maandag 3 januari 2011

Man omgebracht in Wildervank

In zijn woning aan de Sportterreinstraat te Wildervank wordt Derk Kiers (41) dood aangetroffen door de politie. De buren van Derk Kiers hadden eerder een kijkje door het raam van Derk genomen, omdat zijn honden aanhoudend bleven blaffen. Zij zagen Derk op de grond liggen, en belden de politie.
Derk is door een misdrijf om het leven gekomen.

Update 14-3-2011: Afgelopen weekeinde werd een derde verdachte -Rick W (28)- aangehouden
Een tweede verdachte, Johanna B. (37), de ex-vriendin van Kiers, werd vorige week dinsdag 8 maart aangehouden, maar vandaag vrijgelaten. 
Het Openbaar Ministerie is in beroep gegaan tegen het besluit van de rechter om de ex van Kiers vrij te laten. Johanna woonde eind vorig jaar een tijdje met hem samen. Daarvoor leidde zij een zwervend bestaan en verbleef tijdelijk in een opvanghuis vlakbij de woning van Kiers. Johanna B. heeft psychische- en drugsproblemen en woont momenteel in het Ommelander Huis in Groningen-Stad.

Rick W. meldde zich eerder als getuige bij de politie. Vorige week liet hij weten problemen te hebben met de handelwijze van de politie. W. kreeg meer en meer het gevoel als verdachte te worden behandeld. Zijn kamer in woonvoorziening Limor aan de Greidhoek werd minitieus onderzocht. Vervolgens werden zijn schoenen, een aantal kleren en zijn computer meegenomen.

Update 18-3-3011:  Ook Rick W is bij gebrek aan bewijs vrijgelaten

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook