woensdag 10 november 2010

Uitspraak: Jaar cel voor afperser 'Barney'

Cristopher P.(26) is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar voor poging tot afpersing van darter Raymond van Barneveld. Het OM had 2 jaar geëist.

Volgens de rechtbank is bewezen dat P. de onbekende beller is achter de bedreigingen aan het adres van Raymond van Barneveld. Voor afpersing is volgens de rechter onvoldoende bewijs. Van Barneveld en zijn vrouw ontvingen sms'jes en telefoontjes met teksten als: 'Denk aan je kinderen! En vrouw!'

P. zou Barney 10.000 euro afhandig hebben willen maken door te dreigen een sekstape van hem openbaar te maken.

Op de video zou 'Barney' met een andere dan zijn eigen vrouw te zien zijn. Van Barneveld zou zijn minnares Heslie (31) uit Assen hebben leren kennen tijdens een demonstratiewedstrijd in 2006, waarna zij 'intiem contact' hielden. "We stuurden elkaar wel eens stoute sms'jes en ook op MSN waren we ondeugend", liet de Molukse weten.

De Drentse schepte destijds tegen haar nieuwe vriend P. regelmatig op over haar avontuurtje met de BN'er. Door deze verhalen zou P. op het afpersingsidee zijn gekomen. Van Barneveld besloot het slippertje thuis op te biechten om de afperser door justitie aan te kunnen laten pakken.

Volgens de advocaat van P. is de sekstape van Heslie en Raymond overigens nooit gevonden. Zijn cliënt ontkent elke betrokkenheid.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 2,5 jaar voor gijzeling in trein

R.S.(21) is vandaag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor gijzeling van een treinpassagier (21) en bedreiging van NS-personeel en politiemensen. Er was tegen hem zes jaar geëist.

S. zat zonder geldig vervoersbewijs in de trein en werd daarop bij station Zaandam-Kogerveld aangesproken door een conducteur. Die werd daarop bedreigd met een vuurwapen. De conducteur slaagde er niettemin in samen met de machinist uit de trein te komen. Ze vergrendelden de treindeuren en belden de politie.

Het lukte de agenten niet om S. te overmeesteren. In de trein zaten nog vijf passagiers. S. gijzelde een van hen en vluchtte met hem uit de trein. De verdachte liep met de gegijzelde passagier van het station naar de snelweg A7. Daar is hij uiteindelijk neergeschoten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dronken man rijdt fietsster dood

Een fietsster (24) uit Dordrecht is afgelopen nacht overleden, nadat ze gistermiddag op de kruising van de Antoniuslaan en de Veersedijk in Hendrik-Ido-Ambacht werd aangereden door een dronken 28-jarige automobilist.

De vrouw werd door de aanrijding gelanceerd en kwam meters verder op het wegdek terecht. Haar fiets vloog tegen de voorruit van een passerende auto.

Zij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar ze 's nachts overleed. De bestuurder van de auto bleek te veel gedronken te hebben en is aangehouden. Zijn rijbewijs en auto moest hij inleveren.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Wijkagent vernietigt sporenmateriaal

Een wijkagent heeft een meisjesonderbroek vernietigd die is gevonden in het huis van de voor doodslag en verkrachting veroordeelde pedofiel Geert B. uit Glanerbrug. De nieuwe bewoners van het huis vonden het kledingstuk, dat biologische sporen bevatte.

Het ondergoed was van de dochter van een Braziliaanse vrouw met wie B. jarenlang samenwoonde. De politie betreurt het voorval. Volgens de politie had de wijkagent het onderbroekje moeten voorleggen aan het rechercheteam dat onderzoek deed naar de praktijken van B. en de Braziliaanse vrouw. De wijkagent liet het kledingstuk vernietigen omdat er te veel mensen aan hadden gezeten. De politie benadrukt dat het onderbroekje nog niet zou bewijzen dat B. ontucht heeft gepleegd met het meisje. Volgens de wijkagent bevatte het broekje geen bloedsporen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook