woensdag 19 november 2014

Gevangene neergeschoten bij vluchtpoging tijdens ziekenhuis bezoek

Bij het Diakonessenhuis in Utrecht is vanmiddag een gevangene door de politiedtijdens een vluvhtpoging in zijn been geschoten. De man was daar voor onderzoek. +

De schietpartij vond plaats op het parkeerterrein. Het is niet duidelijk of de man is voorarrest zit of is veroordeeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 2 jaar cel voor verkrachting in 1996

De man (55) uit Deventer die is opgepakt wegens een verkrachting in 1996 in Zutphen, isbandaag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot twee jaar cel. De man dwong de vrouw, met hulp van een andere man, in een auto bij het station van Zutphen. Hij verkrachtte haar later op een parkeerplaats.

  De man stond in 2013 DNA-materiaal af na een veroordeling voor iets anders. Dat DNA leverde een match op in de oude zaak. De zaak is de eerste van een reeks oudere zaken waaraan tien rechercheurs uit het speciale coldcaseteam in Oost-Nederland sinds vorig jaar werken. Het team laat oude sporen opnieuw onderzoeken met moderne technieken en hoopt zo nog veel meer zaken op te lossen. De opgelegde straf was door het Openbaar Ministerie twee weken geleden ook geëist.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Moordverdachte Dominicanen langer vast

  De Dominicaan George H. (24), die wordt verdacht van de moord op twee Dominicanen in Amsterdam, blijft voorlopig in de cel. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag bepaald. Het Openbaar Ministerie beschuldigt H. ervan dat hij de twee jonge slachtoffers heeft geïnjecteerd met het spierverslappende middel succinylcholine, waaraan zij overledeng.

   Met de moorden zou H. grote bedragen van overlijdens- en risicoverzekeringen hebben willen innen. H. woonde in Amsterdam-Zuidoost en was voor de Dominicaanse gemeenschap een vraagbaak en wegwijzer. Hij sloot onder meer verzekeringen af voor landgenoten.

   Fraude daarmee bracht de zaak vorig jaar november aan het rollen. Kort daarna overleed slachtoffer Alfredo Bido Fernandez (24). In het onderzoek keek de politie vervolgens ook naar een eerder overlijdensgeval. Dat bleek grote gelijkenissen te vertonen met de zaak-Fernandez. In beide gevallen is volgens justitie sprake van moord.

   Onderzoek naar nog twee mogelijke slachtoffers bleef zonder resultaat.

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook