overgieten van zijn ex met zwavelzuur. De vrouw raakte hierdoor ernstig verminkt aan haar gezicht. De officier van justitie eiste 2 weken geleden dezelfde straf tegen Regillio K. wegens poging tot moord, vrijheidsberoving en mishandeling.

Volgens de rechter was er voldoende bewijs dat de man het slachtoffer meermalen met zuur heeft overgoten. K. vroeg zijn ex vorig jaar augustus een paar dagen vrij te nemen omdat hij een verrassing voor haar had. Hij drong haar woning in Zoetermeer binnen met een gestolen sleutel in de nacht van 15 op 16 augustus vorig jaar, bond haar vast en scheerde haar hoofd kaal. K. gooide in totaal een halve liter zuur over haar heen in het bijzijn van haar 3-jarige dochter.

De vrouw is in sociaal en maatschappelijk opzicht min of meer vermoord door haar verminkte gezicht, zei de rechter. De jonge moeder van twee kinderen onderging zo'n 20 operaties, waaronder enkele mislukte huidtransplantaties. Twee maal had ze een hartstilstand. Volgens de rechter lijdt ze voortdurende en ondraaglijke pijn en overwoog ze euthanasie.

Verder bepaalde de rechter dat de in Suriname geboren Regillio het slachtoffer 112.000 euro moet betalen voor materiële schade en 150.000 euro voor immateriële schade. Volgens het rapport van de forensisch arts is de dader licht verminderd toerekeningsvatbaar en is de kans op herhaling groot.

Het slachtoffer woonde de uitspraak van achter een scherm bij, net als tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak 2 weken geleden. K. zelf was niet aanwezig.

K. betoogde eerder dat hij alleen de handen van het slachtoffer had willen beschadigen, om zo van haar beheksing af te komen. Dit verhaal achtte de rechter volstrekt ongeloofwaardig. K. had ook een relatie met de zus van het slachtoffer, aan wie hij een maand voor de gruwelijke daad beloofde “dingen te gaan regelen”.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in Ulvenhout

In een bovenwoning aan de Dorpstraat in het centrum van Ulvenhout is afgelopen nacht Paul Havermans dood gevonden. De politie gaat vooralsnog uit van een misdrijf. De politie werd omstreeks 03.00 uur gealarmeerd, vertelde een politiewoordvoerder dinsdag. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. De woning is gevestigd boven een drogisterij.

In de loop van de ochtend werd een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de man.

Update 11 mei 2012:
Havermans is niet door geweld om het leven gekomen en de gearresteerde vrouw -een vriendin van Havermans-  is vrijgelaten. De politie zet het onderzoek wél voort omdat een misdrijf nog niet kon worden uitgesloten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook