dinsdag 30 mei 2017

Man die vrouw neerschoot overleden aan zelfmoord

Vanmorgen is in de Wolphaertsbocht in Rotterdam Charlois een vrouw (21) neergeschoten. De man (79) die ervan verdacht wordt, is overleden. Hij verschanste zich na de schietpartij in zijn woning, waar hij zichzelf neerschoot.Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De man en de vrouw deelden een portiek en waren verwikkeld in een burenruzie. De vrouw werd geraakt in het bovenlichaam en is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De man vluchtte na de schietpartij zijn huis in en schoot vervolgens zichzelf neer.

Een arrestatieteam van de politie heeft de man uit zijn huis gehaald, nadat er binnen een schot was gevallen. Een onderhandelaar gaf de man een ultimatum, maar dat werd genegeerd. De agenten hebben niet geschoten, aldus een woordvoerster.

Het is de derde schietpartij in Rotterdam in 36 uur. Zondagavond werd rapper Parsa doodgeschoten toen hij met vrienden aan het barbecueën was. Maandagavond raakte een man gewond toen hij onder vuur werd genomen in de Doezastraat.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man staat terecht voor moord op ex-vrouw

Vandaag staat in Assen Kasper. B. (44) terecht op verdenking van moord opt zijn ex-echtgenote Hilly Rogaar. Rogaar werd in november 2015 dood in haar woning in Veendam aangetroffen.

De verdachte Kasper B. zou samen met zijn huidige partner  Liejanne H.(43), de moord hebben beraamd hoewel de laatste niet meer verdacht wordt in deze zaak. Ook zouden de twee, die zijn afgeluisterd door de politie, plannen hebben gehad om de ex-man van de vrouwelijke verdachte te vermoorden.

De zaak werd eerder 3 maanden uitgesteld door juridisch gesteggel: In november 2015 belde Kasper B. met 112 omdat zijn partner Hilly dood in bed lag. Het Openbaar Ministerie wilde de opname van dit gesprek om te horen of de beller geëmotioneerd of juist rustig sprak. De rechter stak er een stokje voor. Kasper B. vroeg om medische bijstand en hierop rust een geheimhoudingsplicht, zo redeneert de rechtbank. Het OM probeert nu via de Hoge Raad alsnog de opname te pakken te krijgen.

Het OM denkt dat Hilly Rogaar is bedwelmd en daarna gewurgd. Liejanne H. wordt wordt weliswaar niet meer verdacht in deze zaak, maar wel wordt ze verdacht van een poging tot uitlokking op de moord van haar partner. Ze was de minnares van Kasper B.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook