zondag 17 januari 2010

Jongens randen meisjes aan

In Schiedam zijn gisteravond drie jongens van 14 en 15 jaar aangehouden die een aantal meisjes zouden hebben aangerand.

Het gaat om een 15-jarige en een 14-jarige jongen uit Schiedam en een van 14 uit Ureterp. Zij zouden vier meisjes van 14 en 15 hebben aangerand. De jongens hoorden volgens de politie bij een groep van ongeveer tien personen. De jongens zijn opgepakt voor het betasten van de meisjes en voor openlijke geweldpleging.

De politie kreeg zaterdag rond 19.45 uur een melding dat enkele jongens uit een groep van tien jongeren vier meisjes (van 14 en 15 jaar) hadden aangerand in de omgeving van het winkelcentrum Hof van Spaland. Bij de groep meisjes waren twee jongens en de politie is gelijk met meerdere politie-eenheden op basis van de melding gaan zoeken naar het viertal. Eén politie-eenheid zag twee jongens lopen die voldeden aan het signalement en ze werden aangehouden.

De meisjes waren intussen meegegaan in een andere politiebus om ook uit te kijken naar de daders. Op de Vivaldilaan zagen ze enkele daders zitten in een bushokje. Toen de politiebus stopte, zetten de jongens het op een lopen. Na een achtervolging hielden de agenten twee aan. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek rondom de onzedelijke betastingen en openlijke geweldpleging. Een jongen die bij de meisjes was, was ook nog bedreigd door de daders.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook